Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Η Sony και η Apollo αναμένουν την απάντηση στην «διαστημική» προσφορά στην Paramount

ΗΠΑ: Η Sony και η Apollo αναμένουν την απάντηση στην «διαστημική» προσφορά στην Paramount

Η Sony και η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Apollo, έχουν υποβάλει μια από τις πιο απίστευτες προσφορές εξαγοράς της χρονιάς.

Η Sony Pictures Entertainment και η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Apollo Global Management υπέβαλαν την Τετάρτη προσφορά εξαγοράς ύψους 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Paramount Global, αλλά μέχρι την Παρασκευή δεν είχαν λάβει απάντηση, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Μια ειδική επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου της Paramount, η οποία δημιουργήθηκε για να αξιολογήσει τις προσφορές για την εταιρεία, διεξάγει αποκλειστικές συνομιλίες για τη συμφωνία με τη Skydance Media. Αυτή η περίοδος αποκλειστικότητας λήγει την Παρασκευή, και μια άλλη πηγή που γνωρίζει το θέμα δήλωσε ότι η περίοδος αποκλειστικότητας είναι απίθανο να παραταθεί, ανοίγοντας τις πόρτες σε άλλους πλειοδότες.

Οι εταιρείες υπέβαλαν μη δεσμευτική επιστολή προσφοράς την Τετάρτη, υπογεγραμμένη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Sony Pictures, Τόνι Βιντσικέρα, και τον εταίρο της Apollo, Άαρον Σόμπελ, όπως επιβεβαίωσε πηγή στο Reuters. Η προσφορά ύψους 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι ένας συνδυασμός μετρητών και ανάληψης χρέους. Η Sony θα κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της επιχείρησης, όπως δήλωσε προηγουμένως πηγή στο Reuters, και θα διαχειρίζεται την Paramount, της οποίας η κινηματογραφική βιβλιοθήκη περιλαμβάνει τα «Star Trek», «Mission: Impossible» και «Ο Νονός», μαζί με τηλεοπτικούς χαρακτήρες όπως ο Μπομπ Σφουγγαράκης. Η Apollo θα είναι μέτοχος μειοψηφίας.

Ο Μπομπ Μπάκις, τότε διευθυντικό στέλεχος της Paramount, παρευρίσκεται στα MTV Europe Music Awards 2022.

Μπήκαν «σφήνα» στην προσφορά της Skydance και πλέον είναι ζήτημα πλειοδοσίας

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος της τελευταίας στιγμής από τη Sony και την Apollo μπορεί κάλλιστα να αναγκάσει το διοικητικό συμβούλιο της Paramount να αξιολογήσει και άλλες προσφορές, ειδικά αφού ορισμένοι μέτοχοι εξέφρασαν ανησυχίες για τη συμφωνία με τη Skydance του David Ellison και προέτρεψαν την Paramount να εξετάσει και άλλες προσφορές, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της Apollo.

Η αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης της Σάρι Ρέντστοουν αντικατέστησε τη Δευτέρα τον διευθύνοντα σύμβουλο Μπομπ Μπάκις με μια τριάδα στελεχών, ενώ τέσσερα ανεξάρτητα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Paramount πρόκειται να παραιτηθούν στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στις 4 Ιουνίου.

Ο Μπάκις θεωρούνταν κάποτε πιστός υπαρχηγός της Ρέντστοουν. Ωστόσο, η σχέση τους άρχισε να ξινίζει τον Μάιο του 2023, όταν παρότρυνε την Ρέντστοουν να υποστηρίξει τη μείωση του μερίσματος των μετοχών της εταιρείας, λέγοντας ότι αυτό θα βοηθούσε στην ανύψωση της πτώσης της μετοχής της Paramount, μια πρόβλεψη που δεν επαληθεύτηκε ποτέ, σύμφωνα με δύο πηγές κοντά στην Ρέντστοουν.

Η μεγαλομέτοχος της Paramount Σέρι Ρέντγουντ.

Ο αγώνας της Paramount να παραμείνει ζωντανή εν μέσω τεράστιας χρηματιστηριακής βουτιάς

Η Paramount παλεύει να ανακάμψει από τις περσινές πολύμηνες απεργίες των συγγραφέων και ηθοποιών του Χόλιγουντ, την αδύναμη διαφημιστική αγορά και την περικοπή των καλωδιακών στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχει μειώσει τα κέρδη της τηλεοπτικής της δραστηριότητας. Η υπηρεσία streaming της υπολείπεται επίσης σε μεγάλο βαθμό σε αριθμούς συνδρομητών από αντιπάλους όπως το Netflix και το Disney+ – παρόλο που η Redstone ήλπιζε ότι η συγχώνευση της CBS και της Viacom το 2019 θα βοηθούσε τη συγχωνευμένη εταιρεία, που αργότερα μετονομάστηκε σε Paramount Global, να ανταγωνιστεί καλύτερα τους υπόλοιπους «γίγαντες» της ψυχαγωγίας.

Οι μετοχές της Paramount έχουν πέσει περισσότερο από 65% από τότε, χάνοντας περισσότερα από 14 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία. Η πιθανή εξαγορά θα βοηθούσε την Sony Pictures Entertainment (SPE) να αυξήσει το μερίδιό της στο box office της Βόρειας Αμερικής. Η Sony Pictures κέρδισε πέρυσι 1,01 δισ. δολάρια σε εισπράξεις από το box office των ΗΠΑ και του Καναδά, σε σύγκριση με τα 842,4 εκατ. δολάρια της Paramount, σύμφωνα με στοιχεία της Comscore.

Η SPE, μονάδα του ομίλου Sony Group με έδρα το Τόκιο, αναφέρει ότι οι δραστηριότητές της καλύπτουν την παραγωγή, την απόκτηση και τη διανομή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ταινιών, τη δημιουργία και τη διανομή ψηφιακού περιεχομένου, τη λειτουργία εγκαταστάσεων στούντιο και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, υπηρεσιών και τεχνολογιών ψυχαγωγίας. Ο όμιλος διαθέτει περισσότερους από 3.500 τίτλους ταινιών και αξιοσημείωτα franchises όπως το «Jumanji», το «Resident Evil» και ο James Bond.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Sony καταδιώκει την Paramount και πλέον θα φανεί εάν είναι η τυχερή τους προσπάθεια.

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024