Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση Ελευσίνας η τελετή επαναπατρισμού των λειψάνων οκτώ Ελλήνων οπλιτών πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή από την Κύπρο.
Τα λείψανα των ηρώων επέστρεψαν στην Ελλάδα από την Μεγαλόνησο με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και η υποδοχή τους έγινε με όλες τις προβλεπόμενες στρατιωτικές τιμές παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια.
Οι οκτώ οπλίτες υπηρετούσαν στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου. Οι ταφές θα πραγματοποιηθούν στον Μεγαπλάτανο Πέλλας, στην Καισαριανή, τη Γορτυνία, τα Άνω Λιόσια, την Κρύα Βρύση Πέλλας, το Ηράκλειο Κρήτης, τον Ερύμανθο Αχαΐας και την Κυπαρισσία.
Οι οκτώ οπλίτες υπηρετούσαν στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου
Πρόκειται για τον Ανθυπολοχαγό Πεζικού Κωνσταντίνο Τσαγκαλίδη, τον Ανθυπασπιστή Διαβιβάσεων Γεώργιο Αναλυτή, τους Ανθυπασπιστές Πεζικού Αναστάσιο Κρατημένο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Κωνσταντίνο Τσιτιρίδη, Γεώργιο Μαρτζάκλη και Ηλία Τούλη και τον Ανθυπασπιστή Καταδρομών Ιωάννη Ηλιόπουλο.
Στην ιδιαίτερη αυτή τελετή επαναπατρισμού συμμετείχαν ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδη, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59