Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γυναικοκτονία: Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά στον δολοφόνο της Άννας Ιβάνκοβα

Γυναικοκτονία: Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά στον δολοφόνο της Άννας Ιβάνκοβα

Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να του αποδοθεί κανένα ελαφρυντικό, καταδικάστηκε ο 35χρονος γυναικοκτόνος, ο οποίος δολοφόνησε την 46χρονη Κουβανή Άννα στο διαμέρισμά της 11 μήνες πριν.

Η 46χρονη Κουβανή, ιδιαίτερα αγαπητή και δημοφιλής drag queen που είχε πάρει μέρος στο Pride της προηγούμενης χρονιάς, βρέθηκε στις 11 Ιουλίου δολοφονημένη στο διαμέρισμα όπου διέμενε. Την βρήκε η σπιτονοικοκυρά της χρησιμοποιώντας τα δεύτερα κλειδιά που είχε, μέσα σε λίμνη αίματος.

Ο 35χρονος δράστης καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να του δοθεί οποιοδήποτε ελαφρυντικό. Σύμφωνα με τις έρευνες των αρχών, αναγνωρίστηκε ως πρόσωπο που πραγματοποιούσε συχνές επισκέψεις στο διαμέρισμα της Κουβανής.

Σε βίντεο φαινόταν ο 35χρονος δράστης και η 46χρονη Άννα Ιβάνκοβα, να μπαίνουν μαζί στο ισόγειο διαμέρισμα. Από την έρευνα που ακολούθησε μετά την δολοφονία, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος έφυγε από το πλαϊνό παράθυρο του διαμερίσματος.

«Μίλησε» το βίντεο

Μετά από ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού από παρακείμενη κάμερα, οι αρχές εντόπισαν έναν άνδρα με μακριά μαλλιά και χαρακτηριστικό περπάτημα. Το βίντεο έδειχνε την Άννα να μπαίνει στο σπίτι της με έναν άνδρα γύρω στο μεσημέρι, χρόνος που υπολογίστηκε και από την ιατροδικαστική εξέταση πως συνέπιπτε με αυτόν της δολοφονίας.

Ως αιτία θανάτου χαρακτηρίστηκε το αιμορραγικό σοκ σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση. Έγινε ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων, τα οποία ήταν αποτυπώματα με αίμα, ενώ αναφέρθηκε ακόμη πως υπήρχε πιθανότητα για κάποιου είδους οικονομική διαφωνία.

Πλάνα από δυο κάμερες ασφαλείας της περιοχής δείχνουν την 46χρονη Άννα να περπατάει με έναν άντρα προς το σπίτι της. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλείται ο σταθμός, πέραν του αιμορραγικού σοκ, η 46χρονη είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τον δράστη ο οποίος την είχε χτυπήσει στο κεφάλι και στο πρόσωπο.

Ως έναν άνθρωπο γεμάτο ζωή περιέγραφαν την Άννα όσοι την γνώριζαν. Μια ζωή που κόπηκε απότομα.

Τι είπε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της

Όπως κατέγραψε το περιοδικό avmag στην αγόρευσή της η εισαγγελέας είπε πως «Από την διαδικασία προκύπτει πως η θανούσα και ο κατηγορούμενος έδωσαν ραντεβού για σεξ. Δεν προκύπτει αν υπήρχε συμφωνία για χρήματα. Ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι η θανούσα ήτανε τρανς γυναίκα. Στις 6.55 πήγε στο σπίτι της, γεγονός που αποδέχεται και ο κατηγορούμενος ενώ προκύπτει και από την πραγματογνωμοσύνη. Απ’ την πραγματογνωμοσύνη προκύπτει ακόμα πως υπήρξε σεξουαλική επαφή με διείσδυση από μέρους του κατηγορούμενου στη θανούσα.

» Η επαφή θα μπορούσε να είναι και συναινετική. Για άγνωστο λόγο μετά τις 7 διαπληκτίστηκαν. Ο κατηγορούμενος επιτέθηκε με δόλο στη θανούσα χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι και έναν μπαλτά. Κατά την νοσηλεία του έφερε πολλαπλά τραύματα στη μύτη, τα χείλη και το αυτί του, όλα ήσσονος σημασίας. Το θύμα φαίνεται να δέχτηκε την επίθεση εντελώς απρόοπτα, γι αυτό και δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

» Οι ισχυρισμοί του για βιασμό από την θανούσα υπο την απειλή όπλου και για την πολύωρη απώλεια των αισθήσεων του δεν βασίζονται στη λογική. Μετά την ανθρωποκτονία επιδίωξε εξαφανίσει τα ίχνη του γι αυτό και ο τόπος του εγκλήματος ήταν  ανάστατος. Αφαίρεσέ το κινητό του θύματος. Προτείνεται η ενοχή του για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024