Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πλυντήριο: Ποια ρούχα πρέπει όντως να ξεχωρίζετε πριν πατήσετε το κουμπί

Πλυντήριο: Ποια ρούχα πρέπει όντως να ξεχωρίζετε πριν πατήσετε το κουμπί

Γνωρίζατε ότι τα νέα πλυντήρια είναι τόσο έξυπνα που δεν χρειάζεται να ξεχωρίζετε τα ρούχα πριν από κάθε πλύση;

Έχουμε να ευχαριστούμε την τεχνολογία για πολλά και ένα από αυτά είναι τα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων. Τα νέα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτουν είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά, αφού δεν χρειάζεται πλέον να ξεχωρίζετε τα ρούχα σας πριν τα πλύνετε. Αρκεί όμως να τα βάλετε όλα μέσα στο κάδο και να επιλέξετε το κατάλληλο πρόγραμμα;

Ποια ρούχα πρέπει να ξεχωρίζετε

Για να απολαμβάνετε μετά από κάθε πλύση ρούχα καθαρά και φρέσκα, ο διαχωρισμός τους παραμένει ακόμα σημαντικός. Ειδικά εάν θέλετε να διατηρήσετε τα ρούχα σας σε άριστη κατάσταση για όσο το δυνατόν περισσότερο, πρέπει να τα ξεχωρίζετε όχι μόνο βάσει του χρώματος αλλά και βάσει του είδους αλλά και ανάλογα με το πόσο λερωμένα είναι.

Ξεκινήστε αποφεύγοντας να βάζετε στον κάδο σκουρόχρωμα ρουά με λευκά, αφού ακόμα και η ελάχιστη μεταφορά χρώματος μπορεί να «γαριάσει» το αγαπημένο σας λευκό σας μπλουζάκι. Το ίδιο ισχύει και για τα λευκά με τα χρωματιστά αλλά και για τα χρώματα που δεν ταιριάζουν, όπως για παράδειγμα το κόκκινο με το γαλάζιο.

Ένας ακόμα διαχωρισμός που πρέπει να προσέξετε είναι βάσει της υφής. Αποφύγετε να βάζετε στο πλυντήριο τα πιο σκληρά ρούχα, που μπορείτε να διαθέτουν φερμουάρ, τρουκς ή μεταλλικά κουμπιά με τα πιο λευκά, όπως μπλουζάκια ή μακό για να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα, που μπορεί να οδηγήσουν στην φθορά τους.

Πώς να τα ξεχωρίζετε πριν το πλυντήριο

Αφού ξεχωρίσετε τα ρούχα σας βάσει χρώματος, ξεχωρίστε τα και βάσει του είδους. Για παράδειγμα, βάλτε τις πετσέτες μόνες τους στο πλυντήριο, καθώς έχουν την τάση να απορροφούν πολύ νερό και βαραίνουν πολύ περισσότερο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φθορές στα πιο μαλακά ρούχα.

Το ίδιο προσπαθήστε να κάνετε για τις φόρμες αλλά και τα φούτερ. Επιπλέον μην ξεχνάτε ότι πρέπει να χωρίζετε τα ρούχα σας με βάση το πόσο λερωμένα είναι. Προσπαθήστε να μην βάζετε τα πολύ λερωμένα με τα λιγότερο, διότι είναι πιθανό τα δεύτερα να λερωθούν πριν προλάβει ακόμα το απορρυπαντικό να λειτουργήσει.

Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να μαζέψετε αρκετά ρούχα ίδιου χρώματος ή τα περισσότερα είναι εμπριμέ, μην ξεχνάτε την λύση της χρωμοπαγίδας, που είναι σωτήρια καθώς παγιδεύει τα χρώματα, αποτρέποντας την διάχυσή τους σε άλλα.

Τα μυστικά για την καλύτερη πλύση

Πριν από κάθε πλύση, αφαιρέστε τα πάντα από τις τσέπες και οτιδήποτε άλλο, όπως καρφίτσες, παραμάνες, κονκάρδες και ζώνες. Κλείστε όλα τα φερμουάρ, κουμπώστε τα τρουκ και κολλήστε τα velcro για να αποφύγετε τυχόν φθορές. Ωστόσο αποφύγετε να κουμπώσετε τα κουμπιά, καθώς το πλυντήριο ασκεί δυνάμεις και μπορεί να τα χαλάσει ή να φθείρει τις κουμπότρυπες.

Δέστε τα κορδόνια και τις κορδέλες και ξεδιπλώστε τις κάλτσες. Μια εξίσου καλή συνήθεια είναι να γυρνάτε τα ρούχα σας μέσα-έξω, ώστε να μειώνεται η τριβή της εξωτερικής τους επιφάνειας και να διατηρούνται σαν καινούργια για περισσότερο.

Μην ξεχνάτε ότι συγκεκριμένοι λεκέδες, όπως λεκέδες από αίμα, γρασίδι, λιπαρά και σάλτσες, χρειάζονται λίγη προεργασία για να αφαιρεθούν με επιτυχία.

Για να πετύχουν όμως όλα αυτά μην ξεχνάτε ότι χρειάζεστε ένα σύγχρονο πλυντήριο ρούχων, ειδικά σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται σε κάθε σας ανάγκη. Θα βρείτε εκείνο που σας ταιριάζει καλύτερα, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε πλυντήρια ρούχων ενώ θα το παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα του χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας όπου κι αν βρίσκεστε.

Sports in

Ο Ποντένσε «ζωγράφισε» σαν τον Ζιοβάνι

Η «μαγεία» που πρόσφερε απλόχερα και σήμερα ο Πορτογάλος εξτρέμ είχε κάτι από τα μυθικά κόλπα του Βραζιλιάνου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024