Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Όλες οι προτάσεις στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένες, λέει η Κεχαγιά

Όλες οι προτάσεις στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένες, λέει η Κεχαγιά

Στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βούλα Κεχαγιά

«Όλες οι προτάσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το οποίο επικαιροποιείται συνεχώς είναι κοστολογημένες και ήδη έχουν δοθεί απαντήσεις», δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm».

Η Βούλα Κεχαγιά είπε μεταξύ άλλων ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «προβλέπει μεν μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά οι πολύ μεγάλες ακίνητες περιουσίες θα φορολογηθούν».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρόσθεσε πως «θα φορολογηθούν τα μερίσματα τα οποία φορολογούνται με έναν φόρο της τάξης 5%, την ώρα που ένα οικογενειακό εισόδημα της τάξης των 30.000 ευρώ φορολογείται με έναν πάρα πολύ υψηλό δείκτη. Θα υπάρξει άπαξ υπερφορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών, έκτακτη φορολόγηση, στο ύψος του 90%, και επίσης φορολόγηση των διυλιστηρίων και των εσόδων τους».

«Από τον ΦΠΑ και τους έμμεσους φόρους η κυβέρνηση είχε το 2022 και το 2023 υπεραπόδοση σε φόρους»

Σε σχέση με τον ΦΠΑ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προτείνει στην κυβέρνηση όλον αυτόν τον καιρό να τον μειώσει και πως «το έχουν εφαρμόσει πολλές ευρωπαϊκές χώρες με απόλυτη επιτυχία και επίσης είναι κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Απρίλιο του 2022».

Συνέχισε λέγοντας πως «από τον ΦΠΑ και τους έμμεσους φόρους η κυβέρνηση είχε το 2022 και το 2023 υπεραπόδοση σε φόρους, υπερέσοδα από φόρους, της τάξης των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ», επισήμανε.

Ερωτηθείσα για δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ περί του επιδόματος ανεργίας, τόνισε ότι «δεν υπάρχει στο πρόγραμμα κάτι τέτοιο αποτυπωμένο, για κατάργηση του επιδόματος ανεργίας».

inSports

Δεν πάει στο Προολυμπιακό ο Παπαπέτρου – «Η απόφαση είναι καθαρά προσωπική» (pic)

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μείνει εκτός του Προολυμπιακού τουρνουά με την Εθνική, εξήγησε με ανάρτησή του ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024