Νομική Αθηνών: Πώς έγινε η επιχείρηση εκκένωσης από την ΕΛ.ΑΣ. – 28 συλλήψεις
Σε 28 συλλήψεις από την κατάληψη της Νομικής προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.
Μερικές ώρες κράτησε η κατάληψη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη από αναρχικών και αλλοδαπών στο κτίριο της Νομικής Σχολής στο κέντρο της Αθήνας. Το πρωί της Τρίτης, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην εκκένωση του κτιρίου, προχωρώντας στην προσαγωγή των καταληψιών. Οι προσαγωγές τελικά μετατράπηκαν σε συλλήψεις 28 ατόμων, 18 γυναικών (8 αλλοδαπών) και 1ο ανδρών.

Είχε προηγηθεί επικοινωνία των Κοσμητόρων Νομικής και Οικονομικού του ΕΚΠΑ με την Ελληνική Αστυνομία και την αρμόδια Εισαγγελία, με τους πρώτους να ενημερώνουν τις Αρχές ότι μεταξύ των καταληψιών δεν υπήρχαν φοιτητές της Νομικής, αλλά μόνο εξωπανεπιστημιακοί αναρχικοί και αλλοδαποί.

Ωστόσο, οι Κοσμήτορες επανέλαβαν το φόβο τους για φθορές στο κτίριο αν συνεχιζόταν η κατάληψη, καθώς οι καταληψίες δεν επέτρεπαν την είσοδο στο χώρο τόσο στους φύλακες του ΕΚΠΑ, όσο και στους φοιτητές.
Έτσι, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε αυτεπάγγελτα στην επιχείρηση εκκένωσης της Σχολής, παρουσία εισαγγελέα, χωρίς να έχει υποβληθεί κάποια μήνυση από τις πρυτανικές αρχές.
Άλλωστε, όπως επισημαίνεται από το ΕΚΠΑ τις πρυτανικές αρχές ενδιαφέρει κυρίως η προστασία των εγκαταστάσεων και στο βαθμό που δεν υπάρχουν φθορές δεν ειναι προτεραιότητά της η ποινική δίωξη οποιουδήποτε. Αυτό που τις ενδιαφέρει είναι η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του δημόσιου πανεπιστημίου.
Στη ΓΑΔΑ οι προσαχθέντες
Οι προσαχθέντες από την κατάληψη της Νομικής μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ για τα περαιτέρω.

Μετά τις προσαγωγές, η αστυνομία ανακοίνωσε τελικά τη σύλληψη 28 ατόμων. 18 γυναικών (8 αλλοδαπών) και 10 ανδρών. Σε όλες και όλους οι συλλήψεις αφορούν διατάραξη οικιακής ειρηνης και κατά περίπτωση για φθορές και απείθια.
Ως προς τις φωτογραφίες που έχει δώσει η αστυνομία από την κατάληψη, συνήγοροι των συλληφθέντων ανέφεραν ότι αυτές αφορούν στέκι αναρχικών συλλογικοτήτων που υπάρχει από αρκετά χρόνια στο κτίριο και ότι οι καταληψίες, που δεν αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους, πέρασαν το βράδυ σε άλλους χώρους του κτιρίου, χωρίς να προξενήσουν φθορές.
- Λύκεια: Λήξη μαθημάτων σήμερα Παρασκευή
- Συνταγή: Παγωτό με κλασική κουβερτούρα σοκολάτας και φρούτα
- Κάν’ το όπως η Ελλάδα – Ο Μερτς αυξάνει το ωράριο εργασίας στη Γερμανία
- Κίνα: Σι και Τραμπ κατέληξαν σε μια «σειρά νέων συνεννοήσεων»
- Tρεις νεκροί και 12 τραυματίες σε επίθεση της Ουκρανίας στη Ρωσία με drones
- Είναι τα όσπρια το Το πιο υποτιμημένο superfood;
- Τραμπ: Θα «αισθανόταν καλύτερα» αν οι ΗΠΑ είχαν στα χέρια τους το υψηλά εμπλουτισμένο ουράνιο του Ιράν
- Άστατος ο καιρός την Παρασκευή: Πού θα βρέξει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442