
Στο επίκεντρο οι γέφυρες της περιφέρειας Πελοποννήσου
Έγκριση σχεδίου σύμβασης με το ΤΕΕ για την παρακολούθηση 50 γεφυρών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Εγκρίθηκε από την Περιφερειακή Επιτροπή το σχέδιο σύμβασης με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) για την παρακολούθηση 50 γεφυρών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εξασφάλιση της ασφάλειας των κινουμένων και τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανών στατικών προβλημάτων.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, δήλωσε: «Βασική μας επιδίωξη είναι η εξασφάλιση της ασφάλειας των κινουμένων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και των χρηστών των γεφυρών», ενώ τόνισε ότι «δεν επιβαρύνεται οικονομικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς πρόκειται για ευρωπαϊκά χρήματα που έχει εξασφαλίσει η Κυβέρνηση».
Σύγχρονες τεχνολογίες
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η περιφέρεια Πελοποννήσου, «η συνεργασία με το ΤΕΕ αποτελεί σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος παρακολούθησης, το οποίο θα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες για την ανάλυση και την πρόβλεψη της κατάστασης των γεφυρών. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιδιώκει να διασφαλίσει την ασφάλεια και την αξιοπιστία των υποδομών της, προσφέροντας ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον για τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής».
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ

