Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
«Θεία δίκη» χαρακτηρίζουν ραβίνοι τον θάνατο του Ραϊσί - «Αυτό το σκυλί ήθελε να κρεμάσει Εβραίους»

«Θεία δίκη» χαρακτηρίζουν ραβίνοι τον θάνατο του Ραϊσί – «Αυτό το σκυλί ήθελε να κρεμάσει Εβραίους»

«Αυτό το σκυλί ήθελε να κρεμάσει Εβραίους» έγραψε ο ραβίνος Meir Abutbul

Ως «θεία δίκη» βλέπουν τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί οι ισραηλινοί ραβίνοι. Ο θάνατος του προέδρου του Ιράν προήλθε μετά από συντριβή του ελικοπτέρου που τον μετέφερε από το Αζερμπαϊτζάν το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, o ραβίνος Meir Abutbul χαρακτήρισε τον Ραϊσί ως «δήμιο από την Τεχεράνη» και τον καταδίκασε σε μια ανάρτησή του στο Facebook την έχθρα που είχε για το Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό.

«Αυτό το σκυλί ήθελε να κρεμάσει Εβραίους, οπότε ο Θεός τον σκόρπισε στους ανέμους κατά την συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε, αυτόν και όλο πλήρωμά του που μισούσε το Ισραήλ», έγραψε ο Abutbul, υπονοώντας ότι η συντριβή ήταν μια μορφή θείας τιμωρίας.

Ομοίως ο ραβίνος Nir Ben Artzi ανέφερε πως ο θάνατος του Ραϊσί προκλήθηκε από θεϊκή δυσαρέσκεια.

«Ελεήστε τους εαυτούς σας, ο Θεός είπε αρκετά… Τον εξοργίσατε», υποδεικνύοντας ότι το δυστύχημα ήταν αποτέλεσμα πνευματικής ανταπόδοσης για τις ενέργειες του εκλιπόντα προέδρου Ραϊσί.

«Δεν έχουμε ανάμιξη» δηλώνει το Ισραήλ

Το Ισραήλ δεν είχε ανάμειξη στον θάνατο του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί σε συντριβή ελικοπτέρου στην οποία σκοτώθηκε ακόμα ο ΥΠΕΞ του Ιράν Χοσεϊν Αμιραμπντολαχιάν και μέλη της συνοδείας τους, δήλωσε σήμερα Ισραηλινός αξιωματούχος στο Reuters.

«Δεν ήμασταν εμείς», δήλωσε ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη δήλωση από την κυβέρνηση του Ισραήλ για τον θάνατο του Ραϊσί και τις επερχόμενες εξελίξεις στο Ιράν.

Η Τεχεράνη δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου, αλλά τα ΜΜΕ της χώρας αναφέρονται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και στην κατάσταση του αεροσκάφους που χρονολογείται από το 1971.

Ακόμα ιρανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ, το Ιράν δεν είχε τη δυνατότητα να ανανεώνει τον στόλο του ούτε να έχει εύκολη πρόσβαση σε ανταλλακτικά.

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024