Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης στη ΔΥΠΑ: Αντιστέκεστε σε ένα ανάλγητο καθεστώς - Για «fake news» μιλάει η ΝΔ

Κασσελάκης στη ΔΥΠΑ: Αντιστέκεστε σε ένα ανάλγητο καθεστώς – Για «fake news» μιλάει η ΝΔ

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν να σας τρομοκρατήσει», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στους εργαζόμενους της ΔΥΠΑ - «Πρωταγωνιστεί σε μια καμπάνια εναλλακτικής πραγματικότητας», λέει ο Νίκος Ρωμανός

Τα γραφεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ –  πρώην ΟΑΕΔ) επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, όπου είχε συνάντηση και συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με εργαζόμενους της Υπηρεσίας.

Κατά τη συνάντησή του με τους εργαζόμενους, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε εισηγητικά πως είναι «πραγματικά υπερήφανος για όλους εσάς που αντιστέκεστε σε ένα τόσο ανάλγητο καθεστώς, το οποίο βιώνετε κάθε μέρα».

«Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, ξέρω ότι το 41% μπορεί να είναι σαν θηλιά αυτή τη στιγμή. Αλλά όπως έχω πει και στους υγειονομικούς που συνάντησα στα νοσοκομεία, στις περιοδείες που κάνω, που φοβούνται να μιλήσουν για κομματικά αντίποινα στο Δημόσιο, σηκώστε ανάστημα κι εμείς είμαστε δίπλα σας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να σας τρομοκρατήσει. Δεν είστε μόνοι σας. Δεν είναι αυτή η σκληρή, ανάλγητη νεοφιλελεύθερη Ελλάδα η κοινωνική πλειοψηφία του τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ευρώπη των εργασιακών δικαιωμάτων»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «αυτό θα αλλάξει». Και τόνισε ότι «μπορεί να έχουμε ευρωεκλογές σε λίγες εβδομάδες που να αφορούν σε μια Ευρώπη που χρειάζεται να δώσει την κατεύθυνση των εργασιακών δικαιωμάτων, της λιγότερης λιτότητας αντ’ αυτού που έχει συμφωνήσει οικειοθελώς η κυβέρνηση. Των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Της τεχνητής νοημοσύνης, με ασφάλεια στην εργασία, αντί για το μοντέλο που κάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση, που θεσπίζει εξαήμερη εργασία, αντί να υπάρχει καλύτερη ποιότητα ζωής με τεχνητή νοημοσύνη, με τους ίδιους μισθούς και αμοιβές ή και με μεγαλύτερους, λόγω παραγωγικότητας. Έχει ρόλο να παίξει η Ευρώπη σε αυτό».

«Πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα σε αυτές τις εκλογές: ότι οι προτάσεις που έχουμε θέσει στην κρίση του κόσμου – και στην τηλεόραση, τώρα – εμείς δεν λέμε ψέματα στην τηλεόραση, στις διαφημίσεις μας, ότι ‘σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη’, όταν μόνο αποκλίνουμε από την Ευρώπη σε αγοραστική δύναμη. Όταν μας κατηγορεί η Ευρώπη για το κράτος δικαίου, για συγκάλυψη στα Τέμπη, για τη σπατάλη 2,5 δισ. σε ψηφιακά έργα, σε απευθείας αναθέσεις ή όπως τη σπατάλη που βλέπετε κι εσείς εδώ», επισήμανε αναφερόμενος στις πολιτικές της κυβέρνησης.

«Αν μας τιμήσει ο ελληνικός λαός, όταν είναι να γίνουν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, με την ψήφο του, θα επαναφέρω τον 130 και 140 μισθό στο Δημόσιο από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης»

Ο κ. Κασσελάκης συνοδευόταν από την Ράνια Σβίγκου, την Κατερίνα Νοτοπούλου, τον Γιώργο Γαβρήλο, την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κόμματος και τον Γιάννη Βουλγαράκη

«Θα επαναφέρω 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο από την πρώτη μέρα»

«Έχω δεσμευτεί δημόσια για την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού στους δημόσιους υπαλλήλους, σε όλο το Δημόσιο. Και σας το λέω ξεκάθαρα ότι αν μας τιμήσει ο ελληνικός λαός, όταν είναι να γίνουν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, με την ψήφο του, θα είναι κάτι το οποίο θα κάνω από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, προσθέτοντας ότι ο πραγματικός μισθός των δημοσίων υπαλλήλων «έχει μειωθεί πάρα πολύ τα τελευταία δέκα και κάτι χρόνια».

