Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Οκτώ χρόνια και 9 μήνες, η ποινή για τον 35χρονο από τη Θεσσαλονίκη που πέρυσι δολοφόνησε τη μητέρα του

Οκτώ χρόνια και 9 μήνες, η ποινή για τον 35χρονο από τη Θεσσαλονίκη που πέρυσι δολοφόνησε τη μητέρα του

Του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ ο 35χρονος υποστήριξε πως ήθελε να λυτρώσει τη μητέρα του, καθώς εκείνη αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα

Σε 8 χρόνια και 9 μήνες κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον 35χρονο, που τον Απρίλιο του 2023 είχε δολοφονήσει την 71χρονη μητέρα του, το άψυχο σώμα της οποίας βρέθηκε στην περιοχή της Χαλκηδόνας.

Το σκεπτικό της απόφασης

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος γλίτωσε την ισόβια κάθειρξη, αφού το δικαστήριο έκανε δεκτό μεν πως υπάρχει ενοχή για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με δόλο, ωστόσο του αναγνώρισε μειωμένο καταλογισμό κατά την τέλεση της πράξης αλλά και το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και έτσι η ποινή του 35χρονου μειώθηκε δραστικά

Το Μικτό Ορκωτό της Θεσσαλονίκης φαίνεται πως δέχθηκε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου, ότι την ώρα που σκότωνε τη μητέρα του βρισκόταν σε ψυχική διαταραχή. Τον  ισχυρισμό αυτό είχε δεχθεί και η εισαγγελέας της έδρας κατά τη διάρκεια της δίκης.

Τι υποστήριξε

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο μητροκτόνος υποστήριξε πως προέβη στη συγκεκριμένη πράξη προκειμένου να λυτρώσει τη γυναίκα που τον μεγάλωσε, αφού και εκείνη αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

«Είχε ψυχολογικά προβλήματα. Ήθελα να την ανακουφίσω» είχε πει στην απολογία του

Περιέγραψε μια κατάσταση οικογενειακού δράματος, την οποία βίωνε, ενώ ο 35χρονος φέρεται να θέλησε να βάλει τέλος στη ζωή του, όμως, όπως είπε ο ίδιος, δεν βρήκε το σθένος να το κάνει.

Γυρίζει στη φυλακή

Δεδομένου, τέλος, ότι ο δράστης της δολοφονίας είχε προφυλακιστεί για την τέλεση του συγκεκριμένου αδικήματος, επιστρέφει στο ψυχιατρικό κατάστημα κρατουμένων Κορυδαλλού, όπου κρατούταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Πώς έγινε το έγκλημα

Το έγκλημα, σύμφωνα με τη δικογραφία, τελέστηκε στις αρχές Απριλίου του 2023, σε ερημική τοποθεσία στον Κορινό Πιερίας, όπου μητέρα και γιος μετέβησαν για βόλτα με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Εντοπίστηκε σε είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή του Φαλήρου Θεσσαλονίκης και ομολόγησε το έγκλημα

Αφού ο 35χρονος σκότωσε τη μητέρα του, επέστρεψε με τη σορό της στην Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, όπου διέμεναν. Στη συνέχεια εγκατέλειψει το άψυχο σώμα της 71χρονης κοντά στα νεκροταφεία της περιοχής. Μετά την αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας, περιπλανιόταν για αρκετές ημέρες μέχρι που εντοπίστηκε σε μια είσοδο πολυκατοικίας, ενώ αμέσως ομολόγησε πως εκείνος σκότωσε την άτυχη γυναίκα.

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024