Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνοτουρκικά: Μπαράζ τουρκικών παραβάσεων στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Μπαράζ τουρκικών παραβάσεων στο Αιγαίο

Δύο ημέρες μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα, σημειώθηκαν 16 παραβάσεις τουρκικές παραβάσεις

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο ηρεμίας και μόλις δύο ημέρες μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, η Τουρκία προχώρησε σε μπαράζ παραβάσεων στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, δύο τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 και 14 τουρκικά ελικόπτερα εισήλθαν σήμερα, Τετάρτη, στο FIR ΑΘηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης.

Καταγράφηκαν 11 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών (4 από τα CN-235 και 7 από τα ελικόπτερα) στην περιοχή του βορειονατολικού Αιγαίου.

Τα τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα αναγνωρίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαιώνονται οι αρνητικές συνέπειες της ΙΧ εξωτερικής πολιτικής Μητσοτάκη

«Οι σημερινές 11 παραβάσεις του FIR Αθηνών από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, έρχονται να διαψεύσουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις εξαγγελίες Μητσοτάκη από την Άγκυρα περί βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και ειδικά την εικόνα ότι η επίσκεψη αυτή ήταν επιτυχημένη», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και σημειώνει πως, «όπως είχε προειδοποιήσει, η κακή προετοιμασία της επίσκεψης του ΠΘ φάνηκε εξ αρχής με τις προκλητικές αναφορές του Τούρκου πρόεδρου για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης – σε αντίθεση με τις δηλώσεις του τον Δεκέμβριο 2017 στην Αθήνα – αλλά και για την Μονή της Χώρας. Τη σκυτάλη πήραν μετά οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, κ. Φιντάν για τα θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο τα οποία χαρακτήρισε ‘κόκκινη γραμμή’».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά την κυβέρνηση αν σήμερα, μετά τις νέες τουρκικές παραβάσεις, «θα αλλάξει επιτέλους τη στάση εφησυχασμού και υποβάθμισης των προκλήσεων που τηρεί; Ή θα συνεχίσει να επαναπαύεται στην επίκληση της Διακήρυξης των Αθηνών, την ώρα που η Τουρκία την υπονομεύει επιδεικτικά;».

«Επιβεβαιώνονται δυστυχώς για άλλη μια φορά οι επικίνδυνα αρνητικές συνέπειες της ΙΧ εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που με την εμμονή της στο δόγμα του ‘δεδομένου συμμάχου’, δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας», υποστηρίζει καταληκτικά.​

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024