Έκανε λόγο για την ανάγκη ενός διαφορετικού μοντέλου διακυβέρνησης, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι από τον συνδυασμό ακρίβειας και χαμηλών μισθών:

«Ξέρω ότι δεν μπορείτε να επιβιώσετε με τόση ακρίβεια, με τόσες λίγες αποδοχές και φορολογία. Το γνωρίζουμε: δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Κι υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κοινωνία μας ένα κομμάτι, ένα 20%, το οποίο όντως ζει καλύτερα. Κι υπάρχει ένα άλλο κομμάτι, το οποίο είτε είναι στάσιμο και ροκανίζεται σιγά-σιγά και μειώνονται οι οικονομίες του, είτε κυριολεκτικά πεινάει. Κι αυτό δεν είναι μία ανεπτυγμένη, σύγχρονη χώρα, κατά τη γνώμη μου. Ειδικά όταν συνδυάζεται με ιδιωτικοποίηση στην Υγεία και με αποεπένδυση στη δημόσια Παιδεία. Άρα, λοιπόν, πρέπει να υπάρχει ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης».

«Σε καθεστώς εργασιακής επισφάλειας η ΔΥΠΑ»

«Για μας είναι ταυτοτικό να μη μένει κανείς πίσω. Κι η αξιοπρέπεια στην εργασία είναι προφανώς το πρώτο εργαλείο γι’ αυτό. Και πώς να το πετύχεις αυτό, όταν έχεις έναν Οργανισμό εδώ, που αντί να λειτουργεί ως μοχλός κοινωνικής ανέλιξης, ο ίδιος δεν μπορεί να λειτουργήσει, επειδή είναι σε καθεστώς εργασιακής επισφάλειας; Δηλαδή, είναι το άκρων άωτον της ειρωνείας αυτό», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και απαντώντας στα επιχειρήματα της κυβέρνησης, η οποία κάνει λόγο για «λεφτόδεντρα» όποτε αναφέρεται στις οικονομικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Άρα λοιπόν, όταν σου λένε, πού θα βρεις τα χρήματα, αυτή η ερώτηση, αγαπητοί συμπολίτες μου, είναι όταν μια χώρα πρέπει να φτιάξει το Ταμείο της από το μηδέν στα 37 δισ. Τότε κάνεις αυτή την ερώτηση. Όταν είσαι στα 37 δισ. εδώ και καιρό, έχεις ανάπτυξη, υποτίθεται, έχεις υψηλούς φόρους, έχεις στήριξη από την Ευρώπη εν μέσω covid, η ερώτηση ξέρετε ποια είναι: πού πάνε τα λεφτά; Αυτή είναι η ερώτηση».

«Τα χρήματα πάνε σε μια ολιγοπωλιακή, κρατικοδίαιτη, ελεύθερη αγορά»

«Δεν είναι ότι δεν πληρώνουμε, δεν είναι ότι δεν έχουμε οικονομική ανάπτυξη, δημοσιονομική ανάπτυξη. Δεν είναι ότι χτίζουμε το μαξιλάρι μας και πάνε εκεί. Πού πάνε τόσα χρήματα; Κι η απάντηση είναι, πάνε όντως σε μια ολιγοπωλιακή, κρατικοδίαιτη, ελεύθερη αγορά», εξήγησε, για να σημειώσει πως «αντί να έχουμε ανοιχτές, ρυθμισμένες αγορές, που και σέβονται τις εργασιακές σχέσεις και τον συνδικαλισμό και παρέχουν δημόσια και δωρεάν και ποιοτική Υγεία και δημόσια και δωρεάν και ποιοτική Παιδεία, αντ’ αυτού έχουμε επικουρικούς και αναπληρωτές».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα «πυρά» του στον Άδωνι Γεωργιάδη, σημειώνοντας πως «έχουμε τώρα τον υπουργό Υγείας, τον ίδιο παρεμπιπτόντως που ήταν πριν τόσα χρόνια -΄αυτός ο πάγκος της ‘αριστείας’ της Νέας Δημοκρατίας που ευαγγελιζόταν – ο οποίος πάει να απολύσει τις καθαρίστριες και το προσωπικό φύλαξης και να τα δώσει σε εργολάβους, που είναι πιο ακριβοί από τους μισθούς αυτών των ανθρώπων».

