Τρίτη 28 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε ποιο Δήμο της Αττικής μπήκαν αισθητήρες για την αντιμετώπιση της στάθμευσης σε ράμπες ΑμεΑ

Σε ποιο Δήμο της Αττικής μπήκαν αισθητήρες για την αντιμετώπιση της στάθμευσης σε ράμπες ΑμεΑ

Ήδη έχουν μπει 56 αισθητήρες σε διάφορα σημεία του δήμου.

Ο Δήμος Κηφισιάς επιχειρεί να βάλει τέλος στην παράνομη στάθμευση των οχημάτων σε διαβάσεις και ράμπες ΑμεΑ, μέσω της εγκατάστασης ειδικών αισθητήρων.

Σύμφωνα με την ενήμερωση του Δήμου Κηφισιάς έχουν τοποθετηθεί 56 ειδικοί αισθητήρες στο κέντρο της Κηφισιάς, την Νέα Ερυθραία και στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Κάθε αισθητήρας εμφανίζεται σε ηλεκτρονικό χάρτη του Κεντρικού Συστήματος Διαχείρισης Παραβάσεων της Δημοτικής Αστυνομίας. Μέσω της πλατφόρμας επίβλεψης λαμβάνονται δεδομένα τα οποία ενημερώνουν για την κατάσταση των αισθητήρων και ουσιαστικά για την κατάληψη της διάβασης ή ράμπας από κάποιο όχημα εμποδίζοντας τη διέλευση των ατόμων με αναπηρία. Το κέντρο επιχειρήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας ειδοποιείται  σε πραγματικό χρόνο για τις παραβάσεις και μέσω φορητών συσκευών, ενημερώνονται οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι και θα παρεμβαίνουν άμεσα.

Δεν είναι τιμωρητικό μέτρο

«Το έργο αυτό δεν λειτουργεί τιμωρητικά σε καμία περίπτωση. Οι έξυπνοι αισθητήρες είναι ένα πολύτιμο εργαλείο αποτρεπτικής στάθμευσης που ενισχύει τις προσπάθειές του Δήμου Κηφισιάς, στη διασφάλιση της προσβασιμότητας και στη βελτίωση της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας με αναπηρία, οι οποίοι βρίσκονται  αντιμέτωποι με την αυθαίρετη συμπεριφορά δεκάδων οδηγών.

Σήμερα, είναι πιο σημαντικό από ποτέ, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές και συνθήκες για την απρόσκοπτη πρόσβαση τους,  σε όλους του δημόσιους χώρους, ώστε η πόλη μας να γίνει πιο φιλική και πιο ανθρώπινη. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να καταφέρουμε να φτάσουμε στα επίπεδα που όλοι θέλουμε» τόνισε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς.

Sports in

Oι πέντε καλύτερες φάσεις του τελικού της Euroleague (vid)

Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Κέντρικ Ναν ήταν η κορυφαία φάση στον τελικό της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Μαϊου 2024