Κατάρ: Ζητά από τη διεθνή κοινότητα να εμποδίσει μια «γενοκτονία» στη Ράφα
Το Κατάρ και η Αίγυπτος είναι οι βασικές διαμεσολαβήτριες χώρες ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς
Το Κατάρ ζήτησε σήμερα από τη διεθνή κοινότητα να δράσει ώστε να αποφύγει μια «γενοκτονία» στη Ράφα μπροστά στην απειλή μιας ευρείας κλίμακας επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στην πόλη, η οποία αποτελεί καταφύγιο για 1,4 εκατομμύριο Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.
Το Κατάρ και η Αίγυπτος πρότειναν συμφωνία για εκεχειρία στη Χαμάς, την οποία η παλαιστινιακή οργάνωση αποδέχθηκε
Η χώρα του Κόλπου, που μεσολαβεί στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, καλεί σε ανακοίνωσή της να αναληφθεί «άμεσα διεθνής δράση η οποία θα αποτρέψει μια εισβολή στην πόλη και τη διάπραξη του εγκλήματος της γενοκτονίας».
Η σχετική ανάρτηση του καταριανού ΥΠΕΞ
Statement| Qatar Strongly Condemns Bombardment of Rafah, Calls for Urgent International Action#MOFAQatar pic.twitter.com/4UVxSrYYXg
— Ministry of Foreign Affairs – Qatar (@MofaQatar_EN) May 8, 2024
Ο ισραηλινός στρατός αύξησε σήμερα τις αεροπορικές επιδρομές του σε πολλές περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, κυρίως στη Ράφα όπου χθες Τρίτη ανέπτυξε άρματα μάχης και έθεσε υπό τον έλεγχό του το συνοριακό πέρασμα με την Αίγυπτο που βρίσκεται στην πόλη.
Η Ντόχα επέκρινε σήμερα την κατάληψη του σημείου διέλευσης της Ράφα και πρόσθεσε ότι «καταδικάζει έντονα» τον βομβαρδισμό της πόλης, μετά την απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων οικογενειών από τον ανατολικό τομέα της έπειτα από έκκληση των ισραηλινών αρχών.
Η παρέμβαση του Κατάρ γίνεται την ώρα που μεσολαβητές από τη χώρα, την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ διεξάγουν συνομιλίες στο Κάιρο για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.
- Στην εποχή του ΑΙ χωρίς ευταξία… δίσκο δεν κρατάς – Viral η αγγελία για σερβιτόρο
- Το «καρφί» Μητσοτάκη στον Σαμαρά
- Χάρης Τζήμητρας στο in: Η Τουρκία συνεχίζει τις παραβατικές ενέργειες και επιβραβεύεται από τους συμμάχους
- Δικομανείς λόγω πανικού, στελέχη της ΝΔ προκαλούν τον Δημητριάδη να κάνει μήνυση στον Γλαβίνα που ασκεί κριτική
- Στη Ρόδο το Super Cup – Αυτές οι ομάδες θα συμμετάσχουν
- Ο Τζον Γουότερς απεχθάνεται το καλό γούστο, τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ και (πλέον) τα ναρκωτικά
- Γένοβα: Βαριές «καμπάνες» στους κατηγορούμενους για την κατάρρευση γέφυρας με 43 νεκρούς
- Φωτιά στο Βλαχόπουλο Μεσσηνίας – Μήνυμα από το 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442