Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 13-13 (5-6 πεν.): Στο Final-4 του Champions League o Θρύλος!

Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 13-13 (5-6 πεν.): Στο Final-4 του Champions League o Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπαρτσελονέτα στα πέναλτι (13-13 κ.δ., 6-5 πεν.) και προκρίθηκε στο Final-4 του LEN Champions League.

Μέρες δόξας για τον Ολυμπιακό! Μετά το πρώτο ιστορικό βήμα του ποδοσφαιρικού τμήματος στον τελικό του Conference League, το πόλο ανδρών πανηγύρισε την πρόκρισή του στο Final-4 του LEN Champions League μία αγωνιστική πριν από το τέλος της προημιτελικής φάσης, μετά την νίκη επί της Μπαρτσελονέτα στα πέναλτι (13-13 κ.δ., 6-5 πεν.).

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς, με 5 γκολ, κράτησε όρθια την ομάδα του στα τελευταία δευτερόλεπτα, έστειλε το ματς στην παράταση, σκόραρε το τελευταίο πέναλτι των Πειραιωτών και ο Ζερδεβάς απέκρουσε το τελευταίο των Ισπανών και χάρισε την νίκη στον Ολυμπιακό, που επιστρέφει μετά από πέντε χρόνια στην τετράδα του Champions League υδατοσφαίρισης.

Σπουδαία εμφάνιση από τον Γενηδουνιά, που βγήκε μπροστά και έστειλε τον Ολυμπιακό στο Final-4 του LEN Champions League.

Η Μπαρτσελονέτα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο δεύτερο λεπτό με τον Μάρτιν Θαμέρα, έχοντας το προβάδισμα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Οι Πειραιώτες είχαν απάντηση σε κάθε προβάδισμα των Ισπανών, με τους Νικολαΐδη από τη θέση του φουνταριστού και τους Φουντούλη και Βάμος από την περιφέρεια να βρίσκουν δίχτυα.

Στο τρίτο οκτάλεπτο το παιχνίδι απέκτησε ξέφρενο ρυθμό, κάτι που φαίνεται από το επιμέρους σκορ της περιόδου (5-4), το οποίο ήταν όσο αυτό συνολικά στις δύο πρώτες.

Κάπου εκεί ο αρχηγός των Πειραιωτών, Ντίνος Γενηδουνιάς αποφάσισε να… κεράσει για τα σημερινά γενέθλιά του. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει πρώτος γκολ στο τελευταίο οκτάλεπτο, ισοφαρίζοντας με τον Γενηδουνιά, από το σημείο του πέναλτι και να έχει απάντηση σε κάθε προσπάθεια των Ισπανών για να πάρουν το παιχνίδι.

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι όπου εκεί ο Γενηδουνιάς σκόραρε το τελευταίο των Πειραιωτών και ο Ζερδεβάς που είχε αντικαταστήσει στη διαδικασία τον Μπίγιατς, απέκρουσε το τελευταίο των Ισπανών και χάρισε την νίκη στον Ολυμπιακό και την πρόκριση στο Final-4.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-1, 5-4, 3-5 (κ.δ.), 5-6 πεν.

Mπαρτσελονέτα (Έλβις Φάτοβιτς): Αγκίρε, Φαμέρα 3, Σαναχούια 3, Μουνάριθ, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Παβιγιάρντ 2, Παούλ Γκαρσία, Ταχούλ 4, Περόνε, Μπιέλ, Μπούστος 1, Πόρτερ.

Ολυμπιακός (Χρβόγιε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 2, Γούβης, Γκίλλας, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς.

Η βαθμολογία του B’ ομίλου:

Ολυμπιακός 11
Φερεντσβάρος 9
Μπαρτσελονέτα 7
Μπρέσια 0

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024