Κικίλιας: Kαμία ανοχή στους εμπρηστές – Στη φυλακή ο εξ αμελείας εμπρηστής στα Φιλιατρά
Η ανάρτηση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας για την προφυλάκιση
«Στέλνουμε σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους από αμέλεια ή δόλο εμπρηστές: Δεν θα επιδείξουμε απολύτως καμία ανοχή».
Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτησή του στο «X» σχετικά με την προφυλάκιση ημεδαπού που έθεσε πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου στα Φιλιατρά και θα οδηγηθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού.
Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας αναφέρει:
«Για τα δάση, τις περιουσίες, ακόμα και για τις ζωές ανθρώπων ορισμένοι εξακολουθούν να αδιαφορούν, ενώ έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι και το φετινό καλοκαίρι θα έχουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο. Ο ανεύθυνος στα Φιλιατρά, που παρά την απαγόρευση άναψε φωτιά για να κάψει ξερά χόρτα και σκουπίδια, προφυλακίστηκε με βάση το νέο αυστηροποιημένο νόμο και θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Η άμεση απόκριση των πυροσβεστών μας απέτρεψε τα χειρότερα και η φωτιά δεν επεκτάθηκε στα διπλανά σπίτια, βάζοντας σε κίνδυνο όλο τον οικισμό. Στέλνουμε σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους από αμέλεια ή δόλο εμπρηστές: Δεν θα επιδείξουμε απολύτως καμία ανοχή».
Σημειώνεται ότι προφυλακιστέος κρίθηκε από το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κυπαρισσίας ημεδαπός ο οποίος έθεσε πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου στην Τ.Κ.Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας, στις 23 Μαΐου 2024 και ώρα 08:52. Είχε συλληφθεί από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Γαργαλιάνων.
Ο προαναφερόμενος θα οδηγηθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.148Euro κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.
Για τα δάση, τις περιουσίες, ακόμα και για τις ζωές ανθρώπων ορισμένοι εξακολουθούν να αδιαφορούν, ενώ έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι και το φετινό καλοκαίρι θα έχουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο.
Ο ανεύθυνος στα Φιλιατρά, που παρά την απαγόρευση άναψε φωτιά…
— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) May 25, 2024
- Πώς έγιναν δισεκατομμυριούχοι οι 40άρηδες της Κίνας;
- Λέρος: Νεκρός 80χρονος σε τροχαίο – Σοβαρά τραυματισμένη η σύζυγός του
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
- Πάνω από 400 ουκρανικά drones εξαπολύθηκαν εναντίον της Μόσχας κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Πώς η ζέστη επηρεάζει τη γάτα σας και οι τρόποι για να την προστατεύσετε
- Τραγωδία στην Ισπανία μετά το Μουντιάλ: 13χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών!
- Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]
- Δημοσθένης: Παράφορο πάθος και γνήσια τραγικότητα (Μέρος Α’)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)


































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442