Τετάρτη 29 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εσείς γνωρίζετε για το «κρυμμένο» αυτοκόλλητο στο αυτοκίνητό σας και όσα αποκαλύπτει;

Εσείς γνωρίζετε για το «κρυμμένο» αυτοκόλλητο στο αυτοκίνητό σας και όσα αποκαλύπτει;

Εάν όχι, βρείτε το και μελετήστε τις πληροφορίες που σας δίνει

Στην περίπτωση που έχετε πάει να ελέγξετε την πίεση των ελαστικών του οχήματός σας, είτε μόνοι σας είτε με τη βοήθεια κάποιου, σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί για τη σωστή τιμή της.

Ελάχιστοι από εμάς γνωρίζουμε πως ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου μας έχει φροντίσει να μας ενημερώσει μέσω ενός ενδεικτικού πίνακα που βρίσκεται —συνήθως— στην εσωτερική μεταλλική επιφάνεια της πόρτας του οδηγού.

Να σημειωθεί πως επιβάλλεται από τον νόμο τα διάφορα ενημερωτικά αυτοκόλλητα να τοποθετούνται σε στρατηγικά σημεία και να προσφέρουν στον εκάστοτε οδηγό τις απαραίτητες πληροφορίες για τη λειτουργία μηχανικών και μη μερών του οχήματος.

Σε ό,τι αφορά τώρα την πίεση των ελαστικών, να πούμε ότι ενδείκνυται να την ελέγχετε ανά δύο εβδομάδες ώστε το αυτοκίνητό σας να κινείται και να φρενάρει με ασφάλεια, να μη φθείρονται γρήγορα τα ελαστικά και φυσικά να μην υπάρχει άσκοπη κατανάλωση καυσίμου.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το εν λόγω αυτοκόλλητο βρίσκεται κατά κύριο λόγο στην πόρτα του οδηγού.

Παράδειγμα αυτοκολλήτου για τις τιμές πίεσης των ελαστικών

Σε σπανιότερες περιπτώσεις μπορεί να βρίσκεται στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, ενώ πλέον ακόμη πιο σπάνια οι ενδεικτικές πιέσεις των ελαστικών μπορούν να βρεθούν με την μορφή αυτοκόλλητου εσωτερικά στο πορτάκι που δίνει πρόσβαση στο ρεζερβουάρ καυσίμου, σημειώνει το carandmotor.gr.

Στον πίνακα θα βρείτε περισσότερες από μία τιμές ενδεικτικής πίεσης για τα ελαστικά σας, οι οποίες και θα πρέπει να προσαρμόζονται κάθε φορά ανάλογα με το φορτίο και το βάρος που μεταφέρετε.

Στο αυτοκόλλητο αναγράφονται για παράδειγμα τις πιέσεις (σε psi, bar ή kPa) που πρέπει να έχετε στα ελαστικά σας για την μεταφορά έως τριών ατόμων -συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού- ή πέντε, ενώ υπάρχει περίπτωση ο κατασκευαστής να παρουσιάζει πιέσεις για εκτός δρόμου οδήγηση ή και την μεταφορά αποσκευών.

Μάλιστα, οι κατασκευαστές δίνουν συνήθως τις πιέσεις αναλυτικά καθώς αυτές διαφέρουν μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα, αλλά και με βάση τις διαστάσεις των τροχών που επιτρέπεται να έχει το αυτοκίνητο και οι οποίες μπορεί να διαφέρουν από έκδοση σε έκδοση.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου και τα συγχαρητήρια από ΠΑΕ και ΚΑΕ (pics)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος πόλο, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, με τις ΠΑΕ και ΚΑΕ να δίνουν τα συγχαρητήριά τους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 29 Μαϊου 2024