Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Αριστερά για Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων: Θυμόμαστε και τιμούμε τους νεκρούς

Νέα Αριστερά για Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων: Θυμόμαστε και τιμούμε τους νεκρούς

«Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. Ημέρα μνήμης των καταστροφικών συνεπειών του πολέμου και του εθνικιστικού παροξυσμού», σημειώνει η Νέα Αριστερά

Θυμόμαστε και τιμούμε τους νεκρούς, τους αγνοούμενους, τους ξεριζωμένους, σημειώνει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Όπως σημειώνει η Νέα Αριστερά, «η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. Ημέρα μνήμης των καταστροφικών συνεπειών του πολέμου και του εθνικιστικού παροξυσμού».

«Ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας δεν μπορεί παρά να συνδυάζεται με τον καθημερινό αγώνα για την ειρήνη»

Κατά τη Νέα Αριστερά, «οι μαζικές σφαγές, οι εκτοπισμοί, η προσφυγιά σήμαναν το ξερίζωμα του ποντιακού ελληνισμού από τα σπίτια του. Αλλά οχι και το τέλος της συνεισφοράς του. Στην Ελλάδα, οι Έλληνες του Πόντου πάλεψαν σε αντίξοες συνθήκες και αντιμετώπισαν συχνά διακρίσεις και αποκλεισμούς. Με τη σκληρή εργασία τους, τη συμμετοχή τους σε κοινωνικούς αγώνες και τον πολιτισμό τους κατοχύρωσαν τη θέση τους και συνέβαλαν στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας».

Καταληκτικά η Νέα Αριστερά τονίζει πως «θυμόμαστε και τιμούμε τους νεκρούς, τους αγνοούμενους, τους ξεριζωμένους. Ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας δεν μπορεί παρά να συνδυάζεται με τον καθημερινό αγώνα για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Δεν μπορεί παρά να είναι αγώνας ενάντια στους πολέμους και στη γενοκτονία που σήμερα δυστυχώς ζούμε στην Παλαιστίνη».

Sports in

Ο Εμπαπέ διεκδικεί από την Παρί 100 εκατ. για απλήρωτους μισθούς και μπόνους

Ο Κιλιάν Εμπαπέ αναμένεται, σύμφωνα με την Equipe, να κινηθεί νομικά κατά της Παρί Σεν Ζερμέν, καταγγέλλοντας πως έχει μείνει απλήρωτος από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024