Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τεχνητή νοημοσύνη: To TikTok λαμβάνει τα μέτρα του και βάζει… ετικέτες

Τεχνητή νοημοσύνη: To TikTok λαμβάνει τα μέτρα του και βάζει… ετικέτες

Στην εποχή της ΑΙ και της παραπλάνηση (εκούσιας ή ακούσιας) των θεατών η δημοφιλής πλατφόρμα δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια…

Μέτρα προφύλαξης από περιεχόμενο που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη και προέρχεται από πλατφόρμες τρίτων λαμβάνει το TikTok θέλοντας να προστατεύσει τους χρήστες από εικόνες και βίντεο που βασίζονται σε AI και πιθανόν έχουν στόχο να παραπλανήσουν το κοινό.

Έτσι, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι ξεκίνησε να επισημαίνει αυτόματα το περιεχόμενο που δημιουργείται με τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης. Πώς; Τοποθετώντας μια ετικέτα (με τη μορφή υδατογραφήματος) που δείχνει ότι το περιεχόμενο βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη.

To TikTok βάζει υδατογράφημα με μήνυμα: «δημιουργήθηκε από AI»

Το εργαλείο του TikTok θα διαβάζει τα Διαπιστευτήρια Περιεχομένου, μια τεχνολογία C2PA (ανοιχτό τεχνικό πρότυπο) που παρέχει στους εκδότες, τους δημιουργούς και τους καταναλωτές τη δυνατότητα να εντοπίζουν την προέλευση διαφόρων τύπων εγγραφών.

«Δημιουργήθηκε από AI»

Το περιεχόμενο που δημιουργείται με τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει σήμανση που θα λέει «δημιουργήθηκε από AI» κάτω από το όνομα χρήστη TikTok.

Η επισήμανση μπορεί να είναι πρόσκαιρη καθώς το περιεχόμενο πρέπει να περιλαμβάνει διαπιστευτήρια περιεχομένου για να αναγνωριστεί και να επισημανθεί. Στο μεταξύ, και άλλες πλατφόρμες υιοθετούν διαπιστευτήρια όσο αυξάνεται η χρήση AI σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα.

Στο μέλλον, η πλατφόρμα που έχει «κερδίσει» τα νεανικά κοινά θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες και στα άλλα κοινωνικά δίκτυα να χρησιμοποιούν τα εργαλεία C2PA Verify για να προσδιορίζουν περιεχόμενο τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργήθηκε στο TikTok.

Only in

Τα κόλπα των ακτοπλόων με τα εισιτήρια – Οι κυβερνητικές παλινωδίες και οι ολιγωρίες για τη σύνδεση των νησιών

Οι εστίες που πυροδοτούν τις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024