Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης στη Μουφτεία Ξάνθης: Πρότυπο προς μίμηση η συνύπαρξη μουσουλμάνων και χριστιανών στη Θράκη

Κασσελάκης στη Μουφτεία Ξάνθης: Πρότυπο προς μίμηση η συνύπαρξη μουσουλμάνων και χριστιανών στη Θράκη

Τον Στέφανο Κασσελάκη συνόδευε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ναύαρχος εν αποστρατεία Ευάγγελος Αποστολάκης

Τον τοποτηρητή της Μουφτείας Ξάνθης Χεμσερή Νεζντέν επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, δηλώνοντας πως «η διαχρονική συνύπαρξη μουσουλμάνων και χριστιανών στη Θράκη, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα στον κόσμο και πρότυπο προς μίμηση και η Ελλάδα θα έπρεπε να το αξιοποιήσει αυτό με οικονομική ανάπτυξη και αποκέντρωση».

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, πως «θέλουμε να περάσουμε το μήνυμά μας για ανάπτυξη, για ισονομία, κοινωνική ειρήνη, για ειρήνη στην Παλαιστίνη και στην ευρύτερη περιοχή μας και να βοηθήσουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας οι οποίοι αυτή τη στιγμή πλήττονται από την ακρίβεια».

«Εδώ στη Θράκη, πάνω από έναν αιώνα, χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζουν αρμονικά, ειρηνικά»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε ότι «εδώ στη Θράκη, πάνω από έναν αιώνα, χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζουν αρμονικά, ειρηνικά. Έχουμε θρησκευτική ελευθερία, τα τζαμιά μας λειτουργούν κανονικά, η φωνή του μουεζίνη ακούγεται πέντε φορές την ημέρα από τα μεγάφωνα. Επίσης έχουμε πολύ καλή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, με τις αρχές, με τον μητροπολίτη και το υπουργείο Παιδείας».

Τον Στέφανο Κασσελάκη συνόδευε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ναύαρχος εν αποστρατεία Ευάγγελος Αποστολάκης.

Το πρόγραμμα της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Μετά την περιοδεία που πραγματοποιεί στην Ξάνθη ο Στέφανος Κασσελάκης, το μεσημέρι, θα βρεθεί στη Δράμα.

Το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα περιοδεύσει στην Καβάλα, με κατάληξη στην παραλία, όπου και θα βρίσκεται το βαν της περιοδείας.

Εκεί ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με πολίτες της Καβάλας, ενώ θα ακολουθήσουν στις 18:30 τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον ίδιο χώρο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης και συνομίλησε με επαγγελματίες και καταναλωτές στη δημοτική αγορά της Ξάνθης και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε στην Δημοτική Αγορά της Ξάνθης μαζί με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας και τον βουλευτή Επικρατείας κ. Αποστολάκη και αυτό το οποίο επικρατεί είναι για ακόμη μια φορά η απόδειξη ότι να νούμερα και οι δείκτες της Eurostat περί αγοραστικής δύναμης που μας τοποθετούν, μαζί με την Βουλγαρία, στον πάτο της Ευρώπης, όπως και η ακρίβεια, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα έχουν προκαλέσει την απόλυτη ησυχία εδώ μέσα στην αγορά.

Έχουν κλείσει πολλές θέσεις που ήταν παλιά ζωντανές επιχειρήσεις, καταστήματα, έμποροι και αυτή τη στιγμή οι συμπολίτες μας έχουν πάει στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τις μεγάλες αλυσίδες για να παίρνουνε τα βασικά τους αγαθά. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ένας καταστηματάρχης μου είπε ότι εκεί που προμηθεύονταν ψάρι δύο φορές την εβδομάδα τώρα παίρνουν μία φορά στις δεκαπέντε ημέρες. Αυτό και μόνο μας δείχνει το πόσο η ακρίβεια ταλανίζει τον ελληνικό λαό, και πόσο έξω από τα αστικά κέντρα όπως εδώ στην Θράκη, που είναι μια παραμελημένη περιοχή της χώρας μας, η ακρίβεια πραγματικά φτωχοποιεί τον κόσμο με εκθετικό τρόπο.

Άρα χρειαζόμαστε άμεσα μέτρα για την πάταξη της ακρίβειας. Να υπενθυμίσω βέβαια ότι ο πρωθυπουργός αποκαλούσε την ακρίβεια «εισαγόμενη» προεκλογικά και τώρα έρχεται και αποκαλεί την χώρα μας μπανανία και υπόσχεται ότι θα πολεμήσει την ακρίβεια και ότι υπάρχουν και άλλα μέτρα τα οποία δεν έχουν εφαρμόσει ακόμα, και τα οποία βέβαια για κάποιο λόγο καθυστερούν – δεν καταλαβαίνω γιατί-.

Αν θέλει πραγματικά να βοηθήσει τον κόσμο, να μειώσει στο 0% τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, να βάλει ένα πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα έτσι ώστε να μπορέσει ο κόσμος να πληρώσει το ρεύμα του, αντί να αφήνει τα ολιγοπώλια και επιτέλους να μπει ένα τέλος στην αισχροκέρδεια. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι υπάρχουν ολιγοπώλια και στους μεσάζοντες στα τρόφιμα και στις τράπεζες, με το μεγάλο κόστος συναλλαγών, και φυσικά στο ηλεκτρικό ρεύμα. Προτάσεις υπάρχουν, η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη, είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και εάν θέλουν να λένε στον κόσμο ότι η ακρίβεια δεν υπάρχει ή ότι δεν είναι τόσο σημαντικό θέμα, ας έρθουν κι εκείνοι εδώ στην Αγορά της Ξάνθης να δουν πώς έχει μαραζώσει».

Sports in

Βεζένκοφ: «Για αυτό αποφάσισα να έρθω στον Ολυμπιακό – Μου λείπει η Euroleague»

Ο Σάσα Βεζένκοφ εξήγησε στα βουλγαρικά ΜΜΕ γιατί άφησε το ΝΒΑ για να επιστρέψει στον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024