Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Άγιοι Ανάργυροι: Τι λένε πηγές της ΕΛ.ΑΣ. για τη δικογραφία της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα

Άγιοι Ανάργυροι: Τι λένε πηγές της ΕΛ.ΑΣ. για τη δικογραφία της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. απαντούν στην ανακοίνωση της οικογένειας της Κυριακής, για “αδιανόητη κωλυσιεργία” σχετικά με το πόρισμα της ΕΔΕ για τους Αγίους Αναργύρους.

«Η Ελληνική Αστυνομία, ενεργώντας με αίσθημα ευθύνης, ευαισθησίας και διαφάνειας, απέστειλε το υλικό της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) στον Συνήγορο του Πολίτη, αναγνωρίζοντας τη σημασία του ρόλου του ως ανεξάρτητη Αρχή για τη διαφύλαξη της νομιμότητας και των δικαιωμάτων των πολιτών».

Αυτό αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επιστροφή από το συνήγορο του πολίτη της ΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε για την δολοφονία της Κυριακής Γρίβας από τον πρώην σύντροφο της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Δέσμευση για διαφάνεια και δικαιοσύνη

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως «πρόκειται για διαδικασία που ακολουθείται ως μέρος της διαρκούς προσπάθειας για τη διασφάλιση της αλήθειας και της δικαιοσύνης, ώστε να υπάρξει πλήρης και αντικειμενική διερεύνηση των γεγονότων και ανάλογη απόδοση ευθυνών, όπου αυτές ανήκουν» και επισημαίνουν:

«Η αποτύπωση όλων των πτυχών της υπόθεσης υπήρξε εξ αρχής πρώτιστη προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία, η οποία προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αντίστοιχες ποινές στους υπαίτιους, ανεξαρτήτως της θέσης τους.

Η δέσμευσή της Ελληνικής Αστυνομίας για διαφάνεια και δικαιοσύνη είναι ακλόνητη και η διαδικασία θα συνεχιστεί με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα και τα δικαιώματα όλων των εμπλεκομένων».

Τι έλεγαν οι δικηγόροι της μητέρας της Κυριακής

Νωρίτερα σε με ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της μητέρας της αδικοχαμένης Κυριακής, Έλενα Τζούλη και Γιάννης Απατσίδης, υποστήριζαν μεταξύ άλλων ότι «Παρά τις επιλεκτικές και ανακριβείς διαρροές κύκλων της ΕΛ.ΑΣ., κατά παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου, στις 28-05-2024 ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. και Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Διοικητικών Εξετάσεων, μας ενημέρωσε, μετά την πάροδο ενός και πλέον μηνός, ότι εν τέλει η Ε.Δ.Ε. δεν ολοκληρώθηκε.

Μάλιστα τόνιζαν ότι «ως λόγος μη ολοκλήρωσης της Ε.Δ.Ε. αναφέρεται ότι ο φάκελος επιστράφηκε στην ΕΛ.ΑΣ., από τον Συνήγορο του Πολίτη, που λειτουργεί ως Εθνικός Μηχανισμός Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας«,

inSports

Ολυμπιακός: «Το κάστρο μας σε περιμένει»

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως ξεκινάει η αγορά εισιτηρίων διαρκείας από νέους κατόχους

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024