Μεξικό: 8 νεκροί σε επίθεση ενόπλων κατά εμπορικού καταστήματος (Προσοχή! Σκληρές εικόνες)
Ενοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν οκτώ ανθρώπους που βρίσκονταν σε κατάστημα στην Κουερναβάκα του Μεξικού, σε μικρή απόσταση από αυτοκινητόδρομο ο οποίος συνδέει αυτήν την πόλη με την πρωτεύουσα.
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση που διαπράχθηκε προχθές Σάββατο σε πόλη της κεντρικής μεξικανικής πολιτείας Μορέλος, κοντά στην πρωτεύουσα, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή οι τοπικές αρχές (φωτογραφία, επάνω, από βίντεο στο Χ, κατά τη στιγμή της επίθεσης).
Οι δράστες πυροβόλησαν κατά όσων βρίσκονταν σε εμπορικό κατάστημα στον δήμο Ουιτσιλάκ, σε μικρή απόσταση από αυτοκινητόδρομο ο οποίος συνδέει την πρωτεύουσα με την τουριστική πόλη Κουερναβάκα.
Τα πτώματα των οκτώ θυμάτων «παραδόθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία»
Masacre en Huitzilac Morelos pero no hay violencia dice AMLO ? pic.twitter.com/XwCCzYPVb5
— Vianey (@Vianeicita) May 12, 2024
Τέσσερις άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί επιτόπου. Αλλοι τέσσερις τραυματίες, που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, υπέκυψαν στα τραύματά τους από το βράδυ του Σαββάτου ως το πρωί της Κυριακής, διευκρίνισε η εισαγγελία της Μορέλος.
Τα πτώματα των οκτώ θυμάτων «παραδόθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία» και «οι έρευνες συνεχίζονται», πρόσθεσε.
Ο δήμαρχος της Ουιτσιλάκ, ο Ραφαέλ Βάργκας, καταδίκασε την επίθεση και ζήτησε τη βοήθεια της πολιτειακής και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.
????
Así quedaron los cuerpos de la masacre en #Cuernavaca
Dónde el presidente de México @lopezobrador_ dice que vamos bien y no hay masacres ?? https://t.co/HFR72IG6cN
— ?️ ᗰᖇ. ᑕíᐯIᑕO ®??₿ ✖️ (@Mr_Civico) May 12, 2024
Στη Μορέλος υπάγονται διοικητικά πόλεις με θερμό κλίμα που αποτελούν προορισμό πολλών παραθεριστών, ιδίως κατοίκων της μεξικανικής πρωτεύουσας.
Αέναο κύμα βίας
Ωστόσο, η Μορέλος γειτονεύει επίσης με την πολιτεία Γκερέρο, όπου δρουν αντίπαλα καρτέλ των ναρκωτικών και συχνά πλήττεται από το αέναο κύμα βίας που σαρώνει τη χώρα.
Τον Νοέμβριο, μάχη ανάμεσα στην αστυνομία και φερόμενους ως κακοποιούς είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννιά άνθρωποι στην Κουερναβάκα.
Η βία που συνδέεται με τα καρτέλ έχει στοιχίσει τη ζωή σε κάπου 450.000 ανθρώπους, ενώ άλλοι 100.000 και πλέον έχουν εξαφανιστεί και χαρακτηρίζονται αγνοούμενοι από το 2006, όταν η τότε κυβέρνηση κήρυσσε τον αμφιλεγόμενο «πόλεμο κατά των ναρκωτικών».
Πηγή: ΑΠΕ
- Ρολάν Γκαρός: Τσιτσιπάς και Σάκκαρη ρίχνονται στη μάχη – Χτυπάει «κόκκινο» ο υδράργυρος στο Παρίσι!
- Στο λάκκο των λεόντων
- Καταγγελία σοκ: Γαλλίδα ψυχίατρος καταγγέλλει βιασμό στην Κρήτη – «Ήταν με τη θέλησή της» λέει ο καταγγελλόμενος
- Η παλαιότερη γέφυρα του Παρισιού μετατράπηκε σε «σπηλιά»
- Ρατσιστική επίθεση σε τρανς γυναίκα στην Καλλιθέα – Την εξύβρισαν και την παρέσυραν με ΙΧ – Τέσσερις συλλήψεις
- Κοινωνικός Τουρισμός: Τα ψιλά γράμματα και οι παγίδες
- Ρωσία: Καλεί ξένους πολίτες και διπλωμάτες να εγκαταλείψουν το Κίεβο – Ετοιμάζει νέες επιθέσεις
- Ιράν: Στο Κατάρ η διαπραγματευτική αντιπροσωπεία της Τεχεράνης – Πού επικεντρώνονται οι συνομιλίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/exohiko_mykonos-1280x720-1-150x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)























































![Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/exohiko_mykonos-1280x720-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442