Κυριακή 02 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γιόβετιτς άλλαξε όλο το ματς για τον Ολυμπιακό

Ο Γιόβετιτς άλλαξε όλο το ματς για τον Ολυμπιακό

Ο Μαυροβούνιος επιθετικός πέρασε στο ματς σαν αλλαγή και... άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού και την ροή του αγώνα

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είδε τον Ολυμπιακό να δέχεται γκολ με πέναλτι, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και να πηγαίνει στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με 1-0.

Ήταν μια πολύ αρνητική εξέλιξη για την ομάδα του λιμανιού και τα πράγματα μάλιστα έγιναν ακόμα δυσκολότερα, όταν ο Μπερνάρ έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό στο 59’.

Ίσως πολλοί εκείνη την στιγμή να θεώρησαν ότι το «τριφύλλι» θα έπαιρνε τη νίκη και την τρίτη θέση του πρωταθλήματος, αλλά σ’ αυτό το σημείο έγινε η κίνηση που άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού και βεβαίως τη ροή του παιχνιδιού.

Ποια ήταν αυτή; Μα φυσικά η είσοδος στο παιχνίδι του Στέφαν Γιόβετιτς, με τον Μαυροβούνιο επιθετικό να εξελίσσεται σε παράγοντα εξαιρετικής αντίδρασης των «ερυθρόλευκων».

Ο Μεντιλίμπαρ έκανε δύο αλλαγές εκείνη την στιγμή, βγάζοντας από το γήπεδο Όρτα και Φορτούνη και βάζοντας Γιόβετιτς, Ζέλσον.

Η είσοδος του πρώτου ήταν το «κλειδί» για την επιστροφή του Ολυμπιακού στο ματς, ειδικά μάλιστα σ’ ένα σημείο που όλα έδειχναν να είναι εναντίον των φιλοξενούμενων.

Κι όμως η παρουσία του Γιόβετιτς στην εντεκάδα των πειραιωτών άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης, καθώς ο Μαυροβούνιος βοήθησε πολύ σε δύο σημαντικούς τομείς.

Ήταν εξαιρετικός παίζοντας πίσω από τον Ελ Κααμπί, καθώς πήρε πολλές μπάλες, «έσπασε» δεξιά κι αριστερά το παιχνίδι της ομάδας του και είχε ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια των πειραιωτών να δημιουργήσουν.

Ήταν όμως κι ένας έξτρα επιθετικός όταν ο Ολυμπιακός πίεσε τον Παναθηναϊκό κι αυτό φάνηκε και στην φάση του 2-2, με τον διεθνή φορ να στέλνει με ωραία κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα Λοντίγκιν.

Η θέση που ταιριάζει καλύτερα στον Γιόβετιτς είναι αυτή πίσω από τον σέντερ φορ, γιατί πολύ απλά ο Μαυροβούνιος άσος είναι παίκτης που ξέρει να κινηθεί σωστά για να γίνει δεύτερος φορ αλλά παράλληλα μπορεί ν’ απειλήσει με σουτ κι εκτός περιοχής.

Η συγκεκριμένη θέση του ταιριάζει όμως πολύ και για έναν ακόμα λόγο. Μπορεί να βοηθήσει και δημιουργικά παίζοντας σαν «κρυφός» επιθετικός , να κρατήσει μπάλες και το είδαμε να το κάνει με εξαιρετικό τρόπο στην Λεωφόρο.

Αναμφίβολα ο Ποντένσε είναι ο MVP του Ολυμπιακού στην σημερινή «μάχη» με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, αλλά αν θέλουμε να σταθούμε στον παίκτη που «μεταμόρφωσε» τους πειραιώτες, αυτός είναι ο Στέφαν Γιόβετιτς.

Δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι περισσότερο από τον διεθνή άσο ο Μεντιλίμπαρ, καθώς τα έκανε όλα, προκαλώντας αμέτρητα προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» δεν βρήκαν τρόπο για να αντιμετωπίσουν τον Γιόβετιτς κι αυτή η αλλαγή έμελλε να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει τομν στόχο του και να εξασφαλίζει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Sports in

LIVE: Αρνάλντι – Τσιτσιπάς

LIVE: Αρνάλντι – Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Αρνάλντι – Τσιτσιπάς για τη φάση των «16» του Roland Garros. Τηλεοπτικά από Eurosport 1.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 02 Ιουνίου 2024