Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ισλαμοφοβικό παραλήρημα από τον πρωτεργάτη του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ

Ισλαμοφοβικό παραλήρημα από τον πρωτεργάτη του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ

Τι είπε ο ακροδεξιός πολιτικός, Νάιτζελ Φάρατζ, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Δριμεία κριτική δέχθηκε ο επίτιμος πρόεδρος του εθνικιστικού και ξενοφοβικού κόμματος Reform UK και πρωτεργάτης του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, για τα όσα είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Κυριακής, στο τηλεοπτικό δίκτυο SkyNews.

Σε ένα ισλαμοφοβικό κρεσέντο, ο Φάρατζ δεν δίστασε να ισχυριστεί ότι οι μουσουλμάνοι δεν μοιράζονται τις ίδιες αξίες με τους Βρετανούς. Την ίδια στιγμή, εξαπέλυσε πυρά και κατά του απερχόμενου Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, λέγοντας ότι «βάζει στη χώρα περισσότερους ανθρώπους, που αντιμάχονται τις αξίες των Βρετανών, περισσότερο από κάθε άλλον ηγέτη της χώρας».

«Μισούν αυτά που πρεσβεύουμε» είπε ο ακροδεξιός πολιτικός προκαλώντας αντιδράσεις

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Τρέβορ Φίλιπς, ο ακροδεξιός πολιτικός ισχυρίστηκε πως «έχουμε έναν αριθμό νέων ανθρώπων στη χώρα, που αυξάνεται συνεχώς, ο οποίος δεν συμφωνεί με τις βρετανικές αξίες». «Στην πραγματικότητα μισούν αυτά που πιστεύουμε», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε αν μιλούσε για τους μουσουλμάνους, ο Φάρατζ απάντησε: «βρήκα μερικές από τις πρόσφατες έρευνες που λένε ότι το 46% των Βρετανών Μουσουλμάνων υποστηρίζει τη Χαμάς – υποστηρίζει μια τρομοκρατική οργάνωση που απαγορεύεται σε αυτή τη χώρα».

Τα σχόλια

Άμεση ήταν η αντίδραση από στελέχη των Εργατικών που σχολίασαν καυστικά τις δηλώσεις του Νάιτζελ Φάρατζ.

Πιο συγκεκριμένα, στέλεχος του κόμματος δήλωσε πως «Δεν πρέπει να επιτραπεί στον συγκεκριμένο άνθρωπο, να εκτοξεύει ισλαμοφοβικές κορώνες και  να διασπείρει το μίσος στις τηλεοπτικές μας οθόνες. Είναι ένας εξτρεμιστής που του επιτρέπεται να διαβρώσει την πολιτική μας για πάρα πολύ καιρό».

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια αρχηγός των Φιλελεύθερων, Νταίζυ Κούπερ δήλωσε: «Αυτή είναι […] μια απέλπιδα προσπάθεια για προσοχή. Δεν αποτελεί έκπληξη που ο Φάρατζ έχασε στην κάλπη επτά φορές». Παράλληλα, κάλεσε τον Πρωθυπουργό να καταδικάσει αυτές τις δηλώσεις.

«Γεμάτες μίσος  οι δηλώσεις του Φάρατζ», δήλωσε η Ζάρα Μοχάμεντ

Οι δηλώσεις του Φάρατζ σχολιάστηκαν επικριτικά και από αρκετές οργανώσεις, με την γενική γραμματέα του Μουσουλμανικού συμβουλίου στη Βρετανία, Ζάρα Μοχάμεντ, να κάνει λόγο για «ρατσιστικές, γεμάτες μίσος δηλώσεις, εμποτισμένες με παραπληροφόρηση».

inSports

«Θα κάνει πρόταση σε Μπράουν ο Παναθηναϊκός»

Εξελίξεις από το Ισραήλ για Λορέντζο Μπράουν και Παναθηναϊκό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024