Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ενεργειακά ουδέτερο το δημαρχείο Κηφισιάς

Ενεργειακά ουδέτερο το δημαρχείο Κηφισιάς

Φιλικό προς το περιβάλλον το δημαρχείο Κηφισιάς μετά από παρεμβάσεις που έγιναν.

Ο Δήμος Κηφισιάς μηδένισε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκύπτουν από την ενεργειακή κατανάλωση του Δημαρχιακού κτιρίου ώστε τόσο συμβολικά όσο και εμπράκτως να αναδείξει τη δέσμευση του στα περιβαλλοντικά θέματα ξεκινώντας με μηδενικό αποτύπωμα για το 2024.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από εξιδεικευμένο κέντρο, οι συνολικές εκπομπές από την κατανάλωση ρεύματος έφτασαν τους 91 τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η δημοτική αρχή, η αντιστάθμιση αυτών των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έχει επιτευχθεί μέσω της συμμετοχής σε ένα διεθνές πρόγραμμα αντιστάθμισης που στοχεύει στη μείωση της αποψίλωσης δασών που υλοποιείται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό First Climate.

Η ενεργειακή ουδετερότητα έχει τεθεί ως ζητούμενο για πολλούς δήμους της Ελλάδας, οι οποίοι με τις κτιριακές παρεμβάσεις που πραγματοποιούν μειώνουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα, σε μια συνολική προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος.

Πολλά τα παλαιά κτίρια στους δήμους της χώρας

Θα πρέπει να τονιστεί, ότι πολλά δημοτικά κτίρια είναι πεπαλαιωμένα – συμπεριλαμβανομένων και εκατοντάδων σχολικών μονάδων σε όλη την χώρα – και οι παρεμβάσεις που είναι εφικτό να γίνουν δεν είναι πολλές. Ωστόσο υπάρχει μια γενικότερη κινητοποίηση των δημοτικών αρχών για μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος. Σκοπός είναι εκτός της προστασίας του περιβάλλοντος και η μείωση των λογαριασμών ενέργειας που τα τελευταία χρόνια έχουν επιβαρύνει μέγιστα τα δημοτικά ταμεία.

inSports

Δεν πάει στο Προολυμπιακό ο Παπαπέτρου – «Η απόφαση είναι καθαρά προσωπική» (pic)

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μείνει εκτός του Προολυμπιακού τουρνουά με την Εθνική, εξήγησε με ανάρτησή του ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024