Μετά τη μεγάλη πρόκριση του μπασκετικού Ολυμπιακού στο Final-4 της Euroleague, ήρθε και εκείνη της ποδοσφαιρικής ομάδας επί της Άστον Βίλα στον τελικό του Conference League.
O Γιώργος Μπαρτζώκας είδε από κοντά τον θρίαμβο της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και αποθέωσε τον Βάσκο και τους παίκτες του.
Όσα είπε ο Μπαρτζώκας:
«Δεν θέλω να κλέψω τη δόξα από τους ανθρώπους που έκαναν φανταστική πορεία. Είμαι πολύ χαρούμενος, όπως είμαστε όλοι οι Ολυμπιακοί. Συνδυάστηκε αυτό με την χθεσινή δική μας πρόκριση. Είναι ένα ευχάριστο διήμερο για τους οπαδούς μας.
Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα πιο δύσκολο αγώνα σήμερα. Η Άστον Βίλα είναι φοβερή ομάδα, το γεγονός πως κέρδισε καθαρά δείχνει τη φετινή του ποιότητα. Το σημαντικό είναι ότι φτάσαμε σε ένα σημείο να μπορούμε να παίζουμε με τέτοιου είδους αντιπάλους και να είμαστε τόσο καλοί και να είμαστε στον τελικό. Είναι μια ιστορική στιγμή για την ομάδα μας, ελπίζω να πάρουμε το τρόπαιο.
Το μυστικό για τον τελικό το ξέρει ο κ. Μεντιλίμπαρ. Είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να σας απαντήσει. Ο άνθρωπος αυτός δείχνει ότι έχει τεράστιες γνώσεις. Το λένε κι η πορεία και τα τρόπαιά του. Οι Βάσκοι είναι ιδιαίτερος λαός. Δένει με την ψυχοσύνθεση των δικών μας οπαδών»
Σε ερώτηση σχετικά με το αν ο Ολυμπιακός πάει για το 2/2 στην Ευρώπη, σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, είπε: «Ας το ελπίσουμε!».
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Η Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Μπέτις και μάλλον αποχαιρέτησε οριστικά το φετινό πρωτάθλημα, κάτι που εξόργισε μερίδα οπαδών της που «υποδέχθηκε» το πούλμαν της ομάδας μετά το ματς στη Σεβίλλη.
Ο Ολυμπιακός έχει ένα απίθανο ποσοστό προκρίσεων στο Final Four όταν κατέχει το πλεονέκτημα έδρας στα play offs της Euroleague, που τον… στέλνει στο ΟΑΚΑ