Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o

Η κατανάλωση αλκοόλ μειώνεται, η χρήση μαριχουάνας αυξάνεται

Ήταν η πρώτη φορά που η έρευνα κατέγραψε συχνότερους χρήστες κάνναβης παρά αλκοόλ

Περισσότεροι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι χρησιμοποιούν μαριχουάνα καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά, σε σύγκριση με άτομα που λένε ότι πίνουν αλκοόλ τόσο συχνά, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Το 2022, περίπου 17,7 εκατομμύρια άνθρωποι ανέφεραν καθημερινή ή σχεδόν καθημερινή χρήση μαριχουάνας, σε σύγκριση με 14,7 εκατομμύρια άτομα που ανέφεραν ότι έπιναν με την ίδια συχνότητα, ανέφερε η έκθεση, η οποία βασίστηκε σε δεδομένα άνω των τεσσάρων δεκαετιών από την Εθνική Έρευνα για τη Χρήση Ναρκωτικών και Υγεία.

Ήταν η πρώτη φορά που η έρευνα κατέγραψε συχνότερους χρήστες κάνναβης παρά αλκοόλ, πρόσθεσε η έκθεση, σύμφωνα με την Washington Post.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Addiction. Το ερευνητικό παράθυρο εκτείνεται από τα έτη 1979 έως 2022 και οι 27 έρευνες που αναλύθηκαν αφορούσαν περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου.

Η μελέτη περιέγραψε την αύξηση της καθημερινής ή σχεδόν καθημερινής χρήσης κάνναβης ως «εντυπωσιακή».

Ενώ «πολύ περισσότεροι άνθρωποι πίνουν» παρά κάνουν χρήση μαριχουάνας, η κατανάλωση αλκοόλ υψηλής συχνότητας είναι λιγότερο συχνή

Η έρευνα του 2022 διαπίστωσε ότι ο μέσος πότης ανέφερε ότι έπινε τέσσερις έως πέντε ημέρες τον μήνα, σε σύγκριση με 15 έως 16 ημέρες τον μήνα για την κάνναβη.

Η μελέτη σημείωσε ότι οι μεταβαλλόμενες τάσεις στη χρήση κάνναβης «παράλληλες αντίστοιχες αλλαγές στην πολιτική για την κάνναβη, με μειώσεις σε περιόδους μεγαλύτερου περιορισμού και ανάπτυξης σε περιόδους απελευθέρωσης της πολιτικής».

Τόνισε, ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι υπήρχε αιτιώδης σύνδεση, καθώς «και τα δύο θα μπορούσαν να ήταν εκδηλώσεις αλλαγών στην υποκείμενη κουλτούρα και συμπεριφορές».

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας:

  • Εκτιμάται ότι 17,7 εκατομμύρια άνθρωποι ανέφεραν ότι έκαναν καθημερινή ή σχεδόν καθημερινή χρήση μαριχουάνας το 2022, από λιγότερο από 1 εκατομμύριο το 1992.
  • Εκτιμάται ότι 14,7 εκατομμύρια έκαναν καθημερινή ή σχεδόν καθημερινή χρήση αλκοόλ το 2022, από περίπου 9 εκατομμύρια το 1992.
  • Το 42% των ατόμων που δηλώνουν ότι έκαναν χρήση μαριχουάνας τον τελευταίο μήνα δηλώνουν ότι το κάνουν καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά.
  • Το 11% των χρηστών αλκοόλ πίνουν καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά.
  • 62 εκατομμύρια Αμερικανοί, περίπου το 20% του πληθυσμού των ΗΠΑ ηλικίας 12 ετών και άνω, ανέφεραν ότι έκαναν χρήση μαριχουάνας τουλάχιστον μία φορά τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με την έρευνα.
  • Περίπου 3 στα 10 άτομα που κάνουν χρήση κάνναβης έχουν διαταραχή χρήσης κάνναβης, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.
  • 177 εκατομμύρια Αμερικανοί ανέφεραν ότι έπιναν τον τελευταίο χρόνο.
  • 29,5 εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν διαταραχή χρήσης αλκοόλ από το 2022.
  • Η ψυχαγωγική μαριχουάνα είναι νόμιμη σε 24 πολιτείες των ΗΠΑ.

inSports

«Μπαρτζώκα, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα» (vid)

Φίλοι του Ολυμπιακού περίμεναν τον Γιώργο Μπαρτζώκα για να φωνάξουν το όνομα του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024