Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ινδία: Δωρεάν μπύρα και ιατρικές εξετάσεις σε όσους ψηφίσουν στις εκλογές

Ινδία: Δωρεάν μπύρα και ιατρικές εξετάσεις σε όσους ψηφίσουν στις εκλογές

Αρκετά εστιατόρια έχουν ανακοινώσει προσφορές για τους ψηφοφόρους που θα τους δείξουν τα λερωμένα με μελάνι δάχτυλά τους

Πολλές επιχειρήσεις στην πόλη Μπενγκαλούρου της νότιας Ινδίας προσφέρουν μια σειρά από κίνητρα – από δωρεάν φαγητό μέχρι βόλτες με ταξί – στους ανθρώπους που ψηφίζουν στις  εκλογές της Ινδίας.

Η Μπενγκαλούρου, που βρίσκεται στο κρατίδιο Καρνατάκα, βρίσκεται συχνά στην επικαιρότητα για τη χαμηλή προσέλευση των ψηφοφόρων της κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Έτσι, ξενοδοχεία, υπηρεσίες ταξί και άλλες επιχειρήσεις ανακοίνωσαν πρωτοβουλίες για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να ψηφίσουν.

Αυτές περιλαμβάνουν δωρεάν μπύρα, εκπτωτικές διαδρομές με ταξί, ακόμη και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις.

Σε ορισμένα καταστήματα εστίασης, οι πελάτες θα πρέπει να δείξουν το δάχτυλό τους που έχει λερωθεί με ανεξίτηλο μελάνι ως απόδειξη ότι ψήφισαν, σύμφωνα με όσα λέει το BBC.

Προσφορές μετά από δικαστική απόφαση

Η πόλη ψηφίζει την Παρασκευή στη δεύτερη φάση των επταήμερων εκλογών.

Την Τετάρτη, το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας επέτρεψε σε μια ένωση ξενοδοχείων να δώσει φαγητό δωρεάν ή σε μειωμένες τιμές, εφόσον αυτό δεν παραβιάζει τις εκλογικές κατευθυντήριες γραμμές.

«Διαφορετικά ξενοδοχεία και εστιατόρια θα παρέχουν διαφορετικά πράγματα στους ψηφοφόρους με βάση το προσωπικό τους κάλεσμα», δήλωσε ο PC Rao, πρόεδρος της ένωσης ξενοδοχείων, στην εφημερίδα Bangalore Mirror.

«Ενώ ορισμένα από αυτά τα μέρη θα παρέχουν δωρεάν καφέ, dosas [μια τηγανίτα που φτιάχνεται από ζυμάρι ρυζιού και φακές] και χυμό φρούτων για να ξεπεράσουν τη ζέστη, κάποια από τα καταστήματα θα κάνουν εκπτώσεις στο φαγητό ή θα έχουν κάποιες προσφορές», πρόσθεσε.

Στις τελευταίες γενικές εκλογές του 2019, η εκλογική περιφέρεια Bangalore South της πόλης είχε καταγράψει το χαμηλότερο ποσοστό ψήφου στην πολιτεία Καρνατάκα, 53,7%.

Η συμμετοχή ήταν επίσης χαμηλή στο Bangalore Central (54,3%) και στο Bangalore North (54,7%) σε σύγκριση με το συνολικό ποσοστό της πολιτείας που ήταν 68%.

Οι περισσότερες εταιρείες άρχισαν να ενθαρρύνουν τους κατοίκους να ψηφίσουν την περασμένη εβδομάδα, αλλά ανακοίνωσαν προσφορές μετά τη δικαστική απόφαση την Τετάρτη.

«Αυτός είναι ο δικός μας τρόπος να γιορτάσουμε τη δημοκρατία»

Το δημοφιλές λούνα παρκ Wonderla δίνει εισιτήρια στους ψηφοφόρους σε μειωμένες τιμές, ενώ το Deck of Brews, μια παμπ στην πόλη, δίνει δωρεάν μπύρα στους πρώτους 50 πελάτες της που ψήφισαν.

Η εφαρμογή Ridesharing Blu-Smart, εν τω μεταξύ, προσφέρει έκπτωση 50% στους επιβάτες που ταξιδεύουν σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων (18 μιλίων) από τα εκλογικά κέντρα, ενώ η εταιρεία συγκέντρωσης ταξί Rapido δίνει δωρεάν διαδρομές σε άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους ψηφοφόρους.

«Αυτός είναι ο δικός μας τρόπος να γιορτάσουμε τη δημοκρατία και τη σημασία της ψηφοφορίας», δήλωσε ο Gopi Chand Cherukuri, συνιδρυτής του Mr. Philly’s, στην εφημερίδα The Indian Express. Το εστιατόριο προσφέρει έκπτωση 30% στα μπιφτέκια και τα μιλκσέικ στους πρώτους 100 ψηφοφόρους του εστιατορίου.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα πυροδοτήσει τον ενθουσιασμό των πολιτών να ασκήσουν το δικαίωμά τους να ψηφίσουν και να κάνουν τη διαφορά», είπε.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024