Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Όταν είσαι ελεύθερος να κινηθείς, όλα είναι δυνατά. Και η ΤΟΥΟΤΑ το κάνει πραγματικότητα

Όταν είσαι ελεύθερος να κινηθείς, όλα είναι δυνατά. Και η ΤΟΥΟΤΑ το κάνει πραγματικότητα

Εκεί που το μέλλον συναντάει το παρόν βρίσκεται το TOYOTA LQ, το αμιγώς ηλεκτρικό τρίτροχο C-WALK και το e-puller, που τα είδαμε ζωντανά να συνοδεύουν την Ολυμπιακή Φλόγα στο Καλλιμάρμαρο.

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας κάθε φορά γεννάει σε όλους μας τα πιο όμορφα των συναισθημάτων. Φέτος, ζήσαμε την Παρασκευή 26 Απριλίου τη μεγάλη στιγμή που η Ολυμπιακή Φλόγα έφθασε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, μετά από μία μοναδική διαδρομή, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού πραγματοποιήθηκε από στόλο εξηλεκτρισμένων* οχημάτων της ΤΟΥΟΤΑ. H Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία μας γέμισε εικόνες χαράς και περηφάνιας, ερχόμενη πλέον στην κατοχή της γαλλικής αντιπροσωπείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που πλησιάζουν στην Πόλη του Φωτός.

Συγκεκριμένα, την Ολυμπιακή Φλόγα μετέφερε το εκπληκτικό φουτουριστικό ΤΟΥΟΤΑ LQ. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μοντέλο που κέρδισε το θαυμασμό όλων, στην αιχμή της τεχνολογίας, που έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός συναισθηματικού δεσμού μεταξύ αυτοκινήτου και οδηγού, με μότο το «μαθαίνω, αναπτύσσομαι, αγαπώ». Γιατί LQ; Όπως μαθαίνουμε από την εταιρεία η ονομασία αυτή εκφράζει την ελπίδα της ΤΟΥΟΤΑ ότι τα οχήματα του μέλλοντος θα έχουν μία διαφορετική, πιο ουσιαστική σχέση με τον οδηγό.

Επιστρέφοντας στο μεγάλο γεγονός στο Καλλιμάρμαρο, γίναμε όλοι μάρτυρες των λύσεων μετακίνησης last mile που προσφέρει η ΤΟΥΟΤΑ, πιστών στην αρχή της εταιρείας «Κινητικότητα για όλους» και στη δέσμευσή της να επιτύχει πλήρη ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη έως το 2040 και παγκοσμίως έως το 2050. Στο Παναθηναϊκό Στάδιο συναντήθηκαν για πρώτη φορά το εντυπωσιακό ΤΟΥΟΤΑ LQ με το αμιγώς ηλεκτρικό τρίτροχο C+Walk και το e-puller, αποδεικνύοντας ότι η τεχνολογία και η καινοτομία ΤΟΥΟΤΑ συμπορεύεται με την απόλυτη βιωσιμότητα.

Αυτήν την τεχνολογία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από πρώτο χέρι οι εκπρόσωποι Παραολυμπιακών Επιτροπών και φυσικά οι παραθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό και στην Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων. Συγκεκριμένα, θα κυκλοφορήσουν εκεί 290 αμιγώς ηλεκτρικά τρίκυκλα C+Walk, σε δύο εκδόσεις για χρήση σε καθιστή ή όρθια θέση, ιδανικά να εξυπηρετήσουν άτομα με κινητικά προβλήματα ώστε να μετακινούνται με ασφάλεια στη φετινή διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Μία ακόμα σύγχρονη και παράλληλα πράσινη λύση μετακίνησης είναι τα 200 e-puller, που έχουν την ιδιότητα να μετατρέπουν ένα κλασικό αναπηρικό αμαξίδιο σε ηλεκτρικό, παρέχοντας μεγάλη ελευθερία κινήσεων.

Στη χώρα μας αυτές τις λύσεις κινητικότητας είχαν -σε πρώτη φάση- την ευκαιρία να αξιοποιήσουν ο Γιώργος Καπελλάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και ο Αντώνης Τσαπατάκης, Χρυσός Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος πρωταθλητής Κολύμβησης και μέλος της ΤΟΥΟΤΑ Team Hellas.

Το μεγάλο στοίχημα και βασικά ο μεγάλος στόχος της ΤΟΥΟΤΑ, είναι να γίνει από μία εταιρεία αυτοκινήτου μία εταιρεία κινητικότητας, ώστε να μπορούν όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως να μετακινούνται χωρίς κινητικές προϋποθέσεις. Μία πρώτη γεύση από αυτό θα πάρουμε όλοι στο Παρίσι το καλοκαίρι, όπου χιλιάδες αθλητές, προσωπικό και εθελοντές θα μετακινούνται ελεύθερα, χωρίς εμπόδια, αναδεικνύοντας τη δύναμη που έχουμε όταν εργαζόμαστε όλοι μαζί για μια καλύτερη κοινωνία.

Να θυμίσουμε ότι η ΤΟΥΟΤΑ έγινε ο επίσημος παγκόσμιος συνεργάτης κινητικότητας των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Επιτροπών το 2015, για την περίοδο 2017-2024. Ως τέτοιος, δράττει την ευκαιρία μέσω του αθλητισμού να εργαστεί στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός καλύτερου βιώσιμου κόσμου, όπου όλοι συνυπάρχουμε ειρηνικά. Οι αξίες άλλωστε της εταιρείας είναι κοινές με τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, τα οποία μιλάνε για σεβασμό στη διαφορετικότητα, στην αλληλεγγύη, στην αξιοκρατία και σε όλες αυτές τις πανανθρώπινες αξίες που σήμερα δείχνουν να είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.

Για την ΤΟΥΟΤΑ η κινητικότητα υπερβαίνει (ή πρέπει να υπερβαίνει) τα αυτοκίνητα, κάτι που το βλέπουμε στην εταιρική πρωτοβουλία «Start Your Impossible» και αποτελεί τη βάση για τη μετατροπή της από εταιρεία αυτοκινήτων σε εταιρεία κινητικότητας. Όπως πολύ εύστοχα δηλώνουν οι άνθρωποί της «Όταν είσαι ελεύθερος να κινηθείς, όλα είναι δυνατά.»

Το ραντεβού όλων μας λοιπόν είναι στις 26 Ιουλίου, ημερομηνία έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Ένα ραντεβού που θα διαρκέσει 16 φαντασμαγορικές ημέρες για να ανανεωθεί με τους εκπληκτικούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στις 28 Αυγούστου και έως τις 8 Σεπτεμβρίου. Η κινητικότητα του μέλλοντος μας συστήνεται στο μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές  αθλητικό γεγονός παγκοσμίως και εμείς θα είμαστε εκεί (δια ζώσης ή τηλεοπτικά) για να την καλωσορίσουμε.

*(πλήρως ηλεκτρικών, υβριδικών ή plug-in υβριδικών)

inSports

«Ξέρω ποιος σκότωσε την Μέρλιν Μονρόε» - Πώς τα αδέρφια Κένεντι την χρησιμοποιούσαν στο κρεβάτι

Οι ισχυρισμοί για την εμπλοκή του JFK και του Μπόμπι Κένεντι στο θάνατο της Μέρλιν Μονρόε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024