Βορίδης για ακρίβεια: Η φέτα δεν είναι πιο φθηνή στο εξωτερικό – Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση για το «τίποτα»
Συνέχεια στην πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε για «την τιμή της φέτας» μετά την αναφορά του πρωθυπουργού στη Βουλή, έδωσε ο κ. Βορίδης
Στη μάχη της… φέτας που διεξάγεται τις τελευταίες μέρες μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, ρίχτηκε και ο Υπουργός επικρατείας Μάκης Βορίδης, κάνοντας λόγο για αντιπολίτευση για το «τίποτα», και καλλιεργώντας ενόψει της ευρωκάλπης μια εικόνα συνεχούς «προσπάθειας» και πρωτοβουλιών από το Μαξίμου για την ακρίβεια.
Δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση που ξέσπασε για «την τιμή της φέτας» μετά την αναφορά του Πρωθυπουργού στη Βουλή, ο κ. Βορίδης είπε στον ΑΝΤ1: «Να δεχτώ ότι έγινε μια παρανόηση, να δεχτώ επίσης ότι χρειαζόταν μια διευκρίνιση που έγινε αμέσως για την ποσότητα της φέτας που αναφέρθηκε από τον Πρωθυπουργό ως παράδειγμα. Γιατί συνεχίζουμε να μιλάμε για το “τίποτα”;».
Και συμπλήρωσε, «μήπως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν έχει να μιλήσει για τίποτα;».
«Ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι η φέτα στο εξωτερικό δεν είναι πιο φτηνή»
«Η ουσία είναι ότι ο Πρωθυπουργός, απέδειξε στη Βουλή, ότι η φέτα στο εξωτερικό δεν είναι πιο φτηνή από ότι στην Ελλάδα και ότι το επιχείρημα της αντιπολίτευσης είναι αβάσιμο» θριαμβολόγησε ο κ. Βορίδης και συνέχισε: «Αλλά όσο ασχολούμαστε με αυτό, χάνουμε την ουσία του θέματος που είναι το υπαρκτό πρόβλημα της ακρίβειας».
Ξέκοψε ξανά τη μείωση του ΦΠΑ
Ερωτηθείς για τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε πολυεθνικές και όχι μόνο, για αισχροκέρδεια, ο κ. Βορίδης είπε ότι «τα πρόστιμα και επιβάλλονται και εισπράττονται σύμφωνα με τον νόμο».
Ενώ στο ερώτημα γιατί η Κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΦΠΑ ώστε να μειωθούν και οι τιμές, απάντησε ότι «μειώσαμε τον ΦΠΑ σε μια σειρά από προϊόντα, αλλά είδαμε ότι αυτό δεν έφερε και μείωση των τιμών».
«Ο αγώνας κατά της ακρίβειας είναι διαρκής. Έχουμε πάρει μέτρα και έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να τιθασεύσουμε την ακρίβεια κι αυτό έχει φέρει μερικό αποτέλεσμα», υποστήριξε ο κ. Βορίδης, και συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση σταθερά ενισχύει τα εισοδήματα, κυρίως των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αφού αυτός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια».
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442