Τρίτη 18 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Δράσεις ύψους 40.000.000€  για την υποστήριξη ΑμεΑ

Δράσεις ύψους 40.000.000€ για την υποστήριξη ΑμεΑ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτεί δράσεις για την υποστήριξη ΑμεΑ.

Σειρά έργων και δράσεων για την υποστήριξη ανθρώπων με αναπηρίες χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία» την οποία διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Βασικό χαρακτηριστικό ήταν η μαζική συμμετοχή συλλόγων, μαθητών, γονέων και πολιτών στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες, αλλά και η υποστήριξη από Παραολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές, από τους Δήμους Λαμιέων, Χαλκιδέων, Καρπενησίου, Αγράφων, Δελφών, Λεβαδέων, Θηβαίων, Τανάγρας, όπως και από τα παραρτήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι άξονες των δράσεων

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εφαρμόζει ήδη ανάλογες πολιτικές και δίνει λύσεις για την υποστήριξη πολιτών με Αναπηρίες μέσα από τη πρότυπη δομή «ΓΕΦΥΡΑ», και με χρηματοδοτήσεις συνολικού προϋπολογισμού 40.000.000 ευρώ, από τα διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία, για έργα (βλέπε πίνακα) και δράσεις που αφορούν ενδεικτικά:

  • Προώθηση της ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία.
  • Συμμετοχή τους σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
  • Ισότιμη πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση και την αγορά εργασίας.
  • Αναβάθμιση κοινωνικών υποδομών ως προς την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία και των εμποδιζόμενων ατόμων.

«Η 3η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης ολοκληρώθηκε και μας άφησε ένα αίσθημα εφορίας και αισιοδοξίας, γιατί κάνουμε όλοι μαζί, ως κοινωνία, σημαντικά βήματα προόδου σε ότι αφορά την συμπερίληψη και την υποστήριξη συμπολιτών μας με Αναπηρίες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Είδαμε αυτές τις ημέρες παιδιά τυπικής ανάπτυξης και μη τυπικής ανάπτυξης να παίζουν μαζί! Είδαμε πρωταθλητές, όπως ο Δημήτρης Παπανικολάου να μιλούν ανοιχτά για προσωπικά τους βιώματα και να παροτρύνουν κάθε συμπολίτη μας με ειδικές ανάγκες, να μην μένει στο περιθώριο. Συνεχίζουμε παράλληλα να δουλεύουμε για να δώσουμε λύσεις και να εξαλείψουμε τις ανισότητες. Και το κάνουμε, με χρηματοδοτήσεις άνω των 40 εκατ. ευρώ για έργα και δράσεις, όπως -ενδεικτικά- η βελτίωση της πρόσβασης ΦμεΑ στα ΑΕΙ, τα κέντρα διημέρευσης ΑμεΑ, η ενίσχυση ιδιωτικών δομών ΑμεΑ, η στήριξη συνοδών ΑμεΑ»

inSports

Γιαννακόπουλος σε Καρυπίδη: «Μου πρότεινες να στήσουμε παιχνίδι»

Αποκάλυψη-σοκ από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τον Θόδωρο Καρυπίδη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024