«Κάνει κακό στο δημόσιο χρέος αυτή η επιλογή. Όπως κάνει η σπατάλη για την επιμόρφωση, το 1 δισ. Και λέει ότι είναι πολιτική απόφαση, πολιτική φιλοσοφία», προσέθεσε.

«Η πλειοψηφία του κόσμου είναι προοδευτική»

«Δεν πιστεύω ότι η πλειοψηφία του κόσμου είναι ανάλγητη και συντηρητική. Πιστεύω ότι είναι προοδευτική. Πιστεύω ότι ο κόσμος θέλει να ζει σε μια σύγχρονη χώρα, η οποία επιτέλους θα περάσει στο πάνω μισό της Ευρώπης κι όχι μια ζωή να είναι στο κάτω μισό, τώρα στο κάτω τέταρτο, στο κάτω πέμπτο σε όλους τους δείκτες», είπε ο κ. Κασσελάκης.

Και σημείωσε πως αυτός ο κόσμος απλά δεν έχει σηκωθεί να πιστέψει σε κάτι. Ότι κάτι είναι διαφορετικό. «Προσπάθησε το 2015, όταν η χώρα ήταν σε μια άλλη συνθήκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε μια πολύ δύσκολη κατάσταση τότε. Έκτοτε, ξέρετε τι έχει γίνει», ανέφερε.

«Όχι σε εργαζόμενους δύο ταχυτήτων»

«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι είμαστε στο πλευρό σας. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν συμφωνούμε με ένα μπόνους παραγωγικότητας, το οποίο γίνεται τρομοκρατία στην καθημερινότητά σας. Γίνεται ένας μοχλός κομματικού κράτους, κράτος-λάφυρο. Αντί να μπορέσουμε να έχουμε όλοι μας, πιστεύω, μια ξεκάθαρη διαφάνεια, να δώσουμε καλύτερες υπηρεσίες στον Έλληνα πολίτη, αλλά να μπορεί ένας εργαζόμενος στο Δημόσιο να αμείβεται σωστά και να μπορεί να έχει προσωπική ικανοποίηση από την εργασία του. Δεν μπορεί να έχουμε εργαζόμενους δύο ταχυτήτων σε αυτή τη χώρα, μετά από τόσα χρόνια αποδόμησης του Δημοσίου από τα μνημόνια», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και σημείωσε πως «όταν μια χώρα έχει τεράστια κοινωνικά προβλήματα και ανισότητες, δεν βασίζεσαι σε ιδιωτική πρωτοβουλία από τα καρτέλ για να τα λύσεις. Λες και δουλεύει η Δικαιοσύνη αποδοτικά για τον μικρό, για αυτόν που δεν έχει τη δυνατότητα να αντέξει για χρόνια στα δικαστήρια. Λες και δουλεύει το τραπεζικό σύστημα σωστά, για να δώσει ρευστότητα, όταν 9 στους 10 μικρομεσαίους δεν μπορούν να περάσουν από την πόρτα της τράπεζας. Πώς θα υπάρξει λοιπόν διάχυση της οικονομικής δραστηριότητας, όταν de facto, δομικά, υπάρχουν αναχώματα για τους ισχυρούς, αυτούς που έχουν ένα καλό σημείο εκκίνησης; Πρέπει δομικά να αλλάξει αυτό. Η φορολογία, οι τομές στη Δικαιοσύνη, τα μέτρα για τη διαφάνεια, για την ακρίβεια».

Η απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα μέτρα ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στον πρωθυπουργό για την κριτική που ασκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ως προς τα μέτρα που προτείνει για την ακρίβεια:

«Λέει, λοιπόν, ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του, αναφερόμενος φυσικά στα μέτρα που έχουμε προτείνει για την ακρίβεια και για τις δαπάνες που θέλουμε να κάνουμε για να υπάρχει περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, ότι αν βάλουμε έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των τραπεζών, οι οποίες κλείνουν παρακλάδια για να γλιτώσουν έξοδα κι έχουν και εκείνες κόσμο σε εργασιακή επισφάλεια, λέει ότι αν βάλουμε μια τέτοια έκτακτη εισφορά, θα χρεοκοπήσει η χώρα. Δηλαδή, τα υπερκέρδη των τραπεζών, από τα οποία ο Έλληνας φορολογούμενος έχει ζημιωθεί 40 δισ. ευρώ ανακεφαλαιώνοντας και αποεπενδύοντας από αυτές τις τράπεζες, αυτό θα χρεοκοπήσει τη χώρα κι όχι τα 40 δισ. τα οποία έχει ζημιωθεί ο Έλληνας κι η Ελληνίδα. Λες και δεν χρεοκοπεί αυτή τη στιγμή ένα νοικοκυριό στη χώρα μας, όταν βλέπει τις καταθέσεις του να μη βγάζουν τίποτα σε απόδοση και να μειώνονται κάθε μήνα».

«Δεν είναι δυνατόν να διώκεστε επειδή απεργείτε»

Ο κ. Κασσελάκης δεσμεύτηκε στους εργαζόμενους της ΔΥΠΑ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι μπορεί κοινοβουλευτικά, σημειώνοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση «ή μας αγνοεί όταν κάνουμε ερωτήσεις, ή απορρίπτει τις προτάσεις νόμου που κάνουμε», για να υπογραμμίσει πως «αυτό είναι η αλαζονεία του 41%. Και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε».

‘Οπως διευκρίνισε, «όχι για να υπάρξει απλά ισχυρή αντιπολίτευση σε αυτές τις ευρωεκλογές. Πρέπει να τα αλλάξουμε για να μπορέσουν αυτές οι κοινωνικά πιο ευαισθητοποιημένες προτάσεις να γίνουν κι ένα μήνυμα της κοινωνίας προς την κυβέρνηση: άλλαξε πολιτική κατεύθυνση. Αλλιώς, κυριολεκτικά, θα παραλάβουμε καμένη γη στο τέλος. Μια κοινωνία η οποία θα έχει λυγίσει κι ένα σύστημα που θα έχει ωφελήσει λίγους κι εκλεκτούς. Κι αυτό δεν είναι μια σύγχρονη κοινωνία. Δεν είναι μια κοινωνία που αξίζουμε».

«Και δεν είναι δυνατόν να διώκεστε επειδή απεργείτε, λες και δεν έχετε δίκιο στις διεκδικήσεις σας. Δεν είναι δυνατόν αυτή η χώρα να είναι ικανοποιημένη με έναν στους δύο μισθωτούς να έχουν 1.000 ευρώ το μήνα, ή και λιγότερο, μεικτά. Πώς θα ζήσει κανείς; Τόσα χρόνια είμαστε στην Ευρώπη, τόσα χρόνια ακούμε για ανάπτυξη. Έχει έρθει η ώρα για ένα τελείως καινούργιο μοντέλο οικονομικής δραστηριότητας, τομών στη δομή του κράτους. Και συγχρόνως με αυτό, ένα νέο μοντέλο σχέσης πολιτικών και πολιτών», επανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Σταματήστε να λέτε στους πολιτικούς ‘τιμή μας που είστε εδώ’»

«Έχει έρθει η ώρα να αισθάνεστε ότι οι πολιτικοί δεν είναι, όπως λένε, ‘τοπικοί άρχοντες’, ‘άρχοντες’ και ‘αφεντικά’ και ‘τιμή μας που είστε εδώ’ και τέτοια πράγματα. Σταματήστε να λέτε στους πολιτικούς ‘τιμή μας που είστε εδώ’! Όχι, είναι τιμή για εμάς να έχουμε τις ζωές σας στα χέρια μας, κυριολεκτικά και πρακτικά», είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και τόνισε πως «από μας θα έχετε, με μια ένδειξη ταπεινοφροσύνης, την ειλικρινή πρόθεσή μας να συνεισφέρουμε στο να βελτιωθεί η ζωή όλων, να μη μείνει κανείς πίσω. Είναι ταυτοτικό για εμάς. Για να υπάρχει ευημερία για όλους, πρέπει να αρχίσεις από κάπου. Και το ‘κάπου’ αυτό, είναι για όσους μένουν πίσω και πάνε πίσω, αυτή η πορεία να αναστραφεί άμεσα. Πρέπει να την αντιστρέψουμε».

Ρωμανός: Θα περιμέναμε περισσότερη συστολή και λιγότερα fake news

«Ο κ. Κασσελάκης πρωταγωνιστεί σε μια καμπάνια εναλλακτικής πραγματικότητας», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, σημειώνοντας πως «την ημέρα που ανακοινώνεται η υψηλότερη θετική επίδοση ισοζυγίου μισθωτής εργασίας από το 2001, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται την ΔΥΠΑ παρουσιάζοντας μια ψεύτικη και μηδενιστική εικόνα για την εργασία στη χώρα».

Ο κ. Ρωμανός έκανε λόγο για «fake news», επιμένοντας στο κυβερνητικό αφήγημα της «εισαγόμενης ακρίβειας: «Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον κ. Κασσελάκη ότι η εισαγόμενη ακρίβεια ροκανίζει τα εισοδήματα των πολιτών, για αυτό και επί των ημερών της μειώθηκαν 50 φόροι, αυξήθηκε 27% ο κατώτατος μισθός, 19% ο μέσος μισθός, αυξήθηκαν οι συντάξεις και είδαν για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια αύξηση οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ μονιμοποιήθηκε μια σειρά μειώσεων ΦΠΑ».

«Την ίδια ώρα», προσέθεσε, «η ηυβέρνηση της ΝΔ επέβαλε 19 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα σε πολυεθνικές, επέβαλε πλαφόν στις τιμές ειδών πρώτης ανάγκης, φορολόγησε τα υπερκέρδη διυλιστηρίων και εταιρειών ενέργειας για πρώτη φορά, και πολέμησε την ακρίβεια αξιοποιώντας κάθε εργαλείο εντός και εκτός συνόρων».

«Όταν ‘έβρεχε’ παγκόσμια ανάπτυξη και ποσοτική χαλάρωση, ο ΣΥΡΙΖΑ κρατούσε ομπρέλα»

«Προφανώς, όταν ο κ. Κασσελάκης μιλάει για τα εισοδήματα των πολιτών που το 2021, το 2022 και το 2023 σημείωσαν σωρευτική αύξηση 18,6% καταγράφοντας την τρίτη υψηλότερη επίδοση στην ΕΕ, ξεχνάει ότι το 18% των συμπολιτών μας που ήταν άνεργοι, είχαν πρακτικά μηδενικά εισοδήματα το 2019 και σήμερα αυτό το ποσοστό αγγίζει για πρώτη φορά μονοψήφιο νούμερο!», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Για να καταλήξει: «Θα περιμέναμε περισσότερη συστολή και λιγότερα fake news από τον πρόεδρο του κόμματος, που όσο κυβέρνησε έκανε τη χώρα ουραγό στην ανάπτυξη και μόνο μείωσε την αγοραστική δύναμη όλων των Ελλήνων, σε μια εποχή που όχι μόνο δεν υπήρχε καμία εισαγόμενη πληθωριστική κρίση, αλλά ‘έβρεχε’ παγκόσμια ανάπτυξη και ποσοτική χαλάρωση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κρατάει ομπρέλα. Και θέλει πολύ θράσος ο πρόεδρος αυτού του κόμματος να μιλάει για ‘αλαζονεία’! Μεγαλύτερη αλαζονεία από την κοροϊδία των πολιτών, τα λεφτόδεντρα και την εργαλειοποίηση κάθε πραγματικής δυσκολίας για προσωπικό πολιτικό όφελος δεν υπάρχει!».

Sports in

Εξελίξεις για το μέλλον του Βεζένκοφ – Τα σενάρια ανταλλαγής στο ΝΒΑ

Εξελίξεις σχετικά με το μέλλον του Σάσα Βεζένκοφ, καθώς σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα από την Αμερική ο Βούλγαρος φόργουορντ ενδέχεται να πάει σε άλλη ομάδα ως αντάλλαγμα από τους Κινγκς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024