Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σκιάθος: Γιατροί πληρώνουν έως και... 2.500€ ενοίκιο - Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Σκιάθος: Γιατροί πληρώνουν έως και… 2.500€ ενοίκιο – Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Πυρά Κουρέτα για το πρόβλημα στέγασης των γιατρών - «Παρέχουν πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες, δεν είναι τουρίστες»

Θέση πήρε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Κουρέτας, σχετικά με το πρόβλημα στέγασης γιατρών στην Σκιάθο, οι οποίοι καλούνται να πληρώνουν έως και 2.500 ευρώ ενοίκιο, για να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στο νησί.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, γιατροί που ανήκουν στην 5η ΥΠΕ μετακινούνται στη Σκιάθο προκειμένου να ενισχύσουν στο Κέντρο Υγείας του νησιού ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, καλούνται να πληρώσουν εξωφρενικά ποσά τον μήνα για το ενοίκιό τους, με συνέπεια να αντιμετώπιζονται περισσότερο ως τουρίστες στο νησί, παρά ως δημόσιους λειτουργούς.

Για το θέμα αυτό παρενέβη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζητώντας από τους επαγγελματίες του νησιού να επαναπροσδιορίσουν την στάση τους τονίζοντας ότι βάζουν σε κίνδυνο τόσο την υγεία τους, καθώς με αυτό τον τρόπο διώχνουν τους γιατρούς από το νησί, όσο και το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Μέσω των εγγράφων αυτών, ζητείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να καλύψει το υπέρογκο κόστος της στέγασης των γιατρών το οποίο φτάνει τις 2.500 ευρώ το μήνα για το κάθε σπίτι (δηλαδή 100 ευρώ ημερησίως)!

Είναι προφανές, ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού της Σκιάθου αντιμετωπίζουν τους δημόσιους λειτουργούς – γιατρούς ως τουρίστες και όχι ως ανθρώπους που θα προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στο σύνολο του πληθυσμού (μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες) χρεώνοντας υπερβολικές τιμές στο κόστος στέγασης τους, σαν να βρίσκονται στο νησί για διακοπές και όχι για την παροχή πολύτιμων ιατρικών υπηρεσιών. Η τακτική αυτή βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αφού αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μείνει το νησί χωρίς υγειονομική κάλυψη.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καλεί τους επαγγελματίες και τους θεσμικούς εταίρους της περιοχής να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους, η οποία οδηγεί τόσο τους ίδιους όσο και το τουριστικό προϊόν της περιοχής σε μεγάλο κίνδυνο».

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024