
Ερντογάν για το «μπλόκο» στο εμπόριo με το Ισραήλ: «Θέλουμε να πιέσουμε για κατάπαυση πυρός»
Το τουρκικό υπουργείο Εμπορίου δήλωσε ότι τα μέτρα θα ισχύσουν έως ότου το Ισραήλ επιτρέψει μια «αδιάκοπη και επαρκή ροή» βοήθειας στη Γάζα.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η αναστολή των εμπορικών σχέσεων με το Ισραήλ, η οποία ανακοινώθηκε χθες, έχει στόχο να «αναγκάσει» τη χώρα αυτή να δεχθεί μια εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.
«Λάβαμε ορισμένα μέτρα για να αναγκάσουμε το Ισραήλ να δεχθεί μια εκεχειρία και να αυξήσει την ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται (στη Γάζα), δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν ενώπιον επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη. “Θα παρακολουθούμε τις συνέπειες του μέτρου που λάβαμε σε συνεργασία με τους κύκλους των επιχειρηματιών μας», τόνισε.
Η Τουρκία ανέστειλε όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ λόγω της επίθεσής του στη Γάζα, επικαλούμενη την «επιδεινούμενη ανθρωπιστική τραγωδία» στη Λωρίδα της Γάζας.
Το τουρκικό υπουργείο Εμπορίου δήλωσε ότι τα μέτρα θα ισχύσουν έως ότου το Ισραήλ επιτρέψει μια «αδιάκοπη και επαρκή ροή» βοήθειας στη Γάζα.
Το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών ανήλθε πέρυσι σε σχεδόν 7 δισ. δολάρια (5,6 δισ. στερλίνες).
Ενεργεί σαν «δικτάτορας» ο Ερντογάν λέει το Ισραήλ
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι ενεργεί σαν «δικτάτορας».
Ο Ισραέλ Κατζ δήλωσε στον Χ ότι ο κ. Ερντογάν «αγνοεί τα συμφέροντα του τουρκικού λαού και των επιχειρηματιών και αγνοεί τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες».
Πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών να βρει εναλλακτικές λύσεις για το εμπόριο με την Τουρκία, με έμφαση στην τοπική παραγωγή και στις εισαγωγές από άλλες χώρες.
- Βρετανία: 39χρονος κατηγορείται ότι βοήθησε τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ιράν
- Κίνα: Κατολίσθηση με άγνωστο αριθμός ανθρώπων που θάφτηκαν ζωντανοί κάτω από τα ερείπια
- Ευρωζώνη: Κάτω από τα επίπεδα του 2021 οι πραγματικοί μισθοί – Μείωση σχεδόν 2%, πού βρίσκεται η Ελλάδα
- ΑΕΚ και Μοντερέι τα βρήκαν για τον Πινέδα – Επιστρέφει στο Μεξικό
- Κικίλιας από Χαλκίδα: «Υψηλού επιπέδου Ναυπηγεία – Το νέο λιμάνι αλλάζει την περιοχή»
- Τσουκαλάς σε Γεωργιάδη: Είστε η μόνη κυβέρνηση που πανηγυρίζει γιατί παραπέμπουν στελέχη της στη Δικαιοσύνη


