Ερυθρός Σταυρός: Δράση υποστήριξης πολιτών στην Πλατεία Συντάγματος ενόψει καύσωνα
Ο Ερυθρός Σταυρός πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη δράση και την Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας προσφέρθηκαν 6.000 εμφιαλωμένα παγωμένα νερά στους πολίτες
O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), ενόψει των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες και στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών του για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, θα πραγματοποιήσει εκτάκτως, την Τρίτη 11 Ιουνίου και ώρες 09:30 – 12:30, στην Πλατεία Συντάγματος (πλησίον Στάσης Μετρό), δράση για την πρόληψη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών για τον περιορισμό των επιπτώσεων του καύσωνα στον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς και στους τετράποδους φίλους μας.
Συγκεκριμένα, κλιμάκια του Ε.Ε.Σ., στελεχωμένα από νοσηλευτικό προσωπικό και εθελοντές όλων των Σωμάτων του Ε.Ε.Σ. (Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρείτες-Διασώστες & Νεότητας), θα πραγματοποιήσουν μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τα μέτρα ασφάλειας και πρόληψης από τις ακραίες θερμοκρασίες και των δυνητικών κινδύνων που απορρέουν από αυτές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ομάδες υψηλού κινδύνου (παιδιά, ηλικιωμένοι, άστεγοι, πρόσφυγες/μετανάστες κ.α.).
Μοίρασαν 6.000 εμφιαλωμένα παγωμένα νερά
Παράλληλα, θα στηθεί Σταθμός Ενυδάτωσης του Ε.Ε.Σ., όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη, δωρεάν διανομή εμφιαλωμένων νερών στους πολίτες στο κέντρο της Αθήνας. Αντίστοιχη δράση πραγματοποιήθηκε και σήμερα (10/6) από τον Ε.Ε.Σ. στην Πλατεία Συντάγματος, κατά τη διάρκεια της οποίας προσφέρθηκαν 6.000 εμφιαλωμένα παγωμένα νερά στους πολίτες.
Υπενθυμίζεται ότι, ο Ε.Ε.Σ. έχει αναλάβει και ξεκινά να υλοποιεί το Απλοποιημένο Πρωτόκολλο «Έγκαιρης Δράσης – Ελλάδα Ακραία Υψηλές θερμοκρασίες», σε συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ) αλλά και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
- Άσκηση: Γιατί αργούμε να δούμε αλλαγές;
- Στο τραπέζι παράταση της τριετής φοροαπαλλαγής για τα ενοίκια
- Marfin: Απολογούνται οι δύο 42χρονοι, αναμένεται η έκδοση της 46χρονης – Πού στρέφονται οι έρευνες
- Μόνο φάρμακα και βρεφικά γάλατα από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία υποχρεωτικά
- Συνταγή: Καλοκαιρινά γεμιστά
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε επτά περιοχές της χώρας
- Το εκλογικό δίπολο του ΠΑΣΟΚ, η «σκιώδης» κυβέρνηση και η ΔΕΘ
- Γιατί έχουμε λιγούρες τόσο συχνά και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442