Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
«Πληγώθηκε» (πάρα) πολύ από τα λάθη του

«Πληγώθηκε» (πάρα) πολύ από τα λάθη του

Ο Ολυμπιακός πιάστηκε στον... ύπνο στα δύο πρώτα δεκάλεπτα και αυτό το κακό διάστημα του στοίχισε ακριβά

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης στον δεύτερο ημιτελικό της Ευρωλίγκας και αποκλείστηκε, με τους πειραιώτες να «πληγώνονται» πάρα πολύ από τα λάθη τους.

Η «βασίλισσα» πέρασε δίκαια στον τελικό γιατί εκμεταλλεύτηκε το τραγικό πρώτο ημίχρονο που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» και με την διαφορά που «έχτισε» κατάφερε ν’ αντέξει στην αντεπίθεση που έκανε ο Ολυμπιακός.

Γιατί κανείς δεν μπορεί ν’ αρνηθεί ότι η ομάδα του Πειραιά δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια, ακόμα κι όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 25 πόντους.

Όταν όμως μια ομάδα βρεθεί πίσω με τέτοια διαφορά σε παιχνίδι με την φετινή Ρεάλ, είναι σίγουρο πως χρειάζεται ένα θαύμα για να γυρίσει τούμπα ο αγώνας.

Αυτό το θαύμα δεν έγινε και είναι προφανές ότι τα δύο πρώτα δεκάλεπτα του Ολυμπιακού ήταν βγαλμένα από το χειρότερο «σενάριο» που θα μπορούσε να φανταστεί ο προπονητής του.

Και η αλήθεια είναι πως η Ρεάλ Μαδρίτης είχε τον τίτλο του φαβορί και τον επιβεβαίωσε με την πρόκριση, αλλά ο τρόπος με τον οποίο κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος οι Μαδριλένοι ήταν ένα «δώρο» που έκανε ο Ολυμπιακός στην αντίπαλο του.

Τίποτε δεν πήγε σωστά και αποτέλεσμα ήταν η Ρεάλ να διαλύσει τους «ερυθρόλευκους», σ’ ένα διάστημα που η ομάδα του Πειραιά αδυνατούσε να φύγει από τη γωνία του… ρινγκ.

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε ανελέητο σφυροκόπημα και η άμυνα του, το μεγάλο του «όπλο» δεν μπόρεσε ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ημιτελικού. Οι Μαδριλένοι σκόραραν με όλους τους πιθανούς τρόπους και έδειξαν ότι στην βραδιά τους είναι μάλλον ανίκητοι.

Η ομάδα του λιμανιού βέβαια δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια και στο τρίτο δεκάλεπτο μάζεψε την διαφορά, όχι όμως σε σημείο που να προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην Ρεάλ.

Κατάφερε στο τέταρτο δεκάλεπτο να πάει σε μονοψήφια διαφορά, αλλά όταν έψαξε δύο μεγάλα σουτ από το τρίποντο για να κατέβει η διαφορά στους τρεις – τέσσερις πόντους δεν μπόρεσε να τα βρει.

Ο Πίτερς ήταν συγκλονιστικός αλλά δεν μπορούσε να τα κάνει όλα κι έτσι ο Ολυμπιακός έχασε από την «βασίλισσα» και αποκλείστηκε από τον τελικό.

Το ταξίδι των «ερυθρόλευκων» στην διοργάνωση έχει ακόμα τον  άχαρο μικρό τελικό, αλλά ένα είναι σίγουρο. Ο Ολυμπιακός πάλεψε ξανά με όλες τις δυνάμεις που είχε, σε μια δύσκολη χρονιά και τα έδωσε όλα.

Δεν κατάφερε να πάει στον τελικό αλλά υπάρχει μόνο περηφάνια για αυτή την ομάδα και τον τρόπο που παλεύει, ακόμα και όταν όλα δείχνουν χαμένα.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του έναν ακόμα στόχο, την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας και μετά τους τελικούς της Basket League θα ληφθούν και οι αποφάσεις με έναν και μόνο στόχο. Να είναι ακόμα καλύτερος την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

inSports

Σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο οι ευρωκούπες του Ολυμπιακού

Μετά την Κρήτη, ακολουθούν άλλοι σταθμοί στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024