
Μητσοτάκης στον ΣΕΤΕ: Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό πρέπει να είναι καλά αμειβόμενοι
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, στο πλαίσιο της 32ης τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου, που πραγματοποιείται στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»
«Η τουριστική ανάπτυξη θα πρέπει να είναι βίωσιμη, ανθεκτική, δίκαιη και συμμετοχική, το μέρισμα ανάπτυξης θα πρέπει να κατανέμεται όσο το δυνατόν πιο δίκαια σε ολόκληρη τη χώρα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας συζήτηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννη Παράσχη, στο πλαίσιο της 32ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι «δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε και να εφησυχάζουμε με τις επιδόσεις μας, οι ανταγωνιστές μας δεν παραμένουν στάσιμοι. Επένδυση στην ποιότητα και τη βιωσιμότητα».
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι προμετωπίδα της κυβερνητικής πολιτικής για την δεύτερη τετραετία είναι η αύξηση των μισθών, «κάτι, που ήδη συμβαίνει στον χώρο του τουρισμού», όπως είπε, και διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρή στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, η οποία, τόνισε, θα πρέπει να είναι απολύτως αυτονόητη.
«Καλά αμειβόμενοι και ευχαριστημένοι με τις συνθήκες εργασίας»
«Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό θα πρέπει να είναι καλά αμειβόμενοι και ευχαριστημένοι με τις συνθήκες εργασίας τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά, επανέλαβε ότι «από τη στιγμή, που θα υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο, η πρώτη παρέμβαση θα είναι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε ότι «το 2023 ήταν μία χρονιά – ορόσημο για τον τουρισμό και προσέθεσε πως «έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι για την επίδοση του τουρισμού τόσο στους γενικούς δείκτες αφίξεων εισοδημάτων και απασχόλησης, όσο και σε επίπεδο διαχείρισης κρίσεων, όπως αυτή που ενέσκηψε σε συγκεκριμένο νησί και αντιμετωπίστηκε άμεσα».
- Περιστέρης: Πώς κρατήσαμε ζωντανό το έργο του Ε65
- ΣΥΡΙΖΑ: Από τη «θολούρα» στην «εκλογική ετοιμότητα» – Οι αποφάσεις που πάρθηκαν στην Πολιτική Γραμματεία
- Ντιναμό Κιέβου – ΠΑΟΚ: Προηγήθηκαν οι Ουκρανοί, ισοφάρισε ο Κωνσταντέλιας για τον «δικέφαλο» (vids)
- Αλίκη Βουγιουκλάκη: To βίντεο της Φίνος Φιλμ για τα 30 χρόνια από τον θάνατό της
- Παναθηναϊκός: Η 11άδα του για το παιχνίδι με την Πάκσι (pic)
- Μετά τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, ο Τραμπ άλλαξε τους όρους – Της ζητά να αναγνωρίσει το Ισραήλ


