Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Στην επιστολή για την ακρίβεια του ΄δωσε ψίχουλα, για την άμυνα της ΕΕ καρβέλι, γιατί αυτό την Ούρσουλα τη μέλλει

Στην επιστολή για την ακρίβεια του ΄δωσε ψίχουλα, για την άμυνα της ΕΕ καρβέλι, γιατί αυτό την Ούρσουλα τη μέλλει

Από την Ευρώπη των λαών και της ειρήνης, σε αυτή των πολέμων και της σκοτοδίνης. Η κυβέρνηση προεκλογικά αποφεύγει να πει αλεύρι για να μην πάρει απάντηση… η μήνυση για το έγκλημα των Τεμπών σε γυρεύει.

Επιστολογραφία

Ηταν να μην φύγει η πρώτη επιστολή. Απαξ και έφυγε, ανοίξαμε μηχανή. Πάμε τώρα στην πολιτική δια της επιστολογραφίας. Αυτή τη φορά ο δικός μας δεν ήταν μόνος του, είχε και παρέα. Ε, και φαίνεται πως έπιασε τόπο. Το είπε και η Ούρσουλα! Αναφέρομαι, όπως αντιλαμβάνεστε, στην επιστολή που συνυπέγραψαν και απέστειλαν στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την κυρία Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πολωνό πρωθυπουργό κ. Ντόναλντ Τουσκ. Και τι ζητάνε; Κάτι πολύ απλό! Να χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη δημιουργία μιας κοινής ευρωπαϊκής αντιαεροπορικής ασπίδας!

Κανόνια όχι βούτυρο

Πως λέμε «σιδερένιος θόλος». Ακριβώς αυτό στην ευρωπαϊκή του εκδοχή. Κι έτσι θα δουλέψει, λένε, η ευρωπαϊκή αντιαεροπορική βιομηχανία. Πάρα πολύ ωραία! Χρήματα για κανόνια υπάρχουν. Για βούτυρο ούτε κουβέντα. Ναι, αλλά και η Ούρσουλα την έκανε την γαλαντομία της – αυτή τη φορά! Στο ντιμπέιτ που συμμετείχε έκανε αναφορά στον «Κυριάκο». Εντάξει, και στον «Ντόναλντ». Για να είναι δίκαιη. Και το έκανε και ανάρτηση.

Αναγνώριση

Ναι, κι ο δικός μας δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του. Γιατί πήρε την κρυάδα με την επιστολή για τις πολυεθνικές. Και με την «αντιαεροπορική ασπίδα», που θα ευνοήσει φυσικά πρωτίστως την Γερμανία, περίμενε το … αντίδωρο! Και του το έδωσε. Όταν είναι να πάρουν λεφτά οι δικοί της, δεν έχει τέτοια προβλήματα. Είναι γαλαντόμα η «Αγαπητή Ούρσουλα»….

Ηγέτης!

Κι ο κ. Μητσοτάκης δείχνει από την άλλη να είναι παίκτης ευρωπαϊκού επιπέδου. Δίνει γραμμή στις Βρυξέλλες. Διαμορφώνει τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Δεν είναι παίξε – γέλασε. Ηγέτης ευρωπαϊκού επιπέδου. Θα φτιάχνουν αυτοί όπλα, θα αγοράζουμε εμείς! Η φυσική ροή των πραγμάτων….

Ερχεται σκληρό ροκ

Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει. Αλλά η εξέλιξη του θέματος των Τεμπών, προοιωνίζεται σκληρό πολιτικό ροκ – για να θυμηθώ τον Κώστα Λαλιώτη στα παλιά του. Πρώτον, έφτασε η μήνυση κατά πολιτικών προσώπων στη Βουλή – και να σας θυμίσω πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει δηλώσει πως σκοπεύει να καταθέσει αίτημα για την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής. Δεύτερον, η κυρία Μαρία Καρυστιάνου σε ανοιχτή επιστολή της προς τον κ. Μητσοτάκη τον κατηγορεί ευθέως για συγκάλυψη και ζητά την παραίτηση του – κοινοποιεί μάλιστα την επιστολή της στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Βέβαια η Βουλή κλείνει από τη Δευτέρα για δύο εβδομάδες. Και θα ανοίξει και πάλι δύο ημέρες μετά από τις εκλογές. Και καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει!

Ότι λέει

Θα έχετε παρατηρήσει ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ανακοινώσει ότι πρόκειται να αναγνωρίσουν το Παλαιστινιακό κράτος. Ο υφυπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης ερωτηθείς σχετικά με την Ελλάδα ήταν όμως σαφής. «Ως προς την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, αυτό εντάσσεται στην υπό εξέλιξη ειρηνευτική διαδικασία στο πλαίσιο συνολικής πολιτικής λύσης για το παλαιστινιακό» δήλωσε. Περίπου ότι λέει η ισραηλινή κυβέρνηση!

Ο κ. Στέφανος Κασσελάκης στη Ραμάλα!

Όμως…. Όμως αιφνιδίως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης, όπως διέρρευσε χθες το απόγευμα η Κουμουνδούρου, την Κυριακή και τη Δευτέρα πρόκειται να μεταβεί στο Τελ Αβίβ και από εκεί οδικώς θα κατευθυνθεί προς τη Ραμάλα. Με στόχο να συναντηθεί με εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής. Να σας θυμίσω μόνο πως ο κ. Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί τον πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου και είχε ανακοινώσει πως θα πάει και στη Ραμάλα. Όμως δεν πήγε. Δεν βρήκε χρόνο ρε παιδιά, ήταν πνιγμένος στη δουλειά ο άνθρωπος. Εντάξει, τώρα μεταξύ μας, δεν ήθελε να κακοκαρδίσει και τον φίλο τον «Μπίμπι». Γιατί οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται….

Σικέ

Προφανώς την έχετε υπόψη σας την γνωστή θεωρία του «καλού και κακού μπάτσου». Σε επίπεδο κυβέρνησης έχουν αρχίσει να την εφαρμόζουν. Ο «καλός» είναι υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης. Και «κακός» ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης. «Διακύβευμα» είναι η κυβερνητική θέση για το «μακεδονικό». Χθες ο κ. Μαρινάκης ερωτηθείς σχετικά δικαίωσε τον κ. Βορίδη αλλά «χάιδεψε» και τον φίλο μου τον Αδωνι λέγοντας «δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο» – να καταγγείλει δηλαδή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και θυμήθηκα ένα παλιό σλόγκαν από την δεκαετία του 1980, που το έγραφαν συνήθως σε τηλεφωνικούς θαλάμου, το οποίο έλεγε «σικέ το κατς»!

Ο κ. Αχιλλέας Μπέος κι οι περιβαλλοντολόγοι

Ο δήμαρχος του Βόλου, ο γλυκός και ευγενικός πρώτος πολίτης της θεσσαλικής πόλης που οι κάτοικοι του το ψήφισαν για τρίτη θητεία, κ. Αχιλλέας Μπέος τα έβαλε με τους περιβαλλοντολόγους οι οποίοι κάνουν λόγο για μόλυνση του Παγασητικού Κόλπου. Και τι έκανε; Πήγε και έκανε μπάνιο και αμέσως αναφέρθηκε στους «»περιβαλλοντολόγους του κώλου» που πάνε και παίρνουν δείγματα από την τουαλέτα του σπιτιού τους, να σταματήσουν να δυσφημούν την πόλη και τους κατοίκους». Είναι ικανός να καταπιεί πυρωμένα μαχαίρια και να δηλώσει πως είναι η κατάλληλη αγωγή για την … φαρυγγίτιδα! Απαιχτος, να τον χαίρονται οι Βολιώτες….

Ολοι στο δρόμο!

Μπορεί ο κ. Κασσελάκης να ταξιδέψει την Κυριακή για την Ραμάλα, αλλά πλέον στη Κουμουνδούρου έχει σημάνει πανστρατιά. Παίζουν τα ρέστα τους κι όλοι έχουν πάρει τους δρόμους. Βουλευτές, υποψήφιοι ευρωβουλευτές, κεντρικά στελέχη. Μου λένε ότι θεωρούν βέβαιο το 17% κι αν προσέλθουν στην κάλπη τα λεγόμενα νέα κοινά που δείχνουν να «γοητεύονται» από τον κ. Κασσελάκη, θα έχουν μεγαλύτερο ποσοστό. Όμως υπάρχει ο «άγνωστος Χ», που δεν είναι άλλος από την αποχή. Αν θα τους «χτυπήσει» και πόσο; Δεδομένου μάλιστα ότι έχει αδυνατίσει ο λεγόμενος «σκληρός πυρήνας» του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Προς το παρόν «τρέχουν»….

inSports

Φοβερός Εμμανουήλ Καραλής και 5,82 μ. στο Fly Athens

Ακόμη ένας σπουδαίος αγώνας από τον Εμμανουήλ Καραλή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024