Δευτέρα 03 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
O Παναθηναϊκός τον έδιωξε, τώρα βγάζει… μάτια και επιστρέφει στην Euroleague (vids)

O Παναθηναϊκός τον έδιωξε, τώρα βγάζει… μάτια και επιστρέφει στην Euroleague (vids)

Μπορεί στον Παναθηναϊκό να μην βρήκε τον ρόλο που του ταιριάζει και να αποδεσμεύτηκε, στην Τενερίφη όμως βγάζει μάτια και ετοιμάζεται για το μεγάλο come back.

Το περασμένο μόλις καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός τον απέκτησε ως έναν από τους καλύτερους σουτέρ στην Liga Endesa, όταν πραγματικά οργίαζε με την φανέλα της Μπανταλόνα.

Λίγους μήνες αργότερα ο Κάιλ Γκάι μην μπορώντας να βρει χρόνο και χώρο στο rotation του Εργκίν Αταμάν, αποχώρησε σαν φίλος από τους πράσινους για άλλες πολιτείες, ξανά ισπανικές.

Στον Παναθηναϊκό μέτρησε μόλις 4 πόντους μέσο όρο σε 8 μόλις παιχνίδια και δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν για αυτόν στο ξεκίνημα της τρέχουσας σεζόν.

Η Τενερίφη που ήταν η… Ιθάκη του και η εκτόξευση

Λίγο μετά την αποδέσμευσή του από τον Παναθηναϊκό η Τενερίφη δεν έχασε χρόνο και τον έκλεισε, επενδύοντας πάνω του, καθώς τον γνώριζε πολύ καλά από την θητεία του στο ισπανικό πρωτάθλημα και την Μπανταλόνα.

Εκεί ο Γκάι μεταμορφώθηκε και εκτόξευσε ξανά τα νούμερά του, καθώς στο Basketball Champions League, το οποίο κατέκτησε η ομάδα του μέτρησε 21.5 πόντους μέσο όρο, με 2.4 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ. Στον ημιτελικό του Final Four της διοργάνωσης μάλιστα με αντίπαλο το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη πέτυχε 36 πόντους, κάνοντας μια τρομερή εμφάνιση.

Η δεύτερη ευκαιρία και η… Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Γκάι θεωρείται δεδομένο πως με τις εμφανίσεις που κάνει πολύ δύσκολα θα παραμείνει στην Τενερίφη, καθώς φαίνεται πως είναι παίκτης που αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει στην Euroleague για να πάρει την δεύτερη ευκαιρία του.

Και εκεί κάπου μπαίνει στο παιχνίδι η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία δεδομένα θα εντάξει έναν shooting guard στο ρόστερ της το ερχόμενο καλοκάιρι με το όνομα του Γκάι να κάνει «γκελ» στις τάξεις των Μαδριλένων και τον Τσους Ματέο.

Το buy out του Αμερικανού σκόρερ είναι πενιχρό για την Ρεάλ, περίπου 50.000 ευρώ, το οποίο και φυσικά θα καλύψει αν το αποφασίσει. Η «Βασίλισσα» κοιτούσε τον Γκάι από πέρυσι, πριν εκείνος φορέσει τα πράσινα. Τον ξέρουν και μάλιστα πολύ καλά, καθώς ο Γκάι έχει κάνει ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια με την Μπανταλόνα απέναντι στην Ρεάλ, πετυχαίνοντας 30 πόντους με 8/13 τρίποντα!

Ο Γκάι είναι μία περίπτωση Τζέισι Κάρολ για την Ρεάλ, εκπληκτικός σουτέρ, τόσο θέσης, όσο και μετά από ντρίμπλα και γενικά είναι ένας πολύ καλός σκόρερ με πλουραλισμό στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βάλει την μπάλα στο καλάθι.

Κι αν το πρώτο του πέρασμα από την Euroleague θεωρείται αποτυχημένο, τότε σίγουρα αξίζει να το προσπαθήσει για δεύτερη και ίσως για τελευταία φορά να πετύχει στην καλύτερη Λίγκα της Ευρώπης με την φανέλα μίας εκ των κορυφαίων ομάδων της.

Sports in

Η ανάρτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη για το μοναδικό επίτευγμα του Ολυμπιακού (pic)

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προχώρησε σε μία ανάρτηση για το σπουδαίο επίτευγμα του Ολυμπιακού, που έγινε ο μοναδικός σύλλογος στην ιστορία με ευρωπαϊκό και στην πρώτη ομάδα και στην Κ19 την ίδια σεζόν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 03 Ιουνίου 2024