Σάββατο 01 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια χωρίς απόλυτη συμμόρφωση στη Συμφωνία των Πρεσπών

Μητσοτάκης: Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια χωρίς απόλυτη συμμόρφωση στη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε ομιλία σε πολίτες στη Βέροια ενώ νωρίτερα βρέθηκε στην παρουσίαση του «Ψηφιακού Σχολείου» από το υπουργείο Παιδείας

Μήνυμα συσπείρωσης της εκλογικής βάσης της ΝΔ εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε πολίτες της Βέροιας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική εκλογική δύναμη που μιλάει για την Ευρώπη. «Όχι αφηρημένη διαδικασία αφορά τον καθένα ξεχωριστά η ΝΔ είναι η μόνη που μιλάει για την Ευρώπη δεν έχουν άποψη, σχέδιο, θέσεις, κύρος, διαπραγματευτική δυνατότητα έχουν μια μόνιμη γκρίνια να είναι πιο αδύναμη θέλουν η ΝΔ» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε ομιλία σε πολίτες στη Βέροια ενώ νωρίτερα βρέθηκε στην παρουσίαση του «Ψηφιακού Σχολείου» από το υπουργείο Παιδείας στο ημερήσιο Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις Ριζωμάτων Ημαθίας.

«Η ΝΔ δεν είχε ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών άλλα είχαμε πει ότι άπαξ και ψηφιστεί θα πρέπει να την εφαρμόσουμε»

«Βλέπω το βλέμμα σας το χαμόγελο και την αισιοδοξία για τη μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είπε ξεκινώντας ο πρωθυπουργός. Όπως σημείωσε οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές γιατί οι αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη επηρεάζουν τις ζωές όλων μας. Η ΝΔ είναι ταυτισμένη με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας καθώς ο εθνάρχης Μακεδόνας Κώστας Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη κόντρα στα κόμματα που φώναζαν ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο. Το αποτύπωμα της Ευρώπης το βλέπετε γύρω σας, στα έργα της περιφέρειας, στην ανάδειξη του μοναδικού πολιτιστικού πλούτου στις Αιγές. Αυτά που συνέβησαν τα τελευταία 5 χρόνια για να στηρίξουμε μαζί με την Ευρώπη τις τοπικές κοινωνίες, να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση που δεν δοκίμασε μόνο τα νησιά αλλά και ολόκληρη την Μακεδονία τα κάναμε γιατί δουλέψαμε μαζί με την Ευρώπη. Τα καταφέραμε και γιατί η Ελλάδα δεν είναι αποδιοπομπαίος τράγος αλλά η Ευρώπη την ακούει. Η Ευρώπη ακούει τις προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών που έκανε η κυβέρνηση. Νωρίτερα πήγαμε στα Ριζώματα για να παρουσιάσουμε μια νέα ψηφιακή δράση του υπουργείου Παιδείας που έχει πια διαδραστικούς πίνακες που χρηματοδοτήθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 36 δισ. που διαπραγματεύτηκα προσωπικά στην Ευρώπη. Ψηφιακό φροντιστήριο θα σημαίνει ότι τα παιδιά από του χρόνου που είναι στην Τρίτη Λυκείου θα μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα από καθηγητές του δημόσιου σχολείου. Πείσαμε την Ευρώπη να στηρίξει μια πολιτική ασφαλούς φύλαξη των συνόρων. Γι’ αυτό φτιάχνουμε τον φράχτη στον Έβρο, για να γνωρίζουν όλοι ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι ώστε εμείς να καθορίζουμε ποιος μπαίνει στην επικράτεια και όχι ο κάθε άθλιος διακινητής. Η ΝΔ είναι το πιο ισχυρό κόμμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα», πρόσθεσε.

«Αν δεν είχαμε βγάλει την Ελλάδα από το φάσμα της χρεοκοπίας δεν θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε 500 εκατ. ευρώ για να στηρίξουμε την ΕΛΓΑ ώστε να στηρίζει τους αγρότες. Ποιον θέλετε στην Ευρώπη να κάνει αυτές τις διαπραγματεύσεις; Για αυτό θα ψηφίσουμε στις 9 Ιουνίου. Σήμερα η χώρα είναι πολύ πιο θωρακισμένη. Τα Rafale είναι ήδη εδώ και πετάνε. Η Ελλάδα διαπραγματεύεται τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής από θέση ισχύος και αυτοπεποίθησης. Ο κόσμος του 2024 δεν είναι του 2019. Η Ευρώπη πρέπει να επενδύσει περισσότερο στην άμυνα. Θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα ευρωπαϊκό αμυντικό ταμείο; Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πείσουμε τις χώρες της ΕΕ ώστε να μπορούμε αύριο να αποκτήσουμε π.χ. μια ευρωπαϊκή αεράμυνα, ένα iron dome, μια θωράκιση που δεν θα περνάει κουνούπι από τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο», είπε.

«Εμείς θα στηρίζουμε πάντα έμπρακτα την ελληνική οικογένεια»

«Θα μπορέσει η Ευρώπη να αποκτήσει μια κοινή πολιτική για το δημογραφικό; Εμείς θα στηρίζουμε πάντα έμπρακτα την ελληνική οικογένεια. Το επίδομα γέννας εμείς το θεσμοθετήσαμε, το επίδομα μητρότητας το δώσαμε στις ελεύθερες επαγγελματίες. Πρώτος εγώ αναγνωρίζω ότι υπάρχει θέμα ακριβείας και κάνουμε ό,τι καλύτερο για να το αντιμετωπίσουμε. Το να είναι ισχυρή η ΝΔ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο σημαίνει ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη, σημαίνει περισσότερη προκοπή για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Οι εκλογές αυτές αφορούν και την εσωτερική πολιτική κατάσταση. Όλη η αντιπολίτευση είτε από δεξιά είτε από αριστερά έχει στρατευθεί για να κοντύνει η ΝΔ και ο Μητσοτάκης χωρίς να λένε κουβέντα για την Ευρώπη. Έχουμε από τα δεξιά τους υπερπατριώτες πολεμοχαρείς που θεωρούν ότι σε κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση πρέπει να κατηγορηθεί ότι δήθεν είναι ενδοτική επειδή ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον κ. Ερντογάν και να τον διορθώσει όσον αφορά τα ζητήματα της μειονότητας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όσον αφορά τις εκκρεμότητες με τον βόρειο γείτονα μας θα ήθελα να είμαι απολύτως ξεκάθαρος: Η ΝΔ δεν είχε ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά είχαμε πει ότι άπαξ και ψηφιστεί θα πρέπει να την εφαρμόσουμε. Αν πιστεύουν ότι κάποιοι μπορούν να την αμφισβητήσουν θα γνωρίζουν δύο πράγματα: Ο δρόμος προς την Ευρώπη θα μείνει κλειστός και τα μνημόνια δεν θα κυρωθούν μέχρι να υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση με ό,τι προβλέπει η Συμφωνία. Κάποιοι προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν την πίστη. Δεν παίζει κανείς με την ορθοδοξία, δεν παίζει κανείς με την πίστη, να γυρίσετε την πλάτη με όσους προσπαθούν με τον άθλιο τρόπο να αξιοποιήσουν τα πιστεύω της ελληνικής κοινωνίας. Η αντιπολίτευση τάζει λεφτόδεντερα. Άκουσα ότι θέλουν να δαπανήσουν 11 δισ. ευρώ παραπάνω, κι εγώ θα το ήθελα αλλά δεν έχω τα χρήματα. Όταν αντιμετωπίζουμε την πολιτική σαν πόλεμος μόνο άσχημα πράγματα θα προκύψουν για τη χώρα. Σας ζητώ να στείλετε μήνυμα συνέχειας στήριξης της ΝΔ και των μεταρρυθμίσεων. Εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2027 όπως σας έλεγα και το 2019 ότι εκλογές θα γίνουν το 2023. Η ΝΔ θα βγει δυνατή από αυτή τη μάχη. Η βάση συσπειρώνεται, οι πολίτες που συντάσσονται με τη ΝΔ είναι εδώ για να μας στηρίξουν. Έχει σημασία να πολεμήσουμε την αποχή, την αίσθηση ότι οι ευρωεκλογές δεν έχουν μεγάλη σημασία. Είμαι σίγουρος ότι το βράδυ της 9ης Ιουνίου η ΝΔ θα είναι εκεί που της αξίζει, πρώτη και ισχυρή, το ισχυρότερο κόμμα στην Ευρώπη», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι μετά την ομιλία στη Βέροια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το υπό κατασκευή Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Πατρίδα Ημαθίας και την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας.

Sports in

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Ροντινέι στα ελληνικά: «Είμαι Ολυμπιακός, σας αγαπώ»

Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό, ο Ροντινέι έκανε μία ανάρτηση στα ελληνικά στο Instagram, αποκαλύπτοντας τις δυσκολίες που πέρασε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 01 Ιουνίου 2024