Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 21 Μαΐου

Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 21 Μαΐου

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θέτει πλέγμα διεκδικήσεων και καλεί στις 11:00 στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών, όπως και τις υπόλοιπες συγκεντρώσεις στην επικράτεια

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της 21ης Μαΐου που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, απευθύνει το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «απαιτούμε να μπει ένα τέλος στις κυβερνητικές πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση τον κόσμο της εργασίας και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Απαιτούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δουλειά με δικαιώματα, πραγματικές αυξήσεις των μισθών και ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας».

«Υψώνουμε τη φωνή μας και διεκδικούμε»

Ακολούθως θέτει πλέγμα διεκδικήσεων και καλεί στις 11:00 στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, όπως αντίστοιχα και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρει:

«Την Τρίτη 21 Μαΐου συμμετέχουμε στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Εργαζόμενοι-ες, άνεργοι-ες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και δίνουμε μαζικό παρών στις κινητοποιήσεις. Απαιτούμε να μπει ένα τέλος στις κυβερνητικές πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση τον κόσμο της εργασίας και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Απαιτούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δουλειά με δικαιώματα, πραγματικές αυξήσεις των μισθών και ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Διαδηλώνουμε όλοι και όλες μαζί για να μπει τέλος:

Στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, στη συρρίκνωση των συλλογικών συμβάσεων, και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Στην απαξίωση της υγείας και ασφάλειας στην εργασία και την υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Στη φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας από τα καθηλωμένα εισοδήματα και την ανεξέλεγκτη ακρίβεια.

Στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στην κυβερνητική ανοχή στην αισχροκέρδεια και του πλουτισμού των λίγων σε βάρος των κοινωνίας.

Υψώνουμε τη φωνή μας και διεκδικούμε:

Αύξηση 10% και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Πάταξη της κερδοσκοπίας και μέτρα στήριξης της κοινωνίας απέναντι στη φτώχεια και την ακρίβεια. Στήριξη των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και συνεχείς ελέγχους για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας.

Άμεση στελέχωση με μόνιμους υπαλλήλους ιδιαίτερα των κρίσιμων δημόσιων φορέων (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση ) αναβάθμιση όλων των αναγκαίων υποδομών.

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο

Την Τρίτη 21 Μαΐου όλες και όλοι μαζί στις 11.00πμ στο Υπουργείο Οικονομικών Νίκης 5 στο Σύνταγμα στην Αθήνα και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπή ζωή και εργασία. Για δημοκρατία και δικαιοσύνη. Για να μπει επιτέλους τέλος στην πιο ακραία αντικοινωνική και αντεργατική πολιτική που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση».

Sports in

Μια πολύ μεγάλη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό

Τα 17 μετάλλια που έχει κατακτήσει η χώρα μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοίγουν νέους ορίζοντες στην ελληνική κολύμβηση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024