Τετάρτη 29 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
UEFA: Μόνο οι αρχηγοί θα επιτρέπεται να μιλούν με τους διαιτητές στο Euro 2024

UEFA: Μόνο οι αρχηγοί θα επιτρέπεται να μιλούν με τους διαιτητές στο Euro 2024

Η UEFA αποφάσισε να επιτρέπει μόνο στους αρχηγούς των ομάδων να μιλούν στους διαιτητές στο επερχόμενο Euro.

Οι αρχηγοί των ομάδων θα είναι οι μόνοι που θα επιτρέπεται να μιλήσουν με τον διαιτητή και να συζητήσουν μια απόφαση κατά τη διάρκεια των αγώνων στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης της σαφέστερης επικοινωνίας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροσέτι.

Εάν βρεθεί κάποιος άλλος παίκτης να πλησιάσει τον διαιτητή δείχνοντας σημάδια ασέβειας ή διαφωνίας, θα τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα, είπε ο Ροσέτι.

«Το να είσαι διαιτητής στο σύγχρονο παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο», τόνισε ο Ροσέτι σε ανοιχτή επιστολή του την Τρίτη. «Ο διαιτητής παίρνει από 200 έως 250 αποφάσεις ανά αγώνα -δηλαδή μία κάθε 22 δευτερόλεπτα- σε δύσκολες και μερικές φορές αμφιλεγόμενες καταστάσεις, υπό τεράστια πίεση, με καθεμία από αυτές να ελέγχεται και να παρακολουθείται ξανά από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες από οπαδούς και ειδικούς.

Αυτοί (σ.σ. οι διαιτητές) λαμβάνουν πολλές πληροφορίες από τον Βοηθό Διαιτητή βίντεο (VAR) και είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε και να μοιραστούμε περισσότερες λεπτομέρειες με τους παίκτες και τους προπονητές για να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν πώς ελήφθη η απόφαση».

Ο Ροσέτι είπε ότι οι προπονητές και οι παίκτες καλωσόρισαν τη νέα προσέγγιση. «Το να εξηγήσεις μια απόφαση με έως και 22 παίκτες να σε κυκλώνουν είναι αδύνατο για έναν διαιτητή. Μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή της επικοινωνίας, με το όμορφο παιχνίδι να γίνεται πολύ άσχημο πολύ γρήγορα», πρόσθεσε.

«Ζητάμε από όλες τις ομάδες να διασφαλίσουν ότι ο αρχηγός τους είναι ο μόνος παίκτης που μιλάει στον διαιτητή. Ζητάμε από τους αρχηγούς να διασφαλίσουν ότι οι συμπαίκτες τους δεν καταπατούν και δεν περιβάλλουν τον διαιτητή, επιτρέποντας τη διεξαγωγή απευθείας συνομιλιών προκειμένου να αναμεταδοθεί η απόφαση έγκαιρα και με σεβασμό. Το σημαντικό είναι ότι θέλουμε μόνο ο αρχηγός από την ομάδα που θέλει να συζητήσει μια απόφαση να μπορεί να πλησιάσει τον διαιτητή».

Εάν ο αρχηγός είναι τερματοφύλακας, ο Ροσέτι είπε ότι ένας άλλος παίκτης θα οριστεί για να επικοινωνήσει με τον διαιτητή.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου και τα συγχαρητήρια από ΠΑΕ και ΚΑΕ (pics)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος πόλο, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, με τις ΠΑΕ και ΚΑΕ να δίνουν τα συγχαρητήριά τους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 29 Μαϊου 2024