Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σήκωσες τα χαλιά; Έτσι θα τα καθαρίσεις και θα τα αποθηκεύσεις με ασφάλεια

Σήκωσες τα χαλιά; Έτσι θα τα καθαρίσεις και θα τα αποθηκεύσεις με ασφάλεια

Διατήρησε τα χαλιά σου σαν καινούργια για την επόμενη φορά που θα τα χρειαστείς!

Το να ασχοληθείς με τα χαλιά σου συχνά μοιάζει με αγγαρεία. Ο καθαρισμός και η τακτοποίησή τους είναι από τις πιο κουραστικές δουλειές που έχεις να κάνεις την άνοιξη κι όσο κι αν την αποφεύγεις, έφτασε αυτή η περίοδος του χρόνου που πρέπει να το κάνεις.

Αν θες να διατηρήσεις τα χαλιά σου σαν καινούργια, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να παρατηρήσεις είναι πόσο βρόμικα ή όχι είναι τα χαλιά σου. Αν είναι αρκετά, αν έχεις κατοικίδιο ζώο και αν συνηθίζεις να πατάς με τα παπούτσια πάνω στα χαλιά σου, τότε ίσως να είναι καλύτερο να απευθυνθείς σε μια εταιρεία καθαρισμού χαλιών. Αν από την άλλη το χαλί σου δεν έχει αρκετή βρωμιά, τότε μπορείς να προχωρήσεις και μόνος σου στη φύλαξή του, αφού πρώτα το φροντίσεις. Χρησιμοποίησε μια ηλεκτρική σκούπα για να το καθαρίσεις και στη συνέχεια κάνε ένα απλό φρεσκάρισμα. Πασπάλισέ το με μαγειρική σόδα και άφησέ τη να δράσει για μερικές ώρες. Έπειτα, σκούπισε το χαλί με την ηλεκτρική σκούπα και θα είναι σαν καινούργιο.

Διάλεξε τη σωστή σκούπα που σε εξυπηρετεί

Το να επιλέξεις τη σωστή σκούπα για το χαλί σου είναι μια δύσκολη υπόθεση. Πρέπει να βρεις μία που να είναι κατάλληλη για χαλιά, αλλά και να μπορεί να σε βολεύει και για το υπόλοιπο σπίτι.

Ηλεκτρική Σκούπα Stick & Χειρός Deerma DX700

Η ηλεκτρική αυτή σκούπα της Deerma είναι πολυλειτουργική, παρέχει εντυπωσιακά ισχυρή αναρρόφηση για την απορρόφηση της βρωμιάς και της λεπτής σκόνης στο σπίτι και στο αυτοκίνητο και είναι εξοπλιμένη με τρεις εναλλάξιμες βούρτσες. Είναι ελαφριά, εύχρηστη, με υψηλή απόδοση και εργονομικό σχεδιασμό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό ραφιών, πάγκων εργασίας και επίπλων όπως καναπέδες και πολυθρόνες. Υπόσχεται να μην υπάρχει ούτε ένα μέρος με σκόνη στο σπίτι σου!

Σκούπα Stick Ariete

Η ηλεκτρική σκούπα Stick Ariete 2761, είναι μία ελαφριά και εύχρηστη σκούπα με διπλή λειτουργία. Κατάλληλη για καθαρισμό χαλιών, σκληρών δαπέδων, αρμών ή ρωγμών, υφασμάτων αλλά και δύσκολων ή δυσπρόσιτων επιφανειών όπως κουρτίνες ή ψηλά ράφια. Η σκούπα διαθέτει πρακτικό, ευέλικτο και αφαιρούμενο δοχείο σκόνης 0,5lt ούτως ώστε να αδειάζει εύκολα στον κάδο χωρίς να έρχεσαι σε επαφή με τη σκόνη. Χάρη στην κυκλωνική της τεχνολογία η ισχύς αναρρόφησης μεγιστοποιείται ενώ την ίδια στιγμή το σύστημα φιλτραρίσματος HEPA 3 επιπέδων, θα διατηρήσει το περιβάλλον καθαρό από κόκκους σκόνης και άλλων βλαβερών ουσιών για τον οργανισμό.

Σκούπα Stick Cecotec Conga RockStar 1500 Ray Free

Είναι επαναφορτιζόμενη και λειτουργεί με μπαταρία. Μπορεί επίσης να μετατραπεί εύκολα σε σκουπάκι χειρός, προσφέροντας γρήγορη λύση καθαρισμού όταν απαιτείται. Με μέγιστη διάρκεια λειτουργίας 1 ώρα και μικτή βούρτσα που καθαρίζει όλους τους τύπους βρωμιάς, η σκούπα αυτή είναι ιδανική για τις καθημερινές ανάγκες καθαρισμού του σπιτιού.

Σκούπα Stick Xiaomi G9 Plus

Η σκούπα αυτή έχει πολλαπλές ρυθμίσεις για εύκολο καθαρισμό. Αξιόπιστη ισχύς καθαρισμού για ταχεία αφαίρεση σκόνης. Εξοπλισμένη με ψηφιακό κινητήρα υψηλής ταχύτητας, η ισχύς αναρρόφησης μπορεί θα φτάσει το μέγιστο των 120AW, απορροφώντας εύκολα λεπτή σκόνη, ψίχουλα, τρίχες κατοικίδιων ζώων και άλλες βρωμιές στο πάτωμα, παρέχοντας αξιόπιστη αναρρόφηση για καθημερινό καθαρισμό.

Επαναφορτιζόμενη Σκούπα Stick Dyson V15 Detect Absolute

Επαναφορτιζόμενη σκούπα με ισχυρότερη μπαταρία και μεγαλύτερη απορροφητική ισχύ σε δάπεδα και χαλιά. Διαθέτει εύκολη εναλλαγή εξαρτημάτων και μετατροπή σε σκουπάκι χειρός, ενώ η αλλαγή μπαταρίας γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού.

Προσοχή στον σκόρο

Πριν αποθηκεύσεις τα χαλιά σου, φρόντισε να τα προστατεύσεις από τον σκόρο. Τοποθέτησε λευκά χαρτιά περιτυλίγματος πάνω στο χαλί και ρίξε εντομοαπωθητική σκόνη. Τύλιξε το χαρτί σε ρολό για να μην δημιουργηθούν μόνιμες ανωμαλίες στην ύφανση του. 

Τέλος, δέσε το κάθε χαλί με σπάγκους και τοποθέτησέ το σε ειδικές θήκες, ώστε να «αναπνέει» σωστά.

Ό,τι κι αν ψάχνεις για το καθάρισμα του σπιτιού σου θα το βρεις στο SHOPFLIX.gr ανάμεσα σε μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων για να διαλέξεις αυτό που προτιμάς και σε βολεύει.

Και μην ξεχνάς πως ο Μάιος στο SHOPFLIX είναι ο μήνας σου! Πρόλαβε δωρεάν μεταφορικά σε όλα τα προϊόντα υγείας και ομορφιάς για να φροντίσεις και να περιποιηθείς τον εαυτό σου. Βρες με ένα κλικ όλα τα προϊόντα προσωπικής περιποίησης που αγαπάς και για αγορές άνω των 30€ κέρδισε τα μεταφορικά!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024