Ισραήλ: Ο Νετανιάχου προτρέπει τον Μπένι Γκαντς να μην παραιτηθεί – Καλεί σε ενότητα
«Απευθύνω έκκληση στον Μπένι Γκαντς: μην αποχωρείτε από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης», επισήμανε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προέτρεψε σήμερα Σάββατο 8 Ιουνίου το βράδυ τον αντίπαλό του και μέλος του υπουργικού συμβουλίου πολέμου Μπένι Γκαντς, να μην παραιτηθεί από την «κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης», μετά το τελεσίγραφο που έστειλε ο τελευταίος εν μέσω διαφωνιών για το τι μέλλει γενέσθαι στη Λωρίδα της Γάζα μετά τον πόλεμο.
«Απευθύνω έκκληση στον Μπένι Γκαντς: μην αποχωρείτε από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης», έγραψε ο Νετανιάχου στο «Χ», εκτιμώντας ότι είναι ώρα για «ενότητα και όχι για διχασμό».
Νωρίτερα, ο Γκαντς ανακοίνωσε την ακύρωση συνέντευξης Τύπου καθώς τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέμεναν την πιθανή παραίτησή του. Η ακύρωση έγινε μετά την ανακοίνωση της απελευθέρωσης τεσσάρων Ισραηλινών ομήρων που κρατούνταν επί οκτώ μήνες στη Λωρίδα της Γάζας.
«Σήμερα πρέπει να εξετάσουμε με υπευθυνότητα τι είναι σωστό και πώς μπορούμε να συνεχίζουμε από εκεί και πέρα»
«Μην εγκαταλείπετε την ενότητα», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στον αντίπαλό του.
Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου στους κόλπους μιας διευρυμένης κυβέρνησης μετά την 7η Οκτωβρίου και την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, η οποία ήταν η αιτία για να ξεσπάσει ο πόλεμος, ο αρχηγός του κεντρώου κόμματος Εθνική Ενότητα Μπένι Γκαντς, έστειλε στις 18 Μαΐου τελεσίγραφο στον Νετανιάχου.
Ζητούσε την υιοθέτηση από το υπουργικό συμβούλιο πολέμου ενός «σχεδίου δράσης» για τη Λωρίδα της Γάζας μετά τον πόλεμο, διαφορετικά θα «αναγκαζόταν να παραιτηθεί από την κυβέρνηση», θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία την 8η Ιουνίου.
Τι δήλωσε σήμερα ο Γκαντς
Σήμερα, χαιρετίζοντας την απελευθέρωση των τεσσάρων ομήρων, ο Γκαντς δήλωσε στην τηλεόραση ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ισραήλ» καθώς η χώρα διεξάγει εδώ και οκτώ μήνες πόλεμο κατά της Χαμάς και ότι 116 όμηροι από τους 251 που απήχθησαν την 7η Οκτωβρίου συνεχίζουν να κρατούνται στη Γάζα, εκ των οποίων 41 θεωρούνται νεκροί από τον στρατό.
«Κατά συνέπεια, λέω στον πρωθυπουργό και στο σύνολο των ηγετών, σήμερα πρέπει να εξετάσουμε με υπευθυνότητα τι είναι σωστό και πώς μπορούμε να συνεχίζουμε από εκεί και πέρα», τόνισε.
Ο Γκαντς θεωρείται φαβορί για τον σχηματισμό συνασπισμού σε περίπτωση πτώσης της κυβέρνησης Νετανιάχου και πρόωρων εκλογών.
- Κακοκαιρία Erminio: Πάνω από 1.100 κλήσεις στην Πυροσβεστική σε όλη την Ελλάδα – 752 μόνο στην Αττική
- «Κούρσα» για δύο ο πάγκος της Σκουάντρα Ατζούρα
- Ντάνιελ Ράντκλιφ: Πώς η πατρότητα άλλαξε τη ζωή του
- Φωτιά σε φορτηγό στη λεωφόρο Κηφισού – Καθυστερήσεις στο ύψος της Αχαρνών
- Repubblica: «Όλο και πιο κοντά στην Αρμάνι Μιλάνο ο Πίτερς»
- Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος παρενοχλούσε 10χρονες μαθήτριές του – Τους προσέφερε ακόμα και χρήματα
- Κακοκαιρία Erminio: Πυροσβεστικό όχημα εγκλωβίστηκε σε χείμαρρο στη Σταμάτα – Συγκλονιστικές εικόνες
- Το αρνητικό ρεκόρ της Ιταλίας: Η μοναδική από τις κορυφαίες Εθνικές που μένει εκτός για 3ο σερί Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/zanyar-ibrahim-FjoVfeQCDSw-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442