Σάββατο 25 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ChatGPT: Ποια νέα λειτουργία έρχεται στο chatbot της OpenAI

ChatGPT: Ποια νέα λειτουργία έρχεται στο chatbot της OpenAI

Θα μπορεί το ChatGPT να λειτουργήσει σαν ένα εναλλακτικό Google Search;

Μία νέα λειτουργία αναζήτησης έχει στα σκαριά η OpenAI για το ChatGPT, που θα μπορύσε να το μετατρέψει σε μια εναλλακτική επιλογή αντί του γνωστού Google Search.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η OpenAI θέλει να ενσωματώσει στο chatbot την δυνατότητα να ψάχνει γρήγορα στο Διαδίκτυο για να βρίσκει πληθώρα απαντήσεων σε κάθε σας ερώτημα, παρουσιάζοντας τα τελικά του αποτελέσματα, με παραπομπές από τις πηγές τους.

Αυτό σημαίνει ότι το πανέξυπνο ChatGPT θα μπορούσε να αντλεί πληροφορίες από πολλούς και διαφορετικούς ιστότοπους, όπως η Βικιπαίδεια ή ακόμα και από blog posts, συνδέοντας την αρχική σελίδα αφού του υποβάλλετε την ερώτησή σας.

Πώς θα λειτουργεί η νέα λειτουργία του ChatGPT

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μελλοντικά μπορεί να έχετε την δυνατότητα να ανοίγετε το laptop σας, να μεταβαίνετε στον ιστότοπο του ChatGPT και να του υποβάλλετε τα ερωτήματά σας. Αυτό στην συνέχεια θα βρίσκει τις απαντήσεις που χρειάζεστε, μαζί με τις πηγές που άντλησε τα δεδομένα που σας παρουσίασε.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Bloomberg, σε μια έκδοση πειραματικής λειτουργίας αναζήτησης, το ChatGPT μπορεί να εμφανίζει εκτός από τις γραπτές απαντήσεις, ακόμα και εικόνες, εάν και εφόσον θεωρηθεί απαραίτητο ή ωφέλιμο.

Εάν για παράδειγμα αναζητάτε διαγράμματα ή πώς θα περάσετε νέα παιχνίδια στον υπολογιστή, το chatbot είναι πιθανό να σας δώσει και εικονογραφημένες οδηγίες για να καταφέρετε να βρείτε την απάντηση που αναζητάτε.

Ενώ το ChatGPT φέρεται να μπορεί ήδη να εκτελέσει αναζητήσεις για χρήστες με συνδρομή επί πληρωμή, είναι πιθανό να δώσει λανθασμένες απαντήσεις ή οι απαντήσεις του να περιλαμβάνουν λανθασμένες αναφορές ή πηγές.

Ωστόσο, νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο χρήστης του Χ (πρώην Twitter), DataChaz, ανέφερε ότι η εταιρεία έχει δημιουργήσει έναν καινούργιο υποτομέα με τη διεύθυνση search.chatgpt.com. Η εν λόγω διεύθυνση όμως, δεν μπορεί να βρεθεί.

Ενώ το εγχείρημα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από την ίδια την εταιρεία, μοιάζει για το επόμενο λογικό βήμα, για να διατηρήσει το ChatGPT τον ανταγωνιστικό του χαρακτήρα απέναντι σε πολλούς αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της κολοσσιαίας Google.

Sports in

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο 21ος τελικός και θα διεκδικήσει το 12ο ευρωπαϊκό

Η ομάδα του Τσους Ματέο το βράδυ της Κυριακής (26/5) απέναντι στον Παναθηναϊκό θα προσπαθήσει να κάνει το back to back.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Μαϊου 2024