Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Διάστημα: Νέα φωτογραφία από αστεροειδή προκαλεί δέος

Διάστημα: Νέα φωτογραφία από αστεροειδή προκαλεί δέος

«Το κατάμαυρο φόντο είναι τρομακτικό...» - Ο Ριούγκου είναι «δυνητικά επικίνδυνος» για τον πλανήτη μας

Νέα φωτογραφία από το διάστημα προκαλεί δέος. Ειδικότερα, σε ανάρτηση στο Twitter, φαίνεται μια νέα και άκρως εντυπωσιακή φωτογραφία που φέρεται να τράβηξε περίφημο ρόβερ της NASA ονόματι «Curiosity» (ελληνιστί «Περιέργεια»).

Ουσιαστικά, με αυτήν τη φωτογραφία, λέγεται ότι καταρρίφθηκε ένα διαστημικό ρεκόρ: ότι αυτή είναι η πιο καθαρή εικόνα που τραβήχτηκε ποτέ από τον αστεροειδή Ριούγκου. Πρόκειται για έναν αστεροειδή που κινείται σε κοντινή απόσταση από τη Γη, είναι δυνητικά επικίνδυνος για τον πλανήτη μας, και ανήκει στην ομάδα των «απολλώνειων» αστεροειδών.

«Το κατάμαυρο φόντο είναι τρομακτικό…»

Οι διαστάσεις του δεν ξεπερνούν το 1 χιλιόμετρο, κι έχει σκούρο χρώμα. Τα views στην ανάρτηση της NASA έφτασαν τα εκατομμύρια… σε χρόνο dt.

Η φωτογραφία στο Twitter:

«Το κατάμαυρο φόντο είναι τρομακτικό…», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Ο Ριούγκου ανακαλύφθηκε το 1999 από αστρονόμους του προγράμματος LINEAR με παρατηρήσεις που έγιναν κοντά στο Σοκόρο του Νέου Μεξικού.

Ο αστεροειδής πήρε το όνομα «Ριούγκου», που σημαίνει «Παλάτι του Δράκοντα» στην ιαπωνική γλώσσα, στις 28 Σεπτεμβρίου 2015, όταν ήταν γνωστό ότι αποτελούσε τον στόχο της διαστημικής αποστολής «Χαγιαμπούσα 2«.

Στον σχετικό ιαπωνικό λαϊκό μύθο (παραμύθι), το Ριούγκου ήταν ένα μαγικό υποβρύχιο ανάκτορο, στο οποίο ταξίδεψε ο ψαράς Ουρασίμα Τάρο πάνω στη ράχη μιας θαλάσσιας χελώνας και όταν επέστρεψε έφερε μαζί του ένα κουτί με μυστικά, ακριβώς όπως το «Χαγιαμπούσα 2» θα επιστρέψει μία κάψουλα με δείγματα του αστεροειδή.

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024