Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: ΚΚΕ δυνατό, δεν υπάρχει άλλη λύση - Η ΕΕ γίνεται όλο και χειρότερη

Κουτσούμπας: ΚΚΕ δυνατό, δεν υπάρχει άλλη λύση – Η ΕΕ γίνεται όλο και χειρότερη

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ σχολίασε τις ευρωεκλογές, την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και την πολιτική στα social media

Ευρωεκλογές, ακρίβεια, Συμφωνία των Πρεσπών… ΤikTok και Κασσελάκης, είναι μερικά από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Mega» το πρωί του Σαββάτου.

Αναφερόμενος ο κ. Κουτσούμπας στην επιστολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κομισιόν και στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τις πολυεθνικές τόνισε σκωπτικά:

«Κι εγώ αναρωτήθηκα στην αρχή αν πήρε στον κ. Μητσοτάκη 32 χρόνια να καταλάβει τι ψήφισε κι αυτός και οι υπόλοιποι της ΝΔ αλλά και τα άλλα κόμματα πλην του ΚΚΕ το 1992 με την Συνθήκη του Μάαστριχτ για την ελευθέρια κίνησης εμπορευμάτων, κεφαλαίων. Υπέγραψαν την ασυδοσία των πολυεθνικών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που για τα κέρδη τους δεν διστάζουν και να ανεβάζουν τις τιμές όπου τους βολεύει για να έχουν περισσότερα κέρδη.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα, με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ υπέγραψαν για την ασυδοσία των πολυεθνικών

Οι πολυεθνικές οδηγούν εκεί και το ξέρει πολύ καλά η κ. Φον ντερ Λάιεν γιατί αυτή είναι η ”αναγκαιότητα” ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτό υπάρχει η Ε.Ε. για να υπερασπίζεται αυτά τα συμφέροντα, των πολυεθνικών και των λόμπι. Κοροϊδία ήταν επιστολή του κ. Μητσοτάκη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν».

«Η ΕΕ γίνεται όλο και χειρότερη»

Υπογράμμισε ότι «το ζεστό χρήμα που δόθηκε στους ομίλους, η «πράσινη μετάβαση» και η ΚΑΠ έχουν εκτινάξει την ακρίβεια».

«Η ΕΕ γίνεται όλο και χειρότερη, αλλά η διέξοδος βρίσκεται στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που είναι η μόνη ρεαλιστική», είπε, συμπληρώνοντας πως για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια πρέπει «να φύγεις από αυτά τα δεσμά» και να πάρεις συγκεκριμένα μέτρα.

Αναφέρθηκε ενδεικτικά στις προτάσεις του ΚΚΕ για κατάργηση του ΦΠΑ στα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και στην ενέργεια.

Χαρακτήρισε «κοροϊδία και αίσχος» τα πρόστιμα που «δήθεν θέλει να βάλει η ΕΕ ή βάζει η κυβέρνηση», σε σχέση με τα κέρδη που έχουν οι επιχειρήσεις.

Ερωτηθείς αν οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να αντέξουν την αύξηση μισθών απάντησε ότι «οι πολύ μικρές επιχειρήσεις όχι μόνο δεν έχουν τέτοια περιθώρια, αλλά ετοιμάζονται οι περισσότερες να βάλουν λουκέτο και ήδη έχουν βάλει πάρα πολλές λουκέτο ιδιαίτερα με το απαράδεκτο φορολογικό νόμο που ψήφισε η ΝΔ».

«Το ζεστό χρήμα η ΕΕ το δίνει σε πολύ μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι στον αυτοαπασχολούμενο ή σε αυτόν που έχει λίγους εργαζόμενους. Αυτός έχει συμφέρον να παλέψει μαζί με τους μισθωτούς, με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε μια κοινωνική συμμαχία ενάντια σε όλα αυτά που τον εμποδίζουν. Γιατί και η ακρίβεια έχει να κάνει σε σημαντικό βαθμό με το τρίπτυχο, αυξημένες τιμές, χαμηλοί μισθοί και συντάξεις, υπέρογκοι φόροι, δηλαδή ένα ντόμινο που επηρεάζει το λαϊκό εισόδημα» σημείωσε.

Για Κασσελάκη

Αναφορικά με την «σύγχρονη πατριωτική αριστερά του κ. Κασσελάκη» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτή θεωρεί «ιερή αμυντική συμμαχία» το ΝΑΤΟ, κάτι που δεν το είπε ποτέ αριστερός», ενώ αναφερόμενος σε ΣΥΡΙΖΑ και «Νέα Αριστερά» είπε ότι «η πολιτική αυτών των κομμάτων βρίσκεται σε μια ενιαία στρατηγική που ορκίζεται στην ΕΕ των λόμπι, της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης, των πολέμων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας και δεν μιλούν γι’ αυτό που κάνουν και θέλουν οι λαοί οι οποίοι αμφισβητούν την ΕΕ».

«Ο Κασσελάκης είναι «το κερασάκι στην τούρτα» στην εξέλιξη ενός εκφυλισμένου ιδεολογικά, πολιτικά, οργανωτικά ΣΥΡΙΖΑ»

Είπε ότι «ο Κασσελάκης είναι «το κερασάκι στην τούρτα» στην εξέλιξη ενός εκφυλισμένου ιδεολογικά, πολιτικά, οργανωτικά ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στοιχεία της πολιτικής του πρακτικής είναι από αντιδραστικές, ψευτοπατριωτικές θέσεις μέχρι δήθεν αξιοποίηση κάποιων οραμάτων που είχε η αριστερά».

Στο ερώτημα αν «θα καταφέρει ο κ. Κασσελάκης να γίνει πρωθυπουργός» είπε «ανάλογα πως θα εξελιχθεί αυτό το κόμμα. Δεν αποκλείω τίποτα. Δεν υποτιμάμε τους αντιπάλους όσο κι αν κάνουμε κριτική, όσο κι αν θεωρούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι που αισθάνονται αριστεροί θα καταλάβουν αρκετά νωρίς, ώστε να μην είναι πια αργά, το τι είναι το «φαινόμενο Κασσελάκης» και τι είναι αυτό το κόμμα έτσι όπως συνεχώς μεταλλάσσεται τις τελευταίες δεκαετίες γιατί εμείς προειδοποιούσαμε από την αρχή».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε για να μπει η Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θεωρητικά είναι σύμμαχες χώρες στο ΝΑΤΟ» ενώ υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε πει πως «η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε μόνο και μόνο για να μπει εσπευσμένα η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ».

«Όπου διευρύνεται το ΝΑΤΟ, όπως στα Δυτικά Βαλκάνια, σημαίνει μόνο αποσταθεροποίηση» τόνισε.

Αναφορικά με το τι του έκανε εντύπωση από το ταξίδι του στις ΗΠΑ, είπε «μου έκαναν εντύπωση οι αγωνιστικές διεργασίες που γίνονται μέσα στον αμερικάνικο λαό. Πήγαμε εκεί και είδαμε καταλήψεις σε 46 πανεπιστήμια για το Παλαιστινιακό».

Για το ΤikTok

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του σχετικά με την ανάρτησή του στο TikTok για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών και «την ανάδειξη της «Πανσπουδαστικής» σε πρώτη δύναμη για τρίτη συνεχή χρονιά με βάση τα επίσημα αποτελέσματα των εφορευτικών επιτροπών και όχι τα μαγειρέματα του Μαξίμου και της ΔΑΠ», είπε ότι «το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν λογαρισμό στο TikTok, όχι ο καθένας προσωπικά, όμως δεν χρησιμοποιούμε με υπερβολή αυτό το μέσο επικοινωνίας».

Ο Δ. Κουτσούμπας κατέληξε στη συνέντευξή του καλώντας το λαό και τη νεολαία «να πάνε να ψηφίσουν ΚΚΕ δυνατό. Δεν υπάρχει άλλη λύση».

Δείτε τη συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στο MEGA

inSports

Ελ Κααμπί: «Στον Ολυμπιακό εισέπραξα αγάπη και σεβασμό και έγινα μέρος ενός θρυλικού επιτεύγματος»

Ο Μαροκινός «killer» του Ολυμπιακού μίλησε σε media στην χώρα του για την ιστορική χρονιά στους Πειραιώτες με την κατάκτηση του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024