Μετά από αίτημα δήμων της Αττικής που βρίσκονται κατά μήκος της Λ. Μεσογείων ιδρύθηκε νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή 400 Πειραιάς – Στ. Δουκίσσης Πλακεντίας.
Με απόφαση του ΟΑΣΑ ιδρύεται η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή 400 Πειραιάς – Στ. Δουκίσσης Πλακεντίας, με αφετηρία από την πλατεία Καραϊσκάκη και κατόπιν αιτήματος δήμων που βρίσκονται κατά μήκος της Λ. Μεσογείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα έφερε αρχικά στην επικαιρότητα το 2020 ο π. δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης Παπάγου – Χολαργού, κ. Περικλής Ζήκας που είχε θέσει το θέμα της ανάγκης για λειτουργία νυχτερινής λεωφορειακής γραμμής στον οδικό άξονα της Λεωφόρου Μεσογείων, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι με νυχτερινές βάρδιες αλλά και η νεολαία, πρόταση που έκανε άμεσα αποδεκτή η Δημοτική Αρχή Παπάγου – Χολαργού.
Ακολούθησαν ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Παπάγου-Χολαργού, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Παλλήνης και Φιλοθέης-Ψυχικού.
Το θέμα συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
Στη συνέχεια το θέμα συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, που έκανε ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση του κ. Ζήκα για τη στήριξη του αιτήματος της πράταξής του προς τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε.) για την εξυπηρέτηση του άξονα της Λεωφόρου Μεσογείων τις νυχτερινές ώρες.
Η νέα λεωφορειακή γραμμή ιδρύθηκε με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και ασφάλεια του επιβατικού κοινού και θα ξεκινήσει να λειτουργεί από την Κυριακή 19 Μαΐου 2024.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.