Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: «Κεραυνοί» Καρυστιανού για τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή - «Αντιλαμβανόμαστε την σκοπιμότητα»

Τέμπη: «Κεραυνοί» Καρυστιανού για τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή – «Αντιλαμβανόμαστε την σκοπιμότητα»

Να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όσοι διέταξαν τη συγκάλυψη του εγκλήματος και ειδικότερα την αλλοίωση του πεδίου ζητά η Μαρία Καρυστιανού κρίνοντας προσχηματική τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή.

Επιστολή – καταπέλτης από τη Μαρία Καρυστιανού ως προς τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, για την αλλοίωση του πεδίου του εγκλήματος των Τεμπών. Την χαρακτηρίζει προσχηματική, εξηγώντας τον λόγο, ζητώντας από την εθνική αντιπροσωπεία να την παραπέμψει στην τακτική Δικαιοσύνη για διερεύνηση.

Το επικείμενο κλείσιμο της Βουλής, με αφορμή τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου, την καθιστά προσχηματική σύμφωνα με την κ. Καρυστιανού.

Στη Βουλή η δικογραφία λίγες ημέρες πριν το Κοινοβούλιο κλείσει για τις ευρωεκλογές

Η μητέρα της 19χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, θύματος του δυστυχήματος Τεμπών, στην επιστολή της προς τον Κωνσταντίνο Τασούλα πιθανολογεί ότι «η Βουλή θα ασχοληθεί με την υπόθεση μετά την επανέναρξη των εργασιών της, δηλαδή μετά τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών», άρα συμπεραίνει «αντιλαμβανόμαστε όλοι την σκοπιμότητα αυτής της επιλογής».

«Να την παραπέμψουν στην τακτική Δικαιοσύνη»

Ζητεί να ενημερωθούν τα μέλη του Κοινοβουλίου για το περιεχόμενο της δικογραφίας, κάνοντας λόγο για «αναρμόδια και απολύτως παράνομη παρέμβαση» στο πεδίο του εγκλήματος με ευθύνη κυβερνητικών στελεχών, με επίκληση της «αποκατάστασης του πεδίου», δίχως ενημέρωση της Δικαιοσύνης.

Εξηγεί πως «τα διερευνόμενα αδικήματα, όπως ενδεικτικά της υπόθαλψης, της συμμετοχής σε κατάχρηση εξουσίας κ.α., είναι αδικήματα, των οποίων η διάπραξη ουδεμία σχέση έχει με την άσκηση υπουργικών και βουλευτικών καθηκόντων», παραπέμπει στο άρ. 86 του Συντάγματος που ενεργοποιείται μόνο για ποινικά αδικήματα που τα μέλη της κυβέρνησης τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και συνεπώς και επισημαίνει, «οφείλουν τα μέλη του Κοινοβουλίου, όταν εντοπίσουν στοιχεία που τυποποιούν τη νομοτυπική μορφή αδικημάτων που κείνται εκτός των υπουργικών και βουλευτικών καθηκόντων, να διαπιστώσουν ότι η διερεύνηση τους δεν είναι της αρμοδιότητας τους και ως εκ τούτου να τα παραπέμψουν στην τακτική Δικαιοσύνη για διερεύνηση».

Αναλυτικά η επιστολή της Μ. Καρυστιανού:

«Με αφορμή αυτήν την επιστολή και το γεγονός ότι μόλις χθες 23.5.2024 διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία που αφορά στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλο, τον κ. Υφυπουργό Μεταφορών Μιχαήλ Παπαδόπουλο, τον Υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη και την Υφυπουργό Υγείας Ζωής Ράπτη, σύμφωνα με όσα ορίζει η με αρ. 43/2024 Διάταξη της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας, οφείλω να επισημάνω τα κάτωθι:

Σύμφωνα με όσα δέχεται η με αρ. 43/2024 Διάταξη της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας, αποδεδειγμένα έλαβε χώρα «επιχείρηση» στον τόπο του δυστυχήματος των Τεμπών με σκοπό την εξαφάνιση πειστηρίων και στοιχείων. Παρακαλείστε όπως ενημερώσετε με κάθε πρόσφορο μέσο όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου σχετικώς, προκειμένου να αποφευχθούν σκόπιμες καθυστερήσεις στη διερεύνηση της ταυτότητας των υπαιτίων ως προς την αλλοίωση του πεδίου του εγκλήματος των Τεμπών.

Τα διερευνόμενα αδικήματα, όπως ενδεικτικά της υπόθαλψης, της συμμετοχής σε κατάχρηση εξουσίας κ.α., είναι αδικήματα, των οποίων η διάπραξη ουδεμία σχέση έχει με την άσκηση υπουργικών και βουλευτικών καθηκόντων. Η διαδικασία που προβλέπεται στο άρ. 86 του Συντάγματος ενεργοποιείται μόνο για ποινικά αδικήματα που τα μέλη της κυβέρνησης τέλεσαν «κατά την άσκηση των καθηκόντων τους». Συνεπώς, οφείλουν τα μέλη του Κοινοβουλίου, όταν εντοπίσουν στοιχεία που τυποποιούν τη νομοτυπική μορφή αδικημάτων που κείνται εκτός των υπουργικών και βουλευτικών καθηκόντων, να διαπιστώσουν ότι η διερεύνηση τους δεν είναι της αρμοδιότητας τους και ως εκ τούτου να τα παραπέμψουν στην τακτική Δικαιοσύνη για διερεύνηση. Το αυτό οφείλουν να πράξουν και όταν τα μέλη του Κοινοβουλίου, κατά τη διερεύνηση τέτοιων αδικημάτων, διαπιστώσουν την εμπλοκή περισσοτέρων μελών της Κυβέρνησης, είτε ως συμμετόχων είτε ως φυσικών αυτουργών.

Είναι αδιαμφισβήτητο πλέον ότι, με την αναρμόδια και απολύτως παράνομη παρέμβαση στο πεδίο του εγκλήματος από τους εντολοδόχους του Πρωθυπουργού, με την επίκληση της δήθεν «αποκατάστασης του πεδίου», δίχως όχι απλώς την συναίνεση αλλά ούτε την ενημέρωση της Δικαιοσύνης, όπως επιβεβαιώνεται και στην με αρ. 43/2024 Διάταξη της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας, παραβιάστηκαν οι Συνταγματικές αρχές της διάκρισης των εξουσιών και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

Επιπλέον, θα ήθελα να πληροφορηθώ εάν πράγματι η Βουλή θα διακόψει τις εργασίες της ενόψει των Ευρωεκλογών σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου 2024. Εάν ναι, παρακαλώ όπως μου γνωστοποιήσετε εάν αυτό έχει ξανασυμβεί και ποιος ο λόγος της επίσπευσης, δεδομένου ότι οι Ευρωεκλογές θα διεξαχθούν σε 16 ημέρες. Εάν πράγματι διακόπτονται σήμερα οι εργασίες της Βουλής, τότε η χθεσινή διαβίβαση στη Βουλή της ως άνω δικογραφίας των μελών της Κυβέρνησης (Τριαντόπουλου κλπ.) μοιάζει να είναι εντελώς προσχηματική, καθώς η Βουλή θα ασχοληθεί με την υπόθεση μετά την επανέναρξη των εργασιών της, δηλαδή μετά τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών και αντιλαμβανόμαστε όλοι την σκοπιμότητα αυτής της επιλογής. Ιδίως αν λάβουμε υπόψη ότι η με αρ. 43/2024 Διάταξη της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας, που διατάσσει την υποβολή της δικογραφίας στον Άρειο Πάγο για να την εισάγει στη Βουλή αμελλητί, σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα, δημοσιεύθηκε πριν ένα μήνα, ήτοι την 22.4.2024 και σε κάθε περίπτωση η χθεσινή διαβίβαση μόνο αμελλητί δεν είναι.

Αναμένω από εσάς να τιμήσετε το θεσμικό σας ρόλο και να διαφυλάξετε την τήρηση του Συντάγματος και των νόμων του Κράτους, ώστε να διερευνηθεί νομίμως η υπόθεση των Τεμπών και κάθε υπαίτιος να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, ακόμα κι αν έχει την υπουργική και βουλευτική ιδιότητα».

⇒ Θυμίζουμε πως η κ. Καρυστιανού έστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με κοινοποίηση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στην επιστολή θέτει δύο ερωτήματα στον πρωθυπουργό καλώντας τον να απαντήσει δημόσια «ποιοι οι λόγοι της παρέμβασης σας στο έργο της Δικαιοσύνης πριν καν ξεκινήσει η διερεύνηση του τραγικού αυτού δυστυχήματος από τις αρμόδιες Αρχές» αλλά και «ποιων ακριβώς εγκληματικών πράξεων επιχειρήσατε την συγκάλυψη με την παραπάνω συντονισμένη επιχείρηση καθολικής αλλοίωσης των στοιχείων στο πεδίο».

inSports

Σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο οι ευρωκούπες του Ολυμπιακού

Μετά την Κρήτη, ακολουθούν άλλοι σταθμοί στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024