Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Εν αναμονή των βρετανικών εκλογών, έξι CEO μιλούν για τις προσδοκίες τους από την επόμενη κυβέρνηση

Εν αναμονή των βρετανικών εκλογών, έξι CEO μιλούν για τις προσδοκίες τους από την επόμενη κυβέρνηση

Ρίσι Σουνάκ και Κιρ Στάρμερ προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη του επιχειρηματικού κόσμου ότι μπορούν να ηγηθούν της χώρας

Τη δεκαετία του 1990, στο Εργατικό Κόμμα του Τόνι Μπλερ στη Βρετανία δόθηκε το παρατσούκλι Prawn Cocktail Offensive (μια αναφορά στο ορεκτικό με θαλασσινά που στο παρελθόν περιελάμβαναν τα αριστοκρατικά μεσημεριανά γεύματα) για την επιτυχία του να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη από μερίδα του χρηματοπιστωτικού τομέα της Βρετανίας.

Τους τελευταίους μήνες, ο σημερινός ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ επιδίδεται σε μια επίθεση φιλίας προς  τους επιχειρηματίες, την οποία δεν υποδέχονται καθόλου καλά όσοι βρίσκονται στα αριστερά του κόμματος.

Ο βρετανός πρωθυπουργός και ο ηγέτης των Εργατικών δίνουν μάχη για την υποστήριξη από τους επιχειρηματίες

Αυτήν τη φορά, αναβίωσε την επίθεση γοητείας, μια κίνηση που εξόργισε όσους βρίσκονται στα αριστερά του κόμματος. Αυτήν τη φορά, οι… γαρίδες έγιναν καπνιστός σολομός και scrambled eggs με την πολιτική του Στράμερ να χαρακτηρίζεται «smoked salmon and scrambled eggs offensive», παραπέμποντας στις συναντήσεις της εκπροσώπου των Εργατικών, Ρέιτσελ Ριβς, με διευθύνοντες συμβούλους επιχειρήσεων.

Με τις γενικές εκλογές να έχουν προγραμματιστεί για τις 4 Ιουλίου, ο Συντηρητικός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και ο Στάρμερ δίνουν ο καθένας τη μάχη του να πείσει τον επιχειρηματικό κόσμο ότι είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να αναλάβει το τιμόνι της χώρας.

Το Bloomberg μίλησε με τους CEO βρετανικών εταιρειών για το τι προσδοκούν από τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας.

Steven Fine, Peel Hunt

Ο διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής τράπεζας θέλει η επόμενη κυβέρνηση να προωθήσει μεταρρυθμίσεις στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, το οποίο ο ίδιος αποκαλεί «μηχανοστάσιο για ολόκληρη την οικονομία μας».

Το Λονδίνο έχει δει αρκετές εταιρείες να εγκαταλείπουν το χρηματιστήριο τους τελευταίους μήνες, κατηγορώντας τις χαμηλές αποτιμήσεις και την έλλειψη ρευστότητας.

Ο Fine είπε ότι ελπίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης για την τόνωση των επενδύσεων σε περιουσιακά στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου, που ανακοινώθηκαν πέρσι αλλά έμειναν κενό γράμμα, θα οριστικοποιηθούν.

«Είναι ζωτικής σημασίας η επόμενη κυβέρνηση να ακολουθήσει και να βασιστεί στις δεσμεύσεις του Mansion House για την ενθάρρυνση του συνταξιοδοτικού κεφαλαίου σε επιχειρήσεις υψηλής ανάπτυξης και εισηγμένες εταιρείες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης», δήλωσε ο Fine.

«Δεν μπορείς να έχεις μια ισχυρή οικονομία χωρίς μια ακμάζουσα εγχώρια αγορά», πρόσθεσε.

Martin Sorrell, S4 Capital

Οι μεταρρυθμίσεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων που πρότεινε η αναπληρώτρια ηγέτης των Εργατικών Άντζελα Ρέινερ είναι «αυτό που ανησυχεί πολύ τις επιχειρήσεις», δήλωσε ο ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της διαφημιστικής εταιρείας S4 Capital Plc, αποκαλώντας τις «αχίλλειο πτέρνα» των Εργατικών.

«Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο», πρόσθεσε ο Sorrell, επισημαίνοντας την ανάγκη να μειωθεί η αβεβαιότητα. «Νομίζω ότι το κύριο μέλημα για τις επιχειρήσεις είναι αν θα κάνουν αυτό που λένε». Ζήτησε επίσης λύσεις για τη χαμηλή παραγωγικότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

John Roberts, AO World

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του λιανοπωλητή ηλεκτρικών ειδών τόνισε την «επείγουσα» ανάγκη μεταρρύθμισης του Τέλους Μαθητείας για να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις και να υποστηριχθούν οι νέοι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Μεταρρύθμιση της εισφοράς, εμπλέξτε τους κατάλληλους ανθρώπους και οργανισμούς στη λύση – όπως η AO, η M&S, η Tesco και η Timpson – που ξέρουν τι κάνουν και είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν ευκαιρίες για να μεταμορφώσουν το μέλλον των νέων», είπε ο Roberts. «Η κυβέρνηση είναι ένας λαμπρός χρηματοδότης, αλλά όχι φορέας εκμετάλλευσης ή καινοτομίας».

Tim Martin, J D Wetherspoon

Ένας χρόνιος ακτιβιστής που διεκδικεί τα μπαρ και τα εστιατόρια να φορολογούνται το ίδιο με τα παντοπωλεία, ο ιδρυτής και πρόεδρος της αλυσίδας παμπ, υποστηρίζει ότι οι ισχύοντες κανόνες θέτουν τον κλάδο που εκπροσωπεί σε μειονεκτική θέση.

Ο κλάδος της φιλοξενίας πληρώνει υψηλότερους φόρους για τα τρόφιμα και το αλκοόλ, πράγμα που σημαίνει ότι οι όμιλοι σούπερ μάρκετ μπορούν να μειώσουν τις τιμές της μπύρας και του κρασιού, είπε ο Μάρτιν.

«Είναι αρχή της φορολογίας ότι πρέπει να είναι δίκαιη και δίκαιη και αυτή η ανισότητα είναι άνιση, επομένως ο Wetherspoon καλεί τη νέα κυβέρνηση να δημιουργήσει ίσους όρους ανταγωνισμού», είπε.

Janine Hirt, Innovate Finance

Τα δύο κύρια πολιτικά κόμματα μπορεί να μην έχουν ακόμη δημοσιεύσει τα προγράμματά τους, αλλά το Innovate Finance που εκπροσωπεί τη βρετανική fintech δημοσίευσε τις αξιώσεις του από την επόμενη κυβέρνηση.

Την καλεί να δώσει προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της απάτης και να δημιουργήσει ένα καλύτερο ρυθμιστικό περιβάλλον για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών στη χρηματοδότηση.

«Προτρέπουμε όλα τα μέρη να εξετάσουν αυτές τις φιλοδοξίες και να αναγνωρίσουν τον ρόλο που μπορεί να παίξει το fintech στην υποστήριξη της επόμενης κυβέρνησης στην αντιμετώπιση ορισμένων από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα: την ανάπτυξη της οικονομίας, την αντιμετώπιση της απάτης και την παροχή καλύτερης οικονομικής ευημερίας για τους καταναλωτές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Innovate Finance.

Tom Grogan, Wingstop UK

Ο συνιδρυτής της Lemon Pepper Holdings, ο κύριος δικαιοδόχος της αλυσίδας καταστημάτων κοτόπουλου Wingstop στο Ηνωμένο Βασίλειο, ζήτησε να αναθεωρηθούν οι φόροι ιδιοκτησίας στους λιανοπωλητές. Οι ηγέτες της φιλοξενίας και του λιανικού εμπορίου επέκριναν τα λεγόμενα επιχειρηματικά ποσοστά, τα οποία λένε ότι είναι αδίκως υψηλά.

«Οι κεντρικοί δρόμοι είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο πολλές παραδοσιακές επιχειρήσεις με τούβλα και κονιάματα παλεύουν κάτω από το βάρος μιας ξεπερασμένης δομής επιχειρηματικών επιτοκίων», είπε. «Αυτό πρέπει να επανεκτιμηθεί για να εξισωθούν οι όροι ανταγωνισμού».

Πηγή: ΟΤ

inSports

Φοβερός Εμμανουήλ Καραλής και 5,82 μ. στο Fly Athens

Ακόμη ένας σπουδαίος αγώνας από τον Εμμανουήλ Καραλή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024