Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπρα ντε φερ Ανδρουλάκη - Αγαπηδάκη για την κατάσταση του ΕΣΥ

Μπρα ντε φερ Ανδρουλάκη – Αγαπηδάκη για την κατάσταση του ΕΣΥ

«Χαίρομαι που ο κ. Ανδρουλάκης δικαιώνει την επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προχωρήσει στη μεγαλύτερη αναβάθμιση υποδομών του ΕΣΥ από το 1983», δήλωσε η υπουργός - Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ;

Απάντηση στον Νίκο Ανδρουλάκη και στην παρέμβαση που έκανε μέσω social media για το Κέντρο Υγείας στο Σπήλι Ρεθύμνου και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «ακατάλληλες υποδομές, ηρωικές προσπάθειες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού», αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί με μπαλώματα να απαντήσει στα τεράστια προβλήματα του ΕΣΥ, που η ίδια συσσώρευσε».

Αγαπηδάκη: Θα τον περιμένω με χαρά στα εγκαίνια

«Χαίρομαι που ο κ. Ανδρουλάκης δικαιώνει την επιλογή της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει στη μεγαλύτερη αναβάθμιση υποδομών του ΕΣΥ από το 1983», σημειώνει χαρακτηριστικά η Ειρήνη Αγαπηδάκη, απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Και τον ευχαριστώ που μου δίνει την ευκαιρία να ενημερώσω εσάς αλλά και τον ίδιο, ότι η ανακαίνιση και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας στο Σπήλι Ρεθύμνου έχει ήδη συμβασιοποιηθεί, το έργο έχει προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ, η μελέτη παραδίδεται τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο ξεκινούν οι εργασίες», προσθέτει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Ανταλλαγή «πυρών» για το ΕΣΥ και τις υποδομές δημόσιας Υγείας

Όπως αναφέρει, «γιατί ναι, ξέρουμε πως πρέπει να επενδύσουμε στις υποδομές του ΕΣΥ. Και αυτό ακριβώς κάνουμε, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Δηλαδή μέσω του ‘Ελλάδα 2.0’ που ειρωνικά αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης, αλλά κυριολεκτικά θα συμβάλλει στην πλήρη ανακαίνιση του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας σε λίγους μήνες».

«Ελπίζω ο κ. Ανδρουλάκης να δείξει το ίδιο ενδιαφέρον για το Κέντρο Υγείας στο Σπήλι Ρεθύμνου όταν το έργο τελειώσει. Θα τον περιμένω με χαρά στα εγκαίνια», σχολιάζει χαρακτηριστικά η Ειρήνη Αγαπηδάκη.

ΠΑΣΟΚ: Η απαξίωση του ΕΣΥ έχει σφραγίδα ΝΔ

Άμεσα ήρθε η ανταπάντηση του ΠΑΣΟΚ στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας.

Όπως σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη, «η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, επιβεβαιώνει την κριτική του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του, Νίκου Ανδρουλάκη, για την κατάσταση που έχει περιέλθει το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

«Προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονται με ‘μπαλώματα’ και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Εξάλλου, οι πολίτες έχουν ιδίαν άποψη για την απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας επί Νέας Δημοκρατίας, καθώς πληρώνουν τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην ΕΕ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει ότι «πάνω από το 40% των χειρουργικών κλινών παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, κλινικές υπολειτουργούν και οι εφημερίες βγαίνουν μόνο χάρη στο φιλότιμο ιατρών και νοσηλευτών. Την ίδια ώρα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας βάζει από το παράθυρο τους ιδιώτες εμπορευματοποιώντας το ΕΣΥ».

«Κρίμα, που για αυτά δεν βρήκε τίποτα να πει η κα. Αγαπηδάκη. Όσο, δε, για το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι γνωστό ότι την ώρα που άλλες ευρωπαϊκές χώρες αξιοποίησαν το 8 – 10% των συνολικών πόρων του Ταμείου για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε να δώσει τα μισά. Είναι και αυτό ενδεικτικό των προτεραιοτήτων της», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.

Sports in

Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Οταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024