Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Επιχείρηση «Καθαρό Σπίτι»: Οι συσκευές που θα σας λύσουν τα χέρια

Επιχείρηση «Καθαρό Σπίτι»: Οι συσκευές που θα σας λύσουν τα χέρια

Εάν θέλετε το σπίτι σας να αστράφτει από καθαριότητα, αυτές είναι οι συσκευές που θα κάνουν το καθάρισμα παιχνιδάκι.

Όλοι απολαμβάνουμε την καθαριότητα και την τάξη στο σπίτι μας. Συχνά όμως, ο καθαρισμός, η οργάνωση και η τακτοποίησή του μπορεί να αποτελέσουν χρονοβόρες διαδικασίες, που ισοδυναμούν με ατελείωτες ώρες κούρασης και κόπου.

Εάν σας λέγαμε όμως ότι μπορείτε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα καθαριότητας και φρεσκάδας στους χώρους σας, καταβάλλοντας λιγότερη προσπάθεια και ξοδεύοντας λιγότερο χρόνο;

Το μόνο που θα χρειαστείτε να κάνετε για να τα καταφέρετε είναι να ακολουθήσετε το παρακάτω σύντομο οδηγό:

Ξεκινήστε την γενική από κάτω προς τα πάνω

Ένας γενικός κανόνας που πάντα πρέπει να έχετε κατά νου είναι να ξεκινάτε το καθάρισμα από πάνω προς τα κάτω. Αυτό περιλαμβάνει το ξεσκόνισμα των φωτιστικών, των ψηλότερων ραφιών αλλά και των κορνιζών στους τοίχους.

Προχωρώντας προς τα κάτω σειρά μπορεί να έχουν τα χαμηλότερα ράφια σε βιβλιοθήκη ή σύνθετα, τα υπόλοιπα έπιπλα και τέλος το δάπεδο.

Για να κάνετε αυτό το στάδιο πιο εύκολο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία σκούπα stick χειρός που θα εγκλωβίσει σκόνη και ρύπους με ένα πέρασμα.

Τα μυστικά του γρήγορου σκουπίσματος

Απομακρύνετε ακάρεα και σκόνη, βάζοντας σκούπα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, περίπου μία με δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τα επίπεδα σκόνης ή τις ανάγκες σας, εάν για παράδειγμα έχετε κατοικίδιο.

Μία από τις πιο σύγχρονες επιλογές είναι οι σκούπες ρομπότ που πρακτικά σας απελευθερώνουν, αφού κάνουν όλη την δουλειά του σκοπίσματος για εσάς.

Όχι μόνο θα ξοδεύετε λιγότερο χρόνο, αλλά θα έχετε ανά πάσα στιγμή καθαρούς χώρους την σωματική καταπόνηση.

Θα μπορείτε να εστιάζετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες, δίχως να χρειάζεται να τις διακόπτετε, ενώ η σκούπα ρομπότ θα καθαρίζει κάθε χώρο, ακόμα και όταν εσείς βρίσκεστε εκτός σπιτιού.

Καθαρίζουν και τα πιο δυσπρόσιτα σημεία, όπως κάτω από το κρεβάτι ή στο πίσω μέρος κάτω από τον καναπέ, χωρίς να χρειάζεται να σηκώνετε ή να μετακινείτε κάθε φορά βαριά έπιπλα.

Και μην ξεχνάτε ότι οι περισσότερες από αυτές έρχονται εξοπλισμένες και με λειτουργία σφουγγαρίσματος.

Εάν από την άλλη αγαπάτε τις πιο κλασικές ηλεκτρικές σκούπες, τότε η ηλεκτρική σκούπα stick είναι η κατάλληλη επιλογή για να έχετε τον πλήρη έλεγχο όσο καθαρίζετε.

Ελαφριές και εύκολες στην μετακίνηση, οι σκούπες stick είναι ιδανικές για γρήγορο καθάρισμα και εύκολη πρόσβαση ακόμα και στα πιο στενά σημεία του σπιτιού.

Επιπλέον, η λεπτή τους σχεδίαση επιτρέπει την αβίαστη αποθήκευση, ενώ οι σκούπες stick χωρίς καλώδιο σάς δίνουν την ελευθερία να μετακινείστε χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για την πρίζα.

Εξοικονόμηση χρόνου και ευκολία χρήσης σε μία μόνο συσκευή.

Σπίτι σε τάξη

Για να κυριαρχεί η οργάνωση και η τάξη στους χώρους σας, επιλέξτε μία θέση για κάθε αντικείμενο και φροντίστε κάθε φορά να το επιστρέφετε σε αυτήν αφού το χρησιμοποιήσετε.

Αξιοποιήστε τον διαθέσιμο χώρο σε συρτάρια, θήκες φύλαξης, καλάθια, ακόμα και τον χώρο κάτω από το κρεβάτι.

Η έξυπνη διάταξη των επίπλων μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε «κρυφούς χώρους», αξιοποιώντας υπέρ σας κάθε τετραγωνικό.

Όσα λιγότερα αντικείμενα είναι σκορπισμένα στους χώρους σας, τότε περισσότερο χρόνο κερδίζετε καθημερινά και το καθάρισμα γίνεται παιχνιδάκι